top

Mladší dorost stáhl náskok Přerova, na výhru ale nedosáhl

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 14. 11. 2015
Extraliga mladšího dorostu
2 : 4

(0:1, 0:2, 2:1)

WERK ARENA

HC ZUBR Přerov

V utkání s Přerovem prohrávali mladší dorostenci po dvou třetinách již o tři branky, na což dokázali reagovat dvěma trefami Adama Rašky, který se prosadil při hře v přesilové hře i oslabení, hosté ale poté přidali čtvrtým gólem definitivní pojistku na své vítězství.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 42. Raška (Peterek), 50. Raška (Peterek) – 16. Indrák (Kadlic, Plášek), 22. Indrák (Kadlic, Pěnčík), 29. Kadlic (Kleiner, Indrák), 54. Dobša (Barveníček). Rozhodčí: Klapetek - Vengřín, Tkáč. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 120. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

HC Oceláři Třinec

Ochman – Patlevič, Konderla, Srníček, Homola, Michálek, S. Radzienciak - Raška, Čmiel, Plandor, Peterek, Tománek, Korčák, Indrst, Mikler, Rybnikár

HC ZUBR Přerov

Rachůnek – Koudela, Tischer, Borot, Kleiner, Viktorin, Mlčák, Pěnčík - Krátký, Dobša, Šimanský, Indrák, Barveníček, Kadlic, Šafránek, Plášek, Govoruško

Oceláři nastoupili k utkání s Přerovem velmi aktivně a po závaru před brankou střílel Korčák, hostující gólman se ovšem překonat nenechal a radovat se nemohl ani Rybnikár, který byl po přihrávce Indrsta sám před Rachůnkem, na kterého ale nevyzrál. První branky se tak dočkali Zubři. V početní výhodě poslal Kadlic puk na hůl Daniela Indráka a ten už neměl problém se zakončením do odkryté sítě. Vyrovnat mohl krátce před sirénou Raška, toho ale v brejku dokázal ubránit Kleiner a do kabin tak odcházeli spokojenější hosté.

Krátce po startu druhé periody se hráči Přerova radovali znovu, když po přihrávce zpoza branky překonal domácího gólmana Daniel Indrák. V početní výhodě pak Zubři své vedení ještě navýšili, střela Vojtěcha Kadlice sice skončila na tyči, po odrazu od Ochmana ale zamířila do sítě.

Oceláři se svého prvního gólu dočkali až ve třetí části, když v přesilové hře dorazil střelu Peterka za Rachůnkova záda Adam Raška. Snížit na rozdíl jediné branky mohl krátce nato Tománek, jehož střelu ale v přečíslení dva na jednoho zablokoval bránící hráč. V početní výhodě soupeře se ale svěřenci trenéra Raszky dočkali.

Peterek objel branku, přihrál puk na hůl Adama Rašky , který si jej zpracoval a poté nekompromisně poslal za záda přerovského gólmana. V přečíslení dva na jednoho ale přidali Zubři pojistku na své vítězství, když se po přihrávce Barveníčka prosadil David Dobša . Trenéři Ocelářů poté sáhli ke hře brankáře, vyrovnat už se ale domácímu týmu nepodařilo.

Jméno G A +/- TM
Adam Raška 2 0 0 0
Matouš Ćmiel 0 0 -1 0
David Homola 0 0 0 0
Filip Indrst 0 0 -2 2
Patrik Konderla 0 0 -1 0
Ivan Korčák 0 0 -2 0
Jakub Michálek 0 0 -2 4
Šimon Mikler 0 0 0 0
Radek Ochman 0 0 0 0
Ľubomír Patlevič 0 0 0 0
Jonáš Peterek 0 2 0 0
Jiří Plandor 0 0 0 2
Szymon Radzienciak 0 0 -1 0
Ondrej Rybnikár 0 0 0 0
Pavel Srníček 0 0 0 0
Ondřej Tománek 0 0 -2 0