top

Mladší dorostenci nedali jediný gól a v Brně prohráli

HC Kometa Brno
STřEDA 14. 1. 2015
Extraliga mladšího dorostu
4 : 0

(1:0, 1:0, 2:0)

Rondo

HC Oceláři Třinec

K dalšímu utkání ELIOD extraligy dnes zavítali mladší dorostenci na led brněnské Komety. Oceláři poprvé v sezóně nedokázali dát ani jeden gól a z jihomoravské metropole se vrátí bez bodu.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 17. Škvrně (Jeřábek), 32. Nečas (Král, Gajarský), 51. Süss (Zábranský, Král), 52. Süss (Škvrně). Rozhodčí: Dědek - Čelechovský, Zapletal. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 38:34. Průběh utkání: 4:0.

HC Kometa Brno

Dostál - Jeřábek, Zábranský, Kučera, Král, Vašíček, Gloz, Mikyska - Novák, Gajarský, Škvrně, Krejčí, Matula, Süss, Čajkovič, Novák, Nečas

HC Oceláři Třinec

Prokop - Adámek, Klocek, Krzak, Michálek, Rufer - Najsar, Korčák, Raška, Przybyla, Roman, Kalus, Hrehorčák, Plandor, Papaj, Hladonik

První třetina nabídla několik nepřesných přihrávek a tři vyloučení. Ve dvanácté minutě se dostal do první gólové šance hostující kapitán Jan Hladoník, ten ale nedokázal dorazit opuštěný kotouč na brankovišti díky důrazu brněnského beka. Po nevyužité přesilovce se v sedmnácté minutě radovali domácí.

Autorem prvního gólu byl Marek Škvrně. V posledních sekundách třetiny se ještě Kometě podařilo vstřelit druhý gól, ten ale rozhodčí neuznal kvůli tomu, že puk byl do branky kopnut. Jan Novák se tak radoval zbytečně.

V úvodu prostřední části se Brno dostalo do přečíslení. Na jeho konci byl pokus Martina Nečase, jenž nedokázal usměrnit rychlou přihrávku do sítě. S šancemi se v těchto dvaceti minutách nešetřilo. Další gól si připravil opět domácí tým. Po polovině periody se dobře před brankou postavil Martin Nečas.

A tečoval nahozený puk od modré až za záda Oskara Prokopa. Tři minuty před druhou sirénou domácí dostali čtvrtý puk do sítě Třince, zároveň to ale byl druhý neuznaný gól. Nahození Süsse totiž tečoval jeho spoluhráč vysokou holí.

I v závěrečné části bylo k vidění spoustu příležitostí. Nejprve Maxim Čajkovič přestřelil brankovou konstrukci Ocelářů. I hosté si vytvořili dobré příležitosti ke skórování. Jednu měl Przybyla, jenže nedokázal trefit bekhendem poskakující puk.

Ke slovu se dále dostala Kometa. V čase 50:59 Jan Süss vyslal kotouč, který nakonec přešel přes brankovou čáru. Uběhlo sedmnáct sekund a Jan Süss se dostal do úniku, který zakončil přesnou střelou do levého horního růžku. V posledních devíti minutách ještě zkusili hosté zahrozit, ale Lukáš Dostál si v tomto utkání připsal čisté konto.

Jméno G A +/- TM
Jakub Adámek 0 0 0 2
Jan Hladonik 0 0 -1 0
Patrik Hrehorčák 0 0 -2 0
Jan Kalus 0 0 0 0
Kamil Klocek 0 0 -1 0
Ivan Korčák 0 0 0 0
Filip Krzak 0 0 -1 2
Jakub Michálek 0 0 -2 0
René Najsar 0 0 -1 0
Michal Papaj 0 0 0 0
Jiří Plandor 0 0 0 0
Oskar Prokop 0 0 0 2
Dan Przybyla 0 0 -2 0
Adam Raška 0 0 -1 2
Miloš Roman 0 0 -2 2
Filip Rufer 0 0 -2 0