top

Osm gólů do sítě Olomouce!

HC Olomouc
SOBOTA 30. 1. 2016
DHL Extraliga juniorů
0 : 8

(0:2, 0:2, 0:4)

Zimní stadion Olomouc

HC Oceláři Třinec

Za výhrou vykročili junioři už v úvodní třetině, ve které si vytvořili dvoubrankový náskok. Své vedení poté svěřenci trenéra Varadi ve zbývajícím čase ještě zvýraznili a nakonec dokráčeli za vysokým vítězstvím. První čisté konto v DHL extralize vychytal Matěj Loubal, hned pět bodů za gól a čtyři asistence pak zaznamenal Jakub Lacka.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 8. Murín (Lacka, Petrák), 17. Flok (Lacka), 29. Miloš Roman (M. Adámek, Lacka), 39. Lacka (M. Adámek, Murín), 50. Stránský (Miloš Roman, Lacka), 50. Pisarik (Petrák, Pala), 55. Pala (M. Adámek), 57. Murín. Rozhodčí: Koziol - Vožda, Zedník. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 47. Střely na branku: 16:42. Průběh utkání: 0:8.

HC Olomouc

Šoustal - Nesvadba, Spurný, Holiš, Kolovrátník, Škoda - Kropáč, Fejko, Beták, Zabloudil, Husták, Malý, Ministr, Macuh, Beier

HC Oceláři Třinec

Loubal - Hrachovský, Pisarik, Janiczek, Stránský, M. Adámek - Petrák, Švaňa, Flok, Lacka, Miloš Roman, Murín, Lorek, Pala

Už v první minutě mohli otevřít skóre zápasu hosté, když se nacpali do těsné blízkosti Šoustala a své štěstí zkoušel Murín, ten ale trefil jen chrániče domácího strážce svatyně. Chvíli na to si mezi kruhy našel puk Petrák, který zkusil překonat olomouckého brankáře z otočky, Šoustal ale před jeho střelou sklapl betony včas. V osmé minutě se ale aktivní Matej Murín přece jen dočkal, když po závaru před klecí Kohoutů dorazil poskakující puk do brány.

Netrvalo dlouho a Oceláři se mohli radovat z další branky, když se do útoku dva na jednoho dostali Pala s Janiczkem. Domácí obránci se ale stihli vrátit a střele zabránit. Pár minut před koncem první třetiny skončil puk v olomoucké brance podruhé. Adam Flok dostal dobrou přihrávku na pravý kruh a mířil přesně nad rameno Šoustala.

Chvíli po začátku prostřední části mohl snížit náskok Ocelářů teprve starší dorostenec Beier, který se procpal až k pravé tyčce Loubalovy branky a zkoušel dostat kotouč za záda třineckého brankáře, ten ale stihl ucpat skulinky včas. Ve dvacáté osmé minutě se kolem olomoucké branky v rychlosti znovu obtočil Murín, domácí obránci ale pomohli Šoustalovi a puk z brankoviště a Murínovi z hole rychle odpálili. Třinec ale dlouho neproměněné šance litovat nemusel, chvíli na to totiž třetí branku střelou z levé strany přidal v oslabení Miloš Roman.

V polovině utkání už ale Kohouti začali přidělávat starosti třinecké obraně. Nejprve zkoušel své štěstí Husták, kterého ale u mantinelu zastavili hostující hráči, poté napřáhl na modré Škoda. Jeho tvrdou střelu ale Loubal schoval do lapačky a přerušil hru. Pak potrápil třinecké hokejisty Matěj Zabloudil. Věkem ještě starší dorostenec prokličkoval do útočného pásma, vyhl se dvěma protihráčům, obhodil je a zkusil trefit třineckou svatyni, puk ale skončil mimo.

Z dalšího gólu se ale radovali hosté, když se po střele Murína puk dostal až k Jakubu Lackovi, který kotouč spíš jen nahodil na branku, a ten s přispěním odrazu od tyčky skončil až za brankovou čárou. Necelých jedenáct minut před koncem se síť za olomouckým brankářem rozvlnila dvakrát během patnácti vteřin, když nejprve trefil odkrytou bránu David Stránský, poté přidal šestou přesnou trefu Ocelářů Alex Pisarik.

V padesáté páté minutě lovili Olomoučtí puk z branky znovu. Martin Pala se příliš nerozmýšlel a mířil přesně mezi tři tyče. O chvíli později pak stanovil definitivní podobu skóre Matej Murín, který si připsal druhý gól v utkání a celkově třetí bod.

Jméno G A +/- TM
Matej Murín 2 1 4 2
Adam Flok 1 0 1 0
Jakub Lacka 1 4 4 0
Martin Pala 1 1 2 0
Alex Pisarik 1 0 1 0
Miloš Roman 1 1 2 0
David Stránský 1 0 2 0
Marian Adámek 0 3 5 0
Ondřej Hrachovský 0 0 4 2
David Janiczek 0 0 2 0
Jaroslaw Lorek 0 0 2 0
Matěj Loubal 0 0 0 0
Ludvík Petrák 0 2 3 0
Robin Švaňa 0 0 2 2