top

Bláznivý zápas nakonec pro mladší dorost vítězně!

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 21. 2. 2015
Extraliga mladšího dorostu
8 : 6

(3:1, 2:3, 3:2)

WERK ARENA

PSG Berani Zlín

Nejprve promrhaný tříbrankový náskok, poté dva obraty, celkem čtrnáct branek a dramatický konec - tak by se dal shrnout zápas mezi Oceláři a Zlínem, který nakonec ovládli třinečtí mladší dorostenci a na konci utkání tak mohli oslavit teprve druhou výhru nad Ševci v této sezóně.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 2. Raška (Hladonik, Krzak), 6. Hladonik (Michálek), 10. Papaj (Przybyla, Najsar), 39. Roman (Klocek), 40. Kalus (Hladonik, Rufer), 53. Roman (Hrehorčák), 58. Hrehorčák (Hladonik), 60. Hrehorčák (Krzak) – 10. Chytil (Dvořáček, Václavek), 35. Sedlák (Gába), 37. Pröschl (Kočica), 39. Václavek (Sedlák), 42. Sedlák (Zmeškal), 60. Sedlák (Kowalczyk). Rozhodčí: Polášek - Puczok, Tomis. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 224. Střely na branku: 34:40. Průběh utkání: 3:0, 3:4, 5:4, 5:5, 7:5, 7:6, 8:6.

HC Oceláři Třinec

Ochman – Adámek, Klocek, Radzienciak, Krzak, Michálek, Rufer – Najsar, Molin, Raška, Przybyla, Kalus, Hrehorčák, Roman, Papaj, Hladonik

PSG Berani Zlín

Šimonů – Gába, Dřímal, Janošek, Kowalczyk, Jenáček, Marek – Kočica, Sedlák, Blažek, Sedláček, Dobiáš, Pröschl, Zmeškal, Dvořáček, Chytil, Václavek

Oceláři vstoupili do souboje mezi druhým a prvním celkem tabulky mnohem aktivněji a brzy tak byli za svou snahu odměněni gólem Adama Rašky. O pár minut později už bylo vedení domácího týmu dvoubrankové po střele Jana Hladonika z mezikruží.

První velkou šanci si poté vytvořili také zlínští mladíci, jejich závar ale gólem neskončil. A brzy tak bylo na třinecké střídačce ještě veseleji, když se z dorážky prosadil Michal Papaj. O třicet sekund později se ale prosadili také Ševci zásluhou dorážejícího Filipa Chytila a bylo tak sníženo.

Ve třiačtyřicáté minutě už byl rozdíl ve skóre pouze jednogólový po proměněném brejku Zdeňka Sedláka. Vrátit svému týmu dvoubrankový náskok mohl Molin, který byl po přihrávce Hladonika sám před gólmanem, třinecký útočník svou střelou ale našel pouze připraveného Šimonů.

Když pak kotouč za brankovou čáru dorazil Matěj Pröschl, bylo vyrovnáno. Pořádný spád poté nabraly poslední dvě minuty prostřední periody. O obrat Zlína se nejprve postaral Jan Václavek, na jeho trefu odpověděl střelou z mezikruží Miloš Roman a druhý obrat pak zařídil v přesilové hře Jan Kalus.

Krátce po startu závěrečné části bylo opět vyrovnáno po akci Zdeňka Sedláka. Hrehorčák poté svou šanci spálil, třinecký útočník ale dokázal vrátit kotouč zpět před branku, kde si přesně počínal Miloš Roman. Také svou další šanci Hrehorčák nevyužil, Hladonik mu ale naservíroval puk před odkrytou branku a tentokrát už se Patrik Hrehorčák z gólu radoval.

Zlínští trenéři se poté rozhodli pro hru bez gólmana a Zdeněk Sedlák v ní dokázal od modré snížit opět na rozdíl jediné branky a zároveň tak zkompletoval hattrick, další risk už ale Ševcům nevyšel a kotouč do prázdné branky dopravil Patrik Hrehorčák a na konci utkání tak mohli Oceláři s více než dvě stě diváky oslavit cennou výhru nad Zlínem.

OHLASY TRENÉRŮ

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Myslím, že kvalitní utkání z obou stran, nahoru dolů, spousta gólů, určitě pro diváky atraktivní. Rychle jsme vedli 3:0, Zlín se potom dostal zpátky do zápasu, ale dneska jsme to naší chutí a touhou otočili a dali jsme to na vítěznou stranu.
Jméno G A +/- TM
Patrik Hrehorčák 2 1 1 0
Miloš Roman 2 0 1 0
Jan Hladonik 1 3 1 0
Jan Kalus 1 0 1 2
Michal Papaj 1 0 -1 0
Adam Raška 1 0 1 2
Jakub Adámek 0 0 -1 0
Kamil Klocek 0 1 0 2
Filip Krzak 0 2 2 2
Jakub Michálek 0 1 3 0
Dominik Molin 0 0 0 0
René Najsar 0 1 -2 0
Radek Ochman 0 0 0 0
Dan Przybyla 0 1 -1 0
Szymon Radzienciak 0 0 -1 0
Filip Rufer 0 1 -3 0