top

Mladší dorostenci podlehli Kometě

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 31. 1. 2015
Extraliga mladšího dorostu
5 : 7

(0:3, 4:3, 1:1)

WERK ARENA

HC Kometa Brno

Mladí Oceláři sice dokázali v zápase s Kometou v průběhu deseti minut dotáhnout tříbrankové manko, nakonec to ale na body nestačilo. O branky Třince se postupně postarali Dan Przybyla, Jan Kalus, Adam Raška, Jiří Plandor a Dominik Molin.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 21. Przybyla (Papaj), 22. Kalus (Marguš), 29. Raška (Plandor), 30. Plandor (Klocek), 56. Molin (Hladonik, Kalus) – 1. Jeřábek (Mikyska, Škvrně), 9. Novák (Nečas, Zábranský), 18. Král (Klenec, Škvrně), 26. Král (Nečas, Novák), 37. Škvrně (Kavický, Krejčí), 39. Kavický (Král), 54. Král (Novák, Klenec) Rozhodčí: Polášek - Puczok, Tomis. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 38:32. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 4:4, 4:7, 5:7.

HC Oceláři Třinec

Prokop – Klocek, Radzienciak, Marguš, Krzak, Michálek, Rufer – Najsar, Molin, Raška, Przybyla, Kalus, Čmiel, Plandor, Papaj, Hladonik

HC Kometa Brno

Dostál – Jeřábek, Zábranský, Kučera, Král, Vašíček, Holemý, David, Mikyska – Novák, Klenec, Škvrně, Krejčí, Kavický, Čajkovič, Novák, Nečas

Hosté už zpočátku utkání vedli poté, co z vrcholku levého kruhu přesně vypálil Roman Jeřábek. A v deváté minutě už Kometa vedla o dvě branky, když se z individuální akce prosadil Matěj Novák.

Korigovat nepříznivý vývoj utkání mohl Papaj, třineckému útočníkovi se ale teč příliš nepovedla. Do tříbrankového vedení poté poslal Brno Filip Král, který usměrnil kotouč mezi betony Prokopa.

Vstup do druhé části vyšel lépe Ocelářům. Do přečíslení se dostala dvojice Papaj - Dan Przybyla a druhý jmenovaný překonal Dostála v brance Komety. O minutu později bylo na třinecké střídačce ještě veseleji.

Jan Kalus se dostal ke kotouči po nahození Marguše a uklidil kotouč do sítě. V přesilové hře po gólu Filipa Krále ale hosté znovu odskočili na rozdíl dvou branek.

Znovu sníženo na rozdíl jediného gólu bylo po střele Adama Rašky, po které se Dostál vztekal na svého obránce, kteří před ním nechali třineckého útočníka zcela nehlídaného.

O necelé dvě minuty později bylo vyrovnáno poté, co s pomocí horní tyče překonal brněnského brankáře Jiří Plandor. Vyrovnaný stav ale až do konce prostřední dvacetiminutovky nevydržel.

Na modré čáře napřáhl Marek Škvrně a kotouč skončil až v brance. O chvíli později šli hosté do dvoubrankového vedení, když z dorážky překonal Prokopa Daniel Kavický.

V závěrečné části sice nejdřív Oceláři ustáli dvojnásobné oslabení, poté ale inkasovali. Filip Král se dostal ke kotouči před třineckou brankou a poslal jej do sítě.

Domácí mladíci už poté jen korigovali v přesilové hře pěti proti třem, po střele Hladonika se dostal brněnský gólman mimo branku a na dorážku Dominika Molina už nemohl reagovat.

Jméno G A +/- TM
Jan Kalus 1 1 -2 0
Dominik Molin 1 0 -1 0
Jiří Plandor 1 2 -1 0
Dan Przybyla 1 0 1 0
Adam Raška 1 0 -2 2
Matouš Ćmiel 0 0 -1 0
Jan Hladonik 0 1 -2 0
Kamil Klocek 0 1 0 0
Filip Krzak 0 0 0 0
Timotej Marguš 0 1 -2 2
Jakub Michálek 0 0 0 2
René Najsar 0 0 1 0
Michal Papaj 0 0 1 0
Oskar Prokop 0 0 0 0
Szymon Radzienciak 0 0 0 0
Filip Rufer 0 0 -2 0