top

Mladší dorostenci ovládli první zápas čtvrtfinále!

HC Oceláři Třinec
STřEDA 11. 3. 2015
Extraliga mladšího dorostu
7 : 0

(4:0, 2:0, 1:0)

WERK ARENA

SKLH Žďár nad Sázavou

Utkání nabralo jasný směr už v první třetině, ve které se Oceláři prosadili hned čtyřikrát. V průběhu utkání pak svěřenci trenéra Wojnara přidali další tři branky, na druhé straně hřiště pak vychytal čisté konto Radek Ochman. Další utkání se odehraje již v pátek na ledě Žďáru, kde mohou třinečtí mladíci sérii ukončit.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 5. Rufer (Kalus), 8. Raška (Plandor), 10. Krzak (Papaj, Michálek), 16. Hladonik (Kalus, Rufer), 24. Molin (Adámek), 34. Kalus (Hladonik), 56. Przybyla (Rufer). Rozhodčí: Polášek - Puczok, Tomis. Vyloučení: 3:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 142. Střely na branku: 56:7. Průběh utkání: 7:0. Stav série: 1:0.

HC Oceláři Třinec

Ochman - Adámek, Klocek, Radzienciak, Timotej Marguš, Krzak, Michálek, Rufer - Tobiáš Marguš, Najsar, Molin, Raška, Korčák, Przybyla, Kalus, Plandor, Čmiel, Papaj, Indrst, Hladonik

SKLH Žďár nad Sázavou

Kulich - Marek, Melichar, Geba, Jirčík, Nepokoj - Trejbal, Křehlík, Kyncl, Nečas, Donda, Pytlík, Caha, Poul

Na první gól jsme v této čtvrtfinálové sérii dlouho nečekali a už po necelých pěti minutách šli Oceláři do vedení, když se ranou od modré prosadil v početní výhodě Filip Rufer. Vyrovnat mohl chvíli na to Nečas, jeho brejk ale dokázal zastavit bránící Michálek a o pár minut později už vedli domácí mladíci o dvě branky po úspěšné teči Adama Rašky. Trejbal s Nečasem následně nevyužili přečíslení dva na jednoho a opět se tak ukázalo, že pravidlo nedáš - dostaneš, opravdu platí a po akci Filipa Krzaka se třinecká střídačka radovala z dalšího gólu.

Poté ale hosté ubránili dvojnásobnou početní výhodu Ocelářů a hned po jejím skončení mohli snížit, přečíslení tři na jednoho ale využít nedokázali. A znovu tak skončil kotouč v jejich síti po střele Jana Hladonika, který zamířil přesně pod horní tyč. Krzak následně přebruslil Dondu a zabránil tak jeho brejku a Raška na druhé straně hřiště chvíli na to neuspěl s dorážkou do odkryté branky.

Také druhá část nabídla poměrně rychlý gól. Dominik Molin z levého kruhu zamířil nad rameno žďárského gólmana a upravil tak náskok svého týmu již na pětigólový. Výbornou šanci si zhruba v polovině utkání vytvořil Donda, kterého před Ochmanem ubránil pouze za cenu faulu Rufer, následnou početní výhodu ale Plameny využít nedokázaly. Nejblíže prvnímu gólu hostů byl během těchto dvou minut Nečas, tomu ale v radosti zabránil pozorný gólman Třince.

Další úspěch Ocelářů pak přišel při hře čtyři na čtyři, když z mezikruží poslal kotouč do žďárské branky Jan Kalus. Stejný hráč byl pak spolu s Hladonikem sám před hostujícím gólmanem, ten ale třineckým útočníkům dokázal kotouč sebrat. A z gólu se nemohl radovat ani Molin, který nedokázal využít svůj samostatný únik a v poslední minutě prostřední periody neuspěl ani Papaj se svou snahou o dorážku.

Ve třetí třetině pak nejprve Jirčík tvrdě atakoval Plandora u mantinelu a v následné početní výhodě napálil Rufer od modré pouze boční tyč žďárské branky. Také další přesilová hra Ocelářů nabídla velkou šanci, Hladonik si ale kotouče v brankovišti nevšiml včas a k dorážce do odkryté klece se tak nejproduktivnější hráč Třince nedostal. Poslední gól v úvodním čtvrtfinálovém utkání měl na svědomí Dan Przybyla, který využil početní výhodu po krásné individuální akci.

Jméno G A +/- TM
Jan Hladonik 1 1 3 2
Jan Kalus 1 2 3 0
Filip Krzak 1 0 1 0
Dominik Molin 1 0 2 0
Dan Przybyla 1 0 1 0
Adam Raška 1 0 1 2
Filip Rufer 1 2 3 2
Jakub Adámek 0 1 3 0
Matouš Ćmiel 0 0 0 0
Filip Indrst 0 0 1 0
Kamil Klocek 0 0 1 0
Ivan Korčák 0 0 0 0
Timotej Marguš 0 0 0 0
Tobiáš Marguš 0 0 0 0
Jakub Michálek 0 1 1 0
René Najsar 0 0 1 0
Radek Ochman 0 0 0 0
Michal Papaj 0 1 1 0
Jiří Plandor 0 1 1 0
Szymon Radzienciak 0 0 1 0