top

Starší dorostenci nadělili Porubě deset gólů!

HC Oceláři Třinec
PONDěLí 17. 11. 2014
Extraliga staršího dorostu
10 : 1

(6:0, 4:0, 0:1)

Werk aréna

HC RT TORAX Poruba

Po neúspěchu se Zlínem si dnes mladí Oceláři otevřeli v zápase s ostravským celkem střelnici a po dvou třetinách vedli už desetibrankovým rozdílem. Hosté poté vstřelili na začátku závěrečné třetiny první gól, to ale bylo z jejich strany vše a třinečtí mladíci tak dokráčeli za jasnou výhrou a třem bodům do tabulky.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 1. Murín (Kaukič), 2. Kaukič (Murín, Mach), 6. Švaňa (Bartko, Sztwiertnia), 12. Švaňa (Sztwiertnia), 15. Flok (Sztwiertnia, Radzienciak), 20. Flok (Sztwiertnia, Švaňa), 21. Miloš Roman (Poruba, Haman), 22. Mach (Kaukič, Imrich), 29. Poruba (Miloš Roman, Haman), 38. Kofroň (Miloš Roman, Poruba) - 43. Horvát (Csabala, Šustala). Rozhodčí: Šutara - Adamec, Poruba. Vyloučení: 4:5, navíc za faul Boháče (POR) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 59:14. Průběh utkání: 10:0, 10:1.

HC Oceláři Třinec

Hlaváč – Hrachovský, Valíček, Haman, Radzienciak, Michal Roman, Imrich, Bartko, Janiczek – Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Kofroň, Poruba, Murín, Sztwiertnia, Miloš Roman

HC RT TORAX Poruba

Dobečka (21. Škoda) – Pažický, Bijota, Skokan, Šustala, Široký, Boháč, Prepsl – Holub, Csabala, Malát, Stach, Dohnal, Veselý, Konečný, Žídek, Horvát, Irgl, Dang

Oceláři měli bleskový nástup do utkání a po necelých třiceti sekundách hry se dostali do vedení, když střelu Kaukiče dorazil do branky Matěj Murín. Časomíra stihla odečíst něco málo přes minutu a třinečtí mladíci se radovali podruhé.

Ze samostatného nájezdu se prosadil Lukáš Kaukič a o další minutu později mohlo být pro hosty ještě hůř, Poruba ale nařízené trestné střílení neproměnil.

Hráči Třince byli i nadále aktivnějším týmem a brzy byli za svou snahu odměněni dalším gólem, který padl po střele Robina Švani z mezikruží. Čtvrtou branku přidali Oceláři při hře čtyři na čtyři, když kotouč za brankovou čáru procpal Robin Švaňa..

O něco málo později se ke střele dostal na vrcholku levého kruhu Adam Flok a opět se puk třepotal v síti. A aby toho nebylo pro hosty málo, necelou půlminutu před koncem úvodní dvacetiminutovky dorazil kotouč za záda Dobečky Adam Flok.

Do druhé třetiny nastoupila Poruba s Marcelem Škodou v bráně, ani on ale příliš dlouho čisté konto neudržel a po necelé minutě kapituloval poprvé, to když ho střelou z mezikruží překonal Miloš Roman. A za necelou minutu mohl ze své sítě lovit další kotouč po samostatném úniku Matěje Macha.

Gólové hody pokračovaly i nadále a do kolonky střelců se zapsal také Jan Poruba, který usměrnil kotouč přesně pod horní tyč. Po uplynutí poloviny hrací doby se v první velké šanci ocitli také hosté, Šustala ale nedokázal puk do odkryté klece dorazit.

A opět se tak ukázalo, že otřepané hokejové pravidlo - Nedáš, dostaneš - opravdu platí. V přesilové hře zakončil rychlou kombinaci Ocelářů po přihrávce Miloše Romana přes brankoviště David Kofroň.

V úvodu závěrečné periody se ale přece jen ostravští mladíci prvního gólu dočkali, když kotouč za Hlaváčova záda dorazil Lukáš Horvát. O chvíli později nejprve napálil horní tyč Hrachovský a na druhé straně hřiště se nedokázal prosadit Irgl, který zůstal nehlídaný před domácí brankou.

Oceláři pak mohli ve vlastním oslabení hned dvakrát udeřit ze samostatného nájezdu, Miloš Roman ani Mach ale neuspěli.

Jméno G A +/- TM
Adam Flok 2 0 2 0
Robin Švaňa 2 1 3 0
Lukáš Kaukič 1 2 3 2
David Kofroň 1 0 2 0
Matěj Mach 1 1 3 2
Matej Murín 1 1 3 2
Jan Poruba 1 2 2 0
Miloš Roman 1 2 2 0
Jan Bartko 0 1 4 0
Filip Haman 0 2 3 0
Jan Hlaváč 0 0 0 0
Ondřej Hrachovský 0 0 1 0
Ondřej Imrich 0 1 0 0
David Janiczek 0 0 0 0
Grzegorz Radzienciak 0 3 4 0
Michal Roman 0 0 4 0
Eryk Sztwiertnia 0 4 3 0
Martin Valíček 0 0 0 0