top

S Kometou za tři body!

HC Oceláři Třinec
ČTVRTEK 21. 1. 2016
DHL Extraliga juniorů
5 : 2

(2:0, 1:0, 2:2)

Werk aréna

HC Kometa Brno

Junioři vstoupili do utkání proti brněnské Kometě velmi dobře a už po úvodní části si do kabiny odnášeli dvoubrankový náskok. Ten v prostřední třetině Oceláři ještě zvýraznili a byť se hosté snažili náskok stáhnout, na výhře svěřenců trenéra Varadi už nic změnit nedokázali.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 8. Jašek (Lacka, Pisarik), 17. Švaňa (Haman, Murín), 36. Švaňa (Flok, Zahradníček), 42. Lacka (Doudera, Pisarik), 46. Murín (Michal Roman, Pisarik) - 41. Zábranský (Garčic, Kratochvíl), 54. Gajarský (Boltvan, Havránek). Rozhodčí: Mrkva - Bojda, Mikler. Vyloučení: 4:6, navíc Jašek (TRI) a Dvořák (TRI) 5 minut a trest do konce utkání za hrubost. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 61. Střely na branku: 55:25. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2.

HC Oceláři Třinec

Loubal – Pisarik, Zahradníček, Michal Roman, Stránský, M. Adámek, L. Doudera, J. Adámek, Haman – Švaňa, Jašek, Flok, Kvasnica, M. Kovařčík, Sztwiertnia, Hladonik, Lacka, Murín, Lorek

HC Kometa Brno

Dostál – Furch, Mikyska, Štancl, Zábranský, Kubeš, Sedláček, Kupčík, Havlát, Novák, Dvořák, Kratochvíl, Nováček, Garčic, Dupljaku, Havránek, Boltvan, Grünwald, Gajarský

První vážnější šanci si vypracovala Kometa. V přečíslení dva na jednoho se Dvořák rozhodl pro individuální zakončení, jeho střelu však dokázal Loubal vyrazit betonem. A tak se úvodního gólu dočkali Oceláři, když v početní výhodě dorazil střelu Pisarika Lukáš Jašek. Brno se ihned po inkasované brance nastěhovalo před Loubala, vyrovnat se hostům ovšem nepodařilo.

Poslat Oceláře do dvoubrankového vedení mohl nejprve Sztwiertnia, ten však v brankovišti puk po nahození Lacky zasáhnout nedokázal. O chvíli později už se ale skóre na světelné tabuli měnilo, když za zády Dostála skončil puk z hole Robina Švani. Další šance si poté domácí hráči vytvořili v početní výhodě, do konce úvodní třetiny už se ale prosadit nedokázali.

Také do druhé třetiny vstoupila aktivněji brněnská Kometa, střelu Kratochvíla z prostoru před brankou ovšem vykopl třinecký gólman betonem. Vlastní nedisciplinovaností pak hosté nabídli Ocelářům hned dvě dvojnásobné početní výhody, proměnit tyto možnosti v gól ale třinečtí mladíci nedokázali. Nejblíže gólu byl po přihrávce Jaška Michal Kovařčík, ten ale z první puk netrefil.

Z rychlého protiútoku už se ovšem tým okolo kapitána Stránského mohl radovat, když Dostála překonal Robin Švaňa a zaznamenal tak svůj první gól. Na nepříznivě se vyvíjející stav reagovali brněnští trenéři oddechovým časem a krátce nato dostala Kometa k dispozici početní výhodu. V té však zahrozili zejména Oceláři, po brejku Michala Kovařčíka ale dokázal hostující gólman udržet puk před brankovou čárou.

V závěrečné třetině už se ale brněnští junioři gólu dočkali, když v síti Loubala skončila prudká rána Libora Zábranského. Oceláři ovšem přispěchali s rychlou odpovědí a po střele Doudery dorazil puk za záda Dostála Jakub Lacka. Tyto góly dělilo od sebe pouhých pětačtyřicet sekund.

Kometa mohla znovu snížit, když před Loubalem zůstala hned dvojice hráčů v modrých dresech, Sedláček se ale snažil ještě přihrávat a skvělá šance tak vyšla do ztracena. A radovat se hosté nemohli ani v početní výhodě. Naopak. Ve vlastním oslabení se na útočný výlet vydal Matej Murín a povedenou ranou vstřelil pátý gól svého týmu.

Do brejku se poté znovu dostal Michal Kovařčík, v tomto případě ale domácí útočník branku vůbec netrefil. A tak se druhé úspěšné trefy dočkala Kometa, když z prostoru před brankou zamířil přesně Adam Gajarský. Závěr utkání pak okořenil pěstní souboj mezi Jaškem a Dvořákem, ve kterém měl dlouho navrch brněnský hráč, nakonec to však byl on, kdo skončil na ledové ploše.

Jméno G A +/- TM
Robin Švaňa 2 0 1 2
Lukáš Jašek 1 0 0 27
Jakub Lacka 1 1 0 2
Matej Murín 1 1 1 0
Jakub Adámek 0 0 -1 0
Marian Adámek 0 0 0 0
Lukáš Doudera 0 1 1 0
Adam Flok 0 1 1 0
Filip Haman 0 1 1 0
Jan Hladonik 0 0 -1 0
Michal Kovařčík 0 0 0 0
Michal Kvasnica 0 0 -1 0
Jaroslaw Lorek 0 0 1 0
Matěj Loubal 0 0 0 0
Alex Pisarik 0 3 2 0
Michal Roman 0 1 2 0
David Stránský 0 0 -1 0
Eryk Sztwiertnia 0 0 1 2
Jan Zahradníček 0 1 2 0