top

Třetí část zahájili junioři prohrou

HC Oceláři Třinec
ÚTERý 10. 2. 2015
DHL Extraliga juniorů
2 : 3

(0:1, 2:1, 0:1)

Werk aréna

Piráti Chomutov

V úvodním kole bojů o play-off nejprve Oceláři s Piráty prohrávali, poté vedli, ale nakonec se museli smířit s těsnou prohrou. Na body nestačily ani dvě slepené branky Ondřeje Kovařčíka v rozmezí necelé minuty a půl.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 29. O. Kovařčík (Jašek, Franek), 30. O. Kovařčík (Pisarik, Franek) - 20. Strunz (Dubeň, Jirušek), 39. Huňady (Janák, Dvořák), 53. Jirušek (Meliško, Strunz). Rozhodčí: Kubičík – Adamec, Poruba. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 29:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

HC Oceláři Třinec

Svoboda – Pisarik, Heider, Stránský, Roman, Doudera, Zahradníček – Pěnčík, Franek, Murín, O. Kovařčík, Jašek, Severa, L. Bednář, Pala, Christov, M. Kovařčík

Piráti Chomutov

Dvořák – Meliško, Hierman, Cestr, Dubeň, Drobný – Procházka, Šťovíček, A. Macháček, Jirušek, Tupý, Dimitrov, M. Bednář, Janák, Kellerstein, Huňady, P. Macháček, Strunz, Chrpa

Do úvodní dvacetiminutovky vstoupili aktivněji hosté, gólový účet zápasu však mohli otevřít Oceláři. Do prázdné branky mohl poslat kotouč Ondřej Kovařčík, třineckému útočníkovi ale nejprve kotouč odskočil od hole a proti následné dorážce už byl připraven Dvořák.

O chvíli později neuspěl na druhé straně hřiště Strunz, jenž si v úniku nepřišel na domácího brankáře. Osm sekund před koncem první části už se ale zmíněný hráč radoval, když jeho nahození v přesilové hře poslal bruslí do sítě jeden z domácích obránců. Piráti tak odcházeli do kabiny zásluhou branky Martina Strunze s jednobrankovým náskokem.

Také do druhé části vstoupili s větší vervou Piráti, byli to ale oni, kdo v osmadvacáté minutě inkasoval. Jašek poslal kotouč do mezikruží, odkud jej obloučkem dostal za záda Dvořáka Ondřej Kovařčík.

A když pak v početní výhodě tečoval Pisarikovu ránu do sítě opět Ondřej Kovařčík, byli Oceláři rázem ve vedení.

Zvýšit náskok svého týmu mohl o něco málo později Michal Kovařčík, který zůstal sám před chomutovskou brankou, kotouč ale nedokázal zpracovat a znovu se tak ukázalo, že pravidlo nedáš - dostaneš platí. Necelé dvě minuty před koncem se dostal do brejku Patrik Huňady a z dorážky vyrovnal stav utkání.

Krátce po startu závěrečné části si zahráli Oceláři znovu v přesilové hře, tentokrát ale nabídnutou šanci nevyužili. O něco málo později odvedl dobrou obrannou práci Zahradníček, jeho spoluhráči ale následně dvě dobré šance v branku neproměnili.

Vítězný gól tak padl až sedm minut před koncem, kdy se po zaváhání domácí obrany dostali Piráti do přečíslení. Z něj překonal třineckého gólmana Miroslav Jirušek a posla tak hosty do vedení. Oceláři se sice snažili o vyrovnání, k tomu jim ale nepomohla ani hra bez brankáře.

Jméno G A +/- TM
Ondřej Kovařčík 2 0 0 0
Lukáš Bednář 0 0 -1 0
Lukáš Doudera 0 0 0 0
Tomáš Franek 0 2 0 2
Petr Heider 0 0 -1 0
Vít Christov 0 0 -1 0
Lukáš Jašek 0 1 -1 0
Michal Kovařčík 0 0 0 0
Martin Pala 0 0 0 0
Marek Pěnčík 0 0 0 0
Alex Pisarik 0 1 -1 0
Michal Roman 0 0 0 0
Jiří Severa 0 0 0 0
David Stránský 0 0 0 0
Miroslav Svoboda 0 0 0 0
Jan Zahradníček 0 0 0 0