top

O vítězství mladšího dorostu rozhodla první třetina!

AZ Heimstaden Havířov
ÚTERý 17. 11. 2015
Extraliga mladšího dorostu
2 : 6

(0:4, 1:1, 1:1)

K&K PNEU Aréna

HC Oceláři Třinec

Svěřenci trenéra Raszky vstoupili do utkání s Havířovem velmi aktivně a už po první třetině odcházeli do kabiny s čtyřgólovým náskokem, který uhlídali až do konce a po zisku tří bodů se tak v tabulce vracejí na druhé místo.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 30. Bambula (Revaj, Tomeček), 43. Damps (Máca) - 5. Indrst, 11. Plandor (Kvasnica, Tománek), 12. Raška (Peterek, Srníček), 19. Indrst (Peterek, Raška), 32. Patlevič (Peterek, Raška), 53. Plandor . Rozhodčí: Kubičík - Ševčík, Marek. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 117. Střely na branku: 29:34. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5, 2:5, 2:6.

AZ Heimstaden Havířov

Šembera (31. Dufek) - Zíková, Pavelek, Grygar, Máca, Adámek, Čípera - Janeček, Byčkov, Tomeček, Revaj, Malysz, Pindel, Zíka, Bambula, Přeček, Damps

HC Oceláři Třinec

Ochman - Patlevič, Konderla, Srníček, Homola, Michálek, S. Radzienciak - Tobiáš Marguš, Raška, Čmiel, Plandor, Peterek, Tománek, Korčák, Indrst, Mikler, Rybnikár, Kvasnica

Dnešní utkání začalo opatrně, malinko aktivnější byl Třinec, který měl i nějaké střelecké příležitosti. Oceláři také vstřelili první gól, úspěšným střelcem byl na konci páté minuty Filip Indrst, který se prohnal do útočného pásma po pravém křídle, mohl nahrát lépe postavenému spoluhráči, ale rozhodl se vystřelit a trefil se přesně k pravé tyči Šemberovy branky.

Hosté si ještě zvýšili sebevědomí, když v polovině jedenácté minuty přidal druhou branku po závaru před Šemberou Jiří Plandor. Od té chvíle na ledě Oceláři dominovali a už o minutu později se prosadil Adam Raška, který po Peterkově zadovce zakončoval do odkryté branky.

Po třetí inkasované brance se domácí pouze bránili, nedostávali se do šancí a v devatenácté minutě inkasovali počtvrté, když v situaci 2 na 1 nahrál Petrek přesně na hůl Filipa Indrsta, jenž zakončil do odkryté Šemberovy branky.

Ve druhé třetině jsme viděli úplně jiný obrázek, AZet srovnal hru a hned na začátku druhé části měl obrovskou šanci, když hostujícím obráncům ujel Damps, jeho střelu Ochman vyrazil, ale neměl puk pod kontrolou a tak se k dorážce dostal Pavelek. Situace před Ochmanem byla nepřehledná, domácí hráči se začali radovat, jenže rozhodčí rozpažil a gól z toho nebyl.

Hokejisté Havířova se dočkali až v polovině utkání, když Jan Bambula využil přesilovku. Ale početní výhodu využil ve dvaatřicáté minutě i hostující Ľubomír Patlevič, který dorazil Peterkovu střelu. O pět minut později měl obrovskou šanci domácí Damps, který byl sám před Ochmanem, měl spoustu času k zakončení, ale na hostujícího brankáře si nepřišel.

Třetí třetina se podobala prostřední části jako vejce vejci. Už ve třiačtyřicáté minutě snížil na 2:5 Dariusz Damps, který se prosadil povedenou bekhendovou střelou. O deset minut později ale přidal šestou branku Třince Jiří Plandor, když vystihl Grygarovu rozehrávku a přesnou střelou nedal Dufkovi šanci. Havířovští hráči se i nadále pokoušeli o aktivní hru, ale obrana Třince je k ničemu nepouštěla.

Jméno G A +/- TM
Filip Indrst 2 0 3 0
Jiří Plandor 2 0 1 0
Ľubomír Patlevič 1 0 2 0
Adam Raška 1 2 3 0
Matouš Ćmiel 0 0 0 0
David Homola 0 0 2 0
Patrik Konderla 0 0 -1 0
Ivan Korčák 0 0 -1 0
Michal Kvasnica 0 1 2 0
Tobiáš Marguš 0 0 0 0
Jakub Michálek 0 0 -1 2
Šimon Mikler 0 0 0 0
Radek Ochman 0 0 0 0
Jonáš Peterek 0 3 3 0
Szymon Radzienciak 0 0 3 2
Ondrej Rybnikár 0 0 0 0
Pavel Srníček 0 1 3 0
Ondřej Tománek 0 1 1 0