top

Junioři zvítězili nad Zlínem!

HC Oceláři Třinec
ČTVRTEK 12. 11. 2015
DHL Extraliga juniorů
5 : 1

(2:0, 3:0, 0:1)

Werk aréna

PSG Berani Zlín

V utkání se Zlínem si Oceláři velmi rychle vypracovali dvoubrankový náskok po gólech Lukáše Jaška, ve druhé části přidali třinečtí mladíci další tři branky, na což hosté reagovali jedinou trefou v závěru utkání a všechny body tak zůstaly ve Werk aréně.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 10. Jašek (O. Kovařčík, Michal Roman), 11. Jašek (Michal Roman, O. Kovařčík), 29. O. Kovařčík (Miloš Roman, Jašek), 32. Miloš Roman (O. Kovařčík, Jašek), 36. Michal Roman (Murín, Lacka) – 45. Peška (Hladiš, Hlaváč). Rozhodčí: Fiala - Gančarčík, Blumel. Vyloučení: 4:6, navíc Zahradníček (TRI) 10 minut osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 209. Střely na branku: 48:18. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

HC Oceláři Třinec

Dudáček – Pisarik, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Stránský, M. Adámek – Petrák, Jašek, Flok, Hrehorčák, O. Kovařčík, Sztwiertnia, Hladonik, Lacka, Miloš Roman, Murín, Lorek, Pala

PSG Berani Zlín

Haloda (41. Barvík) – Kosorin, Sirota, Kužílek, Váňa, Stuchlík, Procházka, Gazda, Kolařík – Hlaváč, Miko, Stiksa, Peška, Horváth, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš

První velkou šanci měl ve čtvrtečním utkání hostující Peška, který ovšem z těsné blízkosti třineckou branku přestřelil. Následně už hrozili také Oceláři a po ráně Murína měl Haloda s krocením puku velké potíže. Krátce nato už se pak domácí tým radoval, když z mezikruží překonal zlínského gólmana Lukáš Jašek.

O necelé dvě minuty později bylo na střídačce Ocelářů ještě veseleji, když přesilovou hru zakončil střelou z první znovu Lukáš Jašek. Po ráně Stránského z pravého kruhu mohlo být se ševci ještě hůř, kotouči ale v cestě do brány zabránil skvělý zákrok Halody.

Hosté mohli snížit v početní výhodě poté, co Dudáčkovi vypadl puk po střele Stiksy, před případnými dorážkami jej ale stihl domácí gólman přikrýt včas. Naopak Oceláři svou další přesilovou hru využít dokázali, když po pasu napříč brankovištěm zakončil přesně Ondřej Kovařčík. Na druhé straně se chvíli nato nemohl radovat Stuchlík, jehož střelu zlikvidoval lapačkou Dudáček.

A z rychlého protiútoku domácí svůj náskok ještě zvýraznili, když u levé tyče uklidil kotouč do sítě Miloš Roman a starší bratr třineckého útočníka, Michal Roman pak završil "bůra" střelou z mezikruží po přesné přihrávce Murína. Další gól mohl přidat Ondřej Kovařčík, kterému ale před odkrytou klecí přeskočil kotouč hokejku.

Do závěrečné části nastoupil v brance Zlína Adam Barvík, jehož málem překonal Michal Roman, který ale nakonec prázdnou klec přestřelil. A z první úspěšné akce se krátce nato radovali zlínští hráči, když Dudáčka překonal střelou od modré David Peška.

V signalizované výhodě poté mohl přidat další gól Ocelářů Hladonik, který se ale k zakončení do odkryté branky nedostal. V početní výhodě poté trefil Ondřej Kovařčík pouze spojnici tyčí, brejk Vyorala na opačné straně ubránil Pisarik a utkání tak skončilo výhrou 5:1 pro domácí barvy.

Jméno G A +/- TM
Lukáš Jašek 2 2 1 2
Ondřej Kovařčík 1 3 1 0
Miloš Roman 1 1 1 0
Michal Roman 1 2 3 2
Marian Adámek 0 0 1 0
Jan Bartko 0 0 0 0
Milan Dudáček 0 0 0 0
Adam Flok 0 0 0 2
Jan Hladonik 0 0 0 0
Patrik Hrehorčák 0 0 0 0
Jakub Lacka 0 1 1 0
Jaroslaw Lorek 0 0 0 0
Matej Murín 0 1 1 0
Martin Pala 0 0 1 0
Ludvík Petrák 0 0 0 0
Alex Pisarik 0 0 1 0
David Stránský 0 0 0 0
Eryk Sztwiertnia 0 0 0 0
Jan Zahradníček 0 0 -1 12