top

Starší dorostenci nejprve vedli, nakonec ale prohráli

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 12. 9. 2015
Extraliga staršího dorostu
1 : 3

(1:0, 0:2, 0:1)

Werk aréna

HC Olomouc

Utkání na domácím ledě Oceláři dobře rozehráli a před koncem první části šli v početní výhodě po gólu Tomáše Vochozky do vedení, hosté ale třemi góly dokázali otočit zápas na svou stranu a byť Oceláři svého soupeře přestříleli, na body už jim to nestačilo.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 19. Vochozka (Hladonik, Kalus) - 24. Urban (Řečinský), 39. Machálek (Podlaha, Štreit), 50. Husták (Hajšman, Janečko). Rozhodčí: Klapetek - Vančo-Minařík, Tkáč. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 241. Střely na branku: 46:16. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

HC Oceláři Třinec

Ovčaří - Hrachovský, Krzak, Valíček, G. Radzienciak, Klocek, Brabec, Timotej Marguš, Haman, Imrich - Stuchlík, Plitko, Vochozka, Mach, Przybyla, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Kalus, Najsar, Molin

HC Olomouc

Schejbal - Dajčar, Murla, Štreit, Holiš, Rutar, Galvas - Urban, Zabloudil, Husták, Podlaha, Řečinský, Pěcha, Skopal, Cach, Hajšman, Machálek, Janečko, Říčka

První velkou šanci si v sobotním utkání vypracovali třinečtí dorostenci, střela Lacky pod horní tyč ale nakonec skončila pouze v lapačce hostujícího gólmana. Krátce nato měl na druhé straně dobrou příležitost k otevření gólového účtu Machálek, domácího brankáře ale překonat nedokázal. V další početní výhodě pak svěřenci trenéra Muchy uzamkli Olomouc v jejím obranném pásmu a po jedné ze střel Hamana střílel do odkryté branky Kalus, rychlý zásah Schejbala ale zastavil také tuto akci domácích. Chvíli před koncem první části byl však ve své akci faulován Przybyla a tuto přesilovou hru už Oceláři využili, když krásnou kombinaci zakončil střílející Tomáš Vochozka.

Také do druhé třetiny vstoupili aktivněji Oceláři, byli to ale právě oni, kdo inkasoval, když z rychlého protiútoku vyrovnal Martin Urban. Třinečtí mladíci si mohli vzít své vedení zpět opět v početní výhodě, Hrachovský ale kotouč do sítě díky dobrému zásahu Schejbala dostat nedokázal. Následně svěřenci trenéra Muchy nevyužili ani jednu z mnoha příležitostí, zato na druhé straně hřiště uspěl Jan Machálek, který uklidil kotouč do sítě.

Srovnat mohli Oceláři po akci Kaluse, kdy zůstal kotouč ležet před odkrytou brankou, tam se ale k dorážce nikdo v bílém dresu nedostal. V brankovišti Schejbala se poté puk ocitl ještě několikrát, až do sítě ho ale třinečtí dorostenci nedokázali dostat ani jednou a po střele Marka Hustáka, která propadla do sítě, byli Kohouti vítězství ještě blíže. Oceláři se sice poté ještě snažili s výsledkem něco udělat a na olomouckou branku tak létala jedna střela za druhou, k vyrovnání už ale svěřencům trenéra Muchy nepomohla ani dlouhá power-play.

Jméno G A +/- TM
Tomáš Vochozka 1 0 -1 0
Vojtěch Brabec 0 0 0 0
Filip Haman 0 0 -1 0
Jan Hladonik 0 1 0 0
Ondřej Hrachovský 0 0 0 0
Ondřej Imrich 0 0 -1 2
Jan Kalus 0 1 0 0
Kamil Klocek 0 0 0 0
Filip Krzak 0 0 0 0
Michal Kvasnica 0 0 -3 0
Jakub Lacka 0 0 0 0
Matěj Mach 0 0 0 0
Timotej Marguš 0 0 -2 2
Dominik Molin 0 0 0 0
René Najsar 0 0 0 0
Jakub Ovčaří 0 0 0 0
Daniel Plitko 0 0 -1 0
Dan Przybyla 0 0 -2 0
Grzegorz Radzienciak 0 0 0 0
Kryštof Stuchlík 0 0 -2 0
Martin Valíček 0 0 -2 0