top

Starší dorostenci vybojovali výhru nad Porubou!

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 19. 9. 2015
Extraliga staršího dorostu
3 : 2

(2:0, 1:0, 0:2)

Werk aréna

HC RT TORAX Poruba

v utkání s Porubou si Oceláři nejprve vypracovali tříbrankový náskok díky dvěma gólům Jakuba Lacky a přesné trefě Daniela Plitka, v poslední části ale dokázali hosté zápas zdramatizovat a snížit na rozdíl jediné branky, vyrovnání už ale třinečtí mladíci nepřipustili.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 14. Plitko (Przybyla), 18. Lacka (Vochozka), 31. Lacka (Mach, Przybyla) - 45. Střondala (Krása), 51. Vospálek (Dang, Bijota). Rozhodčí: Czubaj - Stonavský, Tomis. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 381. Střely na branku: 31:22. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

HC Oceláři Třinec

Ovčaří - Hrachovský, Krzak, Michálek, G. Radzienciak, Klocek, Brabec, Timotej Marguš - Raška, Plitko, Vochozka, Mach, Przybyla, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Kalus, Najsar

HC RT TORAX Poruba

Škoda (31. Bayer) - Krása, Skokan, Dobeš, Balcárek, Prokeš, Bijota, Prepsl - Havránek, Plachý, Vospálek, Malát, Timura, Stach, Střondala, Dlouhý, Dang, Klíma, Irgl, Krupa, Vondál

V úvodu zápasu si Oceláři zahráli v početní výhodě, byli to ale hosté z Poruby, kdo hrozil. Střely Irgla i Krásy ale dokázal Ovčaří vyrazit mimo. V další přesilové hře byli velmi blízko gólu Najsar s Kalusem, kteří si ale u odkryté části branky navzájem překáželi a zakončit tak nedokázal ani jeden. Následně dostal velký prostor po zaspání třineckých hráčů během střídání Dobeš, který ale zakončit přesně nedokázal.

První gól tak padl až ve čtrnácté minutě střetnutí, když po menším závaru před Škodou uklidil kotouč do sítě Daniel Plitko. O chvíli později bylo na třinecké střídačce ještě veseleji, když se po nepřehledné situaci před brankou hostů prosadil Jakub Lacka. Na to mohli hráči Poruby odpovědět v přečíslení v závěru této části, Střondala se ale k přihrávce svého spoluhráče nedostal.

V polovině druhé třetiny mohli hosté snížit, Vospálek ale svůj brejk proměnit nedokázal a místo kontaktní branky Poruby padl třetí gól Ocelářů, který po střele z otočky a odrazu o horní tyč zaznamenal Jakub Lacka a po tomto gólu nastoupil do hostující branky Sebastian Bayer. Prostřední dvacetiminutovka nabídla ještě jeden únik, tentokrát se na brankáře řítil domácí Plitko, ani on však svou šanci využít nedokázal. A svou další velkou příležitost neproměnili ani hráči TORAXU, když Vospálek nedokázal usměrnit kotouč do odkryté klece.

Po startu třetí části mohl po přihrávce Vochozky zkompletovat hattrick Lacka, to se mu ale nakonec nepodařilo. A tak se při hře čtyři na čtyři prosadili poprvé hosté po střele Vojtěcha Střondaly. Třinečtí mladíci poté nabídli Porubě svou nedisciplinovaností hned dvě krátké dvojnásobné početní výhody, ty sice hosté nevyužili, při klasické přesilové hře se ale dočkali snížení, když z mezikruží prostřelil Ovčařího Milan Vospálek a rázem to tak bylo jen o gól. K vyrovnání už ale svého soupeře Oceláři nepustili.

Jméno G A +/- TM
Jakub Lacka 2 1 3 0
Daniel Plitko 1 0 1 0
Vojtěch Brabec 0 0 1 0
Jan Hladonik 0 0 0 0
Ondřej Hrachovský 0 0 0 0
Jan Kalus 0 0 0 2
Kamil Klocek 0 0 0 0
Filip Krzak 0 0 1 2
Michal Kvasnica 0 0 -1 0
Matěj Mach 0 1 1 0
Timotej Marguš 0 0 -1 0
Jakub Michálek 0 0 2 0
René Najsar 0 0 -1 0
Jakub Ovčaří 0 0 0 0
Dan Przybyla 0 2 3 0
Grzegorz Radzienciak 0 0 1 4
Adam Raška 0 0 0 2
Tomáš Vochozka 0 1 1 0