top

Šest gólů v síti Litvínova, třetí výhra v řadě!

HC Oceláři Třinec
PáTEK 11. 12. 2015
DHL Extraliga juniorů
6 : 1

(3:0, 2:0, 1:1)

Werk aréna

HC Verva Litvínov

Junioři měli do utkání proti poslednímu týmu tabulky výborný nástup a už po úvodní části odcházeli do kabiny s tříbrankovým náskokem. Ve zbývajících třetinách svěřenci trenéra Varadi své vedení ještě více zvýraznili a na konci duelu tak mohli oslavit další vítězství.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 4. Hrehorčák (Bartko, Zahradníček), 9. O. Kovařčík (Zahradníček, M Kovařčík), 12. Murín (Christov), 35. Pisarik (Heider, Petrák), 38. Christov, 49. Lacka (Christov) - 45. Stříbrný (Šesták, Šimeček). Rozhodčí: Koziol - Ganger, Hlavatý. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 66. Střely na branku: 52:14. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1.

HC Oceláři Třinec

Dudáček – Pisarik, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Stránský, Heider, M. Adámek – Petrák, Švaňa, Flok, Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík, Lacka, Miloš Roman, Christov, Murín, Pala

HC Verva Litvínov

Spěšný – Franc, Šesták, Březák, Brzek, Brejžek, Šíp, Vostárek – Kučera, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Ujfaluši, Chmelář, Jícha, Najman, Šimeček

Oceláři do pátečního utkání doslova vlétli a už ve čtvrté minutě byli za svou aktivitu odměněni úvodní brankou. Zastavením litvínovské rozehrávky se domácí mladíci dostali do akce dva na jednoho, kterou po přihrávce Bartka úspěšně zakončil Patrik Hrehorčák a k dalšímu gólu pak třineckým juniorům pomohla hra v početní výhodě.

Do rány Zahradníčka od modré čáry vložil hůl Ondřej Kovařčík a po jeho teči zamířil kotouč do hostující klece. Litvínov si svou první velkou příležitost vypracoval až v přesilové hře, Stříbrný ale bekhendový pokus nasměřoval pouze do připraveného Dudáčka. Nedáš, dostaneš. Po vyhraném vhazování v útočném pásmu se ke kotouči dostal Matej Murín, poslal jej do branky hostů a stanovil tak skóre po dvaceti minutách hry.

V prostřední části hrozil jako první Litvínov. Stříbrný naskočil z trestné lavice rovnou do brejku, z něj ale Dudáčka nepřekonal a po nahození puku zpět do brankoviště pomohla třineckému gólmanovi tyč. A znovu tak udeřili Oceláři, když po přihrávce Heidera překonal Spěšného Alex Pisarik. Další úspěšný zásah pak svěřenci trenéra Varadi přidali dokonce ve vlastním oslabení.

Vít Christov získal kotouč v obranném pásmu hostů, namířil s ním před branku a následně jej uklidil do zcela odkryté klece. Hosté mohli na nepříznivě se vyvíjející skóre reagovat v samotném závěru druhé části, Šimeček ale na Dudáčka z brejku nevyzrál.

Také v závěrečné třetině si první velkou šanci vypracovali litvínovští junioři, Stříbrný ale z prostoru před brankou domácího gólmana nepřekonal. O chvíli později už se ale Josef Stříbrný radoval. Hostující útočník se dostal do brejku, z něj překonal třineckého brankáře a vstřelil tak první gól svého týmu.

Do úniku se krátce nato podíval také Flok, z něj ale trefil pouze gólmana hostů. Oceláři se ale šestého gólu přece jen dočkali, když síť za zády Spěšného rozvlnil Jakub Lacka a stanovil tak konečné skóre.

Jméno G A +/- TM
Patrik Hrehorčák 1 0 1 0
Vít Christov 1 2 3 0
Ondřej Kovařčík 1 0 -1 0
Jakub Lacka 1 0 2 0
Matej Murín 1 0 2 2
Alex Pisarik 1 0 1 0
Marian Adámek 0 0 2 0
Jan Bartko 0 1 1 0
Milan Dudáček 0 0 0 0
Adam Flok 0 0 1 0
Petr Heider 0 1 1 2
Michal Kovařčík 0 1 -1 0
Martin Pala 0 0 1 0
Ludvík Petrák 0 1 1 0
Miloš Roman 0 0 0 0
Michal Roman 0 0 1 0
David Stránský 0 0 2 0
Robin Švaňa 0 0 1 4
Jan Zahradníček 0 2 1 0