top

Nepovedený začátek stál juniory všechny body

HC Verva Litvínov
PONDěLí 21. 12. 2015
DHL Extraliga juniorů
5 : 4

(3:1, 0:2, 2:1)

Zimní stadion Ivana Hlinky

HC Oceláři Třinec

Svěřenci trenéra Varadi na ledě posledního celku tabulky nezachytili začátek zápasu a velmi rychle prohrávali o tři góly. Manko se jim sice podařilo dotáhnout a vyrovnat dokázali Oceláři také po čtvrtém gólu Litvínova, ani to ale k bodům nestačilo.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 2. Vostárek (Drašar), 4. Drašar (Schmidmayer), 7. Drašar (Vostárek, Helt), 44. Stříbrný (Šimeček), 58. Havelka (Stříbrný, Šimeček) - 16. Michal Roman (Pisarik, M. Kovařčík), 34. M. Kovařčík, 37. Stránský (Janiczek, M. Kovařčík), 55. Stránský (Lacka, Murín). Rozhodčí: Smitka - Votrubec, Ševic. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 24:41. .Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3. 4:4, 5:4.

HC Verva Litvínov

Spěšný - Franc, Brzek, Brejžek, Šíp, Vostárek, Šefl - Havelka, Schmidmayer, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Helt, Ujfaluši, Jícha, Najman, Šimeček, Drašar

HC Oceláři Třinec

Fendrich - Pisarik, Janiczek, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Stránský, Heider, M. Adámek - Lacka, Stuchlík, Kaukič, Petrák, Cienciala, Flok, M. Kovařčík, Murín, Kalus, Pala

Litvínovští řádili hned od začátku. Ve druhé minutě oslovil zpoza brány Drašar Davida Vostárka, který svižnou ranou tahem a s pomocí levé tyče brány poprvé v utkání rozvlnil síť třinecké brány.

Další střídání litvínovských dorostenců a další branka byla na světě. Schmidmayer si vybral Davida Drašara, který pěknou ranou poslal kotouč za záda Fendricha. O tři minuty se radovala tentýž lajna a bylo to už 3:0! Vostárek vypálil od modré čáry a Fendrich jeho kotouč vyrazil pouze před sebe. Na brankovišti stál dravý mladíček David Drašar, který v pádu dopravil kotouč za záda hostujícího gólmana.

Pět minut před koncem přišla šance pro Třinec, který měl k mání přesilovou hru, kterou využil. Michal Kovařčík s Pisarikem si na modré čáře rychle vyměnili kotouč, nakonec ho poslali na hůl Michala Romana, který dělovkou z první poslal kotouč za záda Spěšného.

Ve druhé třetině přebrali otěže utkání Třinečtí, kteří za dvacet minuty hry srovnali stav utkání na 3:3. Na rozdíl jediné branky snižoval ve čtyřiatřicáté minutě Michal Kovařčík. Útočník Třince udělal rychlou kličku na střed a nádhernou ranou vymetl růžek domácí brány. O tři minuty později se hosté radovali potřetí. David Stránský byl dostatečně bystrý na brankovišti, když si všiml volného kotouče za zády Spěšného a dopravil ho do prázdné brány.

Třetí třetina byla opět jako na houpačce. K vidění byl skvělý hokej, který musel diváky na zimním stadionu Ivana Hlinky bavit. Ve čtyřiačtyřicáté minutě šli Litvínovští do jednobrankového vedení! Šimeček spolu s Josefem Stříbrným ujeli do brejku dva na jednoho, který po nahrávce svého spoluhráče zakončoval bekhendem druhý jmenovaný a Chemici si vzali zpět své vedení.

Pět minut před koncem bylo znova vyrovnáno. David Stránský si našel přihrávku svého spoluhráče na vrcholku kruhu a tvrdou ranou propálil domácího brankáře. Zdálo se, že utkání dospěje až do prodloužení, jenže Litvínovští dvě minuty před koncem rozhodli utkání ve svůj prospěch. Stříbrný projel hřiště s kotoučem na hokejce, udělal kličku obránci a bekhendovou žabkou oslovil Martina Havelku.

Jméno G A +/- TM
David Stránský 2 0 1 0
Michal Kovařčík 1 2 1 0
Michal Roman 1 0 -3 0
Marian Adámek 0 0 0 2
Jan Bartko 0 0 0 0
David Cienciala 0 0 0 0
René Fendrich 0 0 0 0
Adam Flok 0 0 0 0
Petr Heider 0 1 0 0
David Janiczek 0 1 -1 0
Jan Kalus 0 0 -2 0
Lukáš Kaukič 0 0 -1 0
Jakub Lacka 0 1 -1 2
Matej Murín 0 1 0 0
Martin Pala 0 0 -1 0
Ludvík Petrák 0 0 -2 0
Alex Pisarik 0 1 -1 0
Kryštof Stuchlík 0 0 -1 0
Jan Zahradníček 0 0 0 2