top

O vítězství nad Kometou rozhodli junioři těsně před koncem utkání!

HC Kometa Brno
PáTEK 20. 11. 2015
DHL Extraliga juniorů
2 : 3

(1:0, 0:2, 1:1)

DRFG Arena

HC Oceláři Třinec

Svěřenci trenéra Wojnara s Kometou nejprve prohrávali, ve druhé třetině ale dokázali zásluhou Michala Kovařčíka a Petra Heidera otočit vývoj utkání na svou stranu, na což domácí hráči odpověděli vyrovnáním, necelé tři minuty před závěrečnou sirénou ale zajistil Ocelářům všechny body Ondřej Kovařčík.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 8. Nováček (Dupljaku, Garčic), 44. Nováček (Dupljaku, Mikyska) – 26. M. Kovařčík (Lacka, Pala), 33. Heider (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 58. O. Kovařčík (Jašek, Zahradníček). Rozhodčí: Čech - Skopal, Lainka. Vyloučení: 5:4, navíc Dvořák (KOM), Nováček (KOM) a Miloš Roman (TRI) 10 minut osobní trest za nesportovní chování, Dupljaku (KOM) 10 minut osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 119. Střely na branku: 24:38. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

HC Kometa Brno

Gerža – Furch, Švejda, Mikyska, Kubeš, Kabelka, Šnajnar, Kupčík – Lunter, Dvořák, Nováček, Biolek, Garčic, Dupljaku, Havránek, Kratochvíl, Král, Grünwald, Pokorný

HC Oceláři Třinec

Dudáček – Pisarik, Janiczek, Zahradníček, Bartko, Stránský, Heider – Lacka, Švaňa, Jašek, Flok, Hrehorčák, O. Kovařčík, M. Kovařčík, Sztwiertnia, Hladonik, Miloš Roman, Lorek, Pala

Již od úvodních minut byli na ledě brněnské DRFG Areny aktivnější hosté, kteří však ztroskotávali pouze na výborném Geržovi v brankovišti Komety. Ten zazářil zejména při souhře Bartka s Flokem, když druhý jmenovaný dorážel z hranice brankoviště pouze do betonu strážce svatyně brněnského celku. Po tlaku hostů se tak radovali domácí.

Po nepřesné rozehrávce na vlastní modré čáře se puku zmocnil Dupljaku, při přečíslení 2 na 1 našel na zadní tyči volného Filipa Nováčka, který pouze nastavil hůl a poslal kotouč do odkryté svatyně. Po vstřelené brance se hra vyrovnala, domácí byli místy aktivnější, ovšem další branku úvodní dějství ve městě pod Špilberkem nenabídlo.

Než se diváci v ochozech stačili pohodlně usadit, tak hned po pěti vteřinách hry měl obrovskou šanci při končící přesilovce Roman, ale proti bezchybnému Geržovi neuspěl. Oceláři se ale dočkali o pět minut později, kdy po přihrávce Lacka doputoval puk k Michalu Kovařčíkovi, který následně forhendovou kličkou překonal ležícího Geržu.

Hosté poté byli aktivnější, po většinu času kontrolovali puk a zaslouženě otočili vývoj utkání, když sedm minut před koncem prostřední dvacetiminutovky zamířil přesně z mezikruží obránce Petr Heider. Třinečtí si již zbytek třetiny pohlídali, a odcházeli tak do kabin s náskokem jedné branky.

Brněnští vletěli do poslední části jako vítr a odměnou jim bylo vyrovnání, které zařídil po krásné stahovačce a následné střele pod víko v utkání podruhé přesně mířící Filip Nováček. Domácí stupňovali svůj tlak, velkou šanci měl Pokorný, ovšem jeho rána po ledě z mezikruží za zády Dudáčka neskončila. Přesně v polovině závěrečné části hry měl dobrou příležitost Ondřej Kovařčík, ale domácí brankář se opět vyznamenal zákrokem lapačkou.

Klíčová chvíle třetí třetiny a celého utkání přišla v sedmapadesáté minutě, kdy usedl na trestnou lavici Dvořák a hosté početní výhodu zužitkovali. Po kombinaci Zahradníčka a Jaška se k puku dostal před brankovištěm volný Ondřej Kovařčík a přesnou střelou do prázdné branky rozhodl o dělbě bodů.

OHLASY TRENÉRŮ

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Celé utkání rozhodla chyba v závěru třetí třetiny. Soupeř potrestal naše vyloučení brankou v přesilovce a tahle situace celý zápas rozhodla. Šance na naší straně byly, ale dnes nám to tam prostě nepadalo.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): První třetina jasně patřila nám, soupeře jsme výrazně přestříleli. Druhá dvacetiminutovka byla z obou stran vyrovnaná, celé utkání rozhodl závěrečný faul. Nabídnutou přesilovku jsme zužitkovali a odvážíme si důležité tři body.

Jméno G A +/- TM
Petr Heider 1 0 2 0
Ondřej Kovařčík 1 1 0 0
Michal Kovařčík 1 1 2 0
Jan Bartko 0 0 -1 0
Milan Dudáček 0 0 0 0
Adam Flok 0 0 0 0
Jan Hladonik 0 0 -1 0
Patrik Hrehorčák 0 0 -1 0
David Janiczek 0 0 1 2
Lukáš Jašek 0 1 -1 0
Jakub Lacka 0 1 1 2
Jaroslaw Lorek 0 0 0 0
Martin Pala 0 1 1 0
Alex Pisarik 0 0 0 0
Miloš Roman 0 0 -1 12
David Stránský 0 0 0 0
Eryk Sztwiertnia 0 0 0 0
Robin Švaňa 0 0 -1 0
Jan Zahradníček 0 1 -2 2