top

Poslední duel základní části juniorka prohrála

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 5. 3. 2016
DHL Extraliga juniorů
2 : 5

(0:1, 1:3, 1:1)

Werk aréna

HC Sparta Praha

Byť byli mladí Oceláři střelecky aktivnějším týmem, poprvé se prosadili až za tříbrankového vedení Sparty a náskok svého soupeře už se jim dotáhnout nepodařilo. Po porážce tedy končí svěřenci trenéra Varadi základní část na druhém místě s osmadevadesáti body a v osmifinále zřejmě narazí na Mladou Boleslav.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 29. Hrehorčák (Flok, Pala), 53. Hladonik (Lorek, Bartko) – 1. Györi (Černoch, Hozák), 28. Černoch (Bednárik, Jandus), 28. Kulda (Schwamberger, Kadeřávek), 35. Pulkrab (Györi, Zeleňák), 58. Hozák (Györi). Rozhodčí: Koziol – Bojda, Gančarčík. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 170. Střely na branku: 52:27. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5.

HC Oceláři Třinec

Loubal – Pisarik, Janiczek, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Stránský, M. Adámek – Petrák, Švaňa, Jašek, Flok, Hrehorčák, Sztwiertnia, Hladonik, Lacka, Miloš Roman, Lorek, Pala

HC Sparta Praha

Pírs – Jandus, Knobloch, Bednárik, Kadeřávek, Duben, Zeleňák – Krátký, Černoch, Lojka, Havel, Klindera, Györi, Kulda, Pulkrab, Schwamberger, Hozák, Sladkovský, Procházka

Sobotní utkání začalo netradičně až v pět hodin a Oceláři do něj vstoupili aktivně, bohužel ale hned z první sparťanské akce inkasovali, když nahození Hozáka usměrnil do sítě Jiří Černoch. Kontrovat mohl velmi rychle Jašek, ten ale střelou z první trefil pouze připraveného gólmana a radovat se Oceláři nemohli ani po závaru před brankou Sparty.

A vyrovnáno nebylo ani v desáté minutě, kdy se Pala po dorážce střely Stránského natahoval marně. O chvíli později třinecký tým zachránil obránce Zahradníček, jenž včas zastavil puk mířící za brankovou čáru. Další velkou možnost měl krátce nato Jašek, mladý útočník ale trefil z přečíslení pouze jednu z tyčí.

Tlak domácího mužstva však pokračoval i nadále, početní výhodu ale nakonec svěřenci trenéra Varadi nevyužili a Bartko poté z dorážky branku netrefil. V šestnácté minutě hrála přesilovou hru Sparta, byli to však Oceláři, kdo hrozil, Flok se ale k zakončení z přečíslení nakonec nedostal a po první třetině si tak hosté odnášeli do kabiny jednobrankový náskok.

První velkou šanci si po startu prostřední dvacetiminutovky vytvořil Hozák, sparťanský útočník ale z těsní blízkosti branky neuspěl. A radovat se nemohl na druhé straně ani Miloš Roman, jehož střela do odkryté části klece neprošla. Poté už se ale skóre na světelné tabuli měnilo, když v početní výhodě zametl puk do sítě Jiří Černoch.

O pár sekund později to s domácím týmem vypadalo ještě hůř, když z takřka totožné akce překonal Loubala také Vojtěch Kulda. Následně se ale třinecký gólman blýskl povedeným zákrokem, když zlikvidoval únik Krátkého a o pár sekund později už se také Oceláři radovali z prvního gólu, který zařídil proměněním přečíslení dva na nikoho Patrik Hrehorčák.

Ve dvaatřicáté minutě pak vytáhl další povedený zásah Loubal, jenž zastavil zakončení Kuldy z blízkosti branky. Na druhé straně pak mohl znovu snížit Hladonik, proti jeho střele do odkryté části branky se ale Pírs přesunul včas. Následně Oceláři inkasovali počtvrté, když se až k třinecké brance protáhl Marek Pulkrab, který usměrnil puk mezi tři tyče. V závěru druhé části poté hosté pohrdli přesilovou hrou pět na tři, ale do kabin si i přesto odnášeli tříbrankový náskok.

Také do poslední třetiny vstoupili lépe hosté, v početní výhodě ale střelu Janduse z prostoru mezi kruhy zlikvidoval povedeným zákrokem Loubal. Další přesilová hra už ale Spartě příliš nevyšla, navíc během ní mohli udeřit Oceláři, Flok ale z dorážky poslal puk pouze napříč brankovištěm.

Třinečtí mladíci si poté rovněž zahráli v pěti proti čtyřem, Zahradníček se ale k dorážce střely Adámka nakonec nedostal. A také třinečtí junioři málem inkasovali ve vlastním oslabení, proti byl ale Loubal, jenž únik Schwambergera zneškodnil. Poté už se ale skóre na světelné tabuli přece jen měnilo a to po akci Jana Hladonika, proti jehož střele z levého kruhu máchl Pírs naprázdno.

Tři minuty před koncem utkání sáhl trenér Varaďa po hře bez brankáře, vzápětí ale jeho svěřenci inkasovali popáté z hole Jiřího Hozáka, který trefil prázdnou branku a z vítězství v základní části DHL extraligy se tedy radovala Sparta. Oceláři skončili s osmadevadesáti body druzí a v osmifinále, které startuje již v úterý 8.3, tak na domácím ledě přivítají Mladou Boleslav.

Jméno G A +/- TM
Jan Hladonik 1 0 -2 2
Patrik Hrehorčák 1 0 0 2
Marian Adámek 0 0 -2 0
Jan Bartko 0 1 -1 0
Adam Flok 0 1 1 0
David Janiczek 0 0 0 0
Lukáš Jašek 0 0 -1 2
Jakub Lacka 0 0 -1 0
Jaroslaw Lorek 0 1 -1 0
Matěj Loubal 0 0 0 0
Martin Pala 0 1 1 0
Ludvík Petrák 0 0 -1 0
Alex Pisarik 0 0 1 0
Miloš Roman 0 0 -1 0
Michal Roman 0 0 0 2
David Stránský 0 0 -2 0
Eryk Sztwiertnia 0 0 -1 0
Robin Švaňa 0 0 -1 4
Jan Zahradníček 0 0 0 2