top

V Olomouci rozhodl starší dorost až v prodloužení!

HC Olomouc
ČTVRTEK 13. 11. 2014
Extraliga staršího dorostu
3 : 4p

(1:3, 0:0, 2:0 - 0:1)

HC Oceláři Třinec

Po reprezentační přestávce se naplno rozjela také RAKO extraliga a mladí Oceláři se v předehrávce 20. kola představili na ledě Kohoutů, kde si sice v první třetině vytvořili tříbrankový náskok, o ten ale v průběhu přišli a o své výhře tak rozhodli až v prodloužení po gólu Mariana Adámka.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 17. Z. Zabloudil (Horák, Hajšman), 41. Jeklič (Štefka), 60. Štefka (Škoda) – 10. Sztwiertnia, 15. Kofroň (Roman), 16. Murín (Mach, Poruba), 62. Adámek (Poruba). Rozhodčí: Přikryl - Doležel, Loun. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 27:36. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4.

HC Olomouc

Pospíšil (16. Šoustal) – Kališ, Metelka, Galvas, Klvaňa, Beutl, Škoda – Štefka, Heža, Spurný, Hajšman, Jeklič, Z. Zabloudil, Horák, Marek, Říčka, Husták, Malý, Kuba, M. Zabloudil

HC Oceláři Třinec

Hlaváč – Hrachovský, Valíček, Haman, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek – Kaukič, Švaňa, Mach, Kofroň, Poruba, Murín, Sztwiertnia, Roman

V úvodu utkání to byli třinecký celek, který byl jednoznačně aktivnějším týmem. I proto se zhruba v polovině první třetiny rozvlnila síť za Pospíšilem, když dělovkou otevřel skóre Eryk Sztwiertnia a Pospíšil se za pukem jen bezmocně ohlédl.

O chvíli později přidělávali olomoucké obraně starosti Kaukič s Romanem a Hrachovským. Kaukič nejprve dlouho kličkoval kolem brány domácích, poté poslal puk Romanovi. Jeho střela ale mezi třemi tyčemi neskončila, naopak se odrazila k u modré čáry stojícímu Hrachovskému. Ten však trefil domácího brankáře jen do masky.

Pak ovšem přišla ledová sprcha pro Kohouty v podobě dvou gólů během čtyřiceti devíti vteřin. Nejprve mířil přesně pod víko domácí svatyně David Kofroň, o chvíli později nedal olomouckému gólmanovi šanci zasáhnout Matěj Murín. Třetí gól vyhnal z branky Pospíšila, na jehož místo nastoupil Michal Šoustal.

Změna brankáře a oddechový čas jako by olomoucké dorostence probral. Jen minutu a půl poté totiž Hanáci snižovali. Z bezprostřední blízkosti se podařilo dostat puk za Hlaváčova záda Zdeňku Zabloudilovi.

Chvíli po začátku druhé dvacetiminutovky měl velkou šanci přidat druhý gól Matic Jeklič. Před jeho střelou ale sklapl třinecký brankář betony včas.

Nadvakrát se pokoušel překonat brankáře Ocelářů i kapitán domácích Jan Štefka. Gólman s drakem na dresu byl ale proti. Neuběhla však ještě ani minuta ze závěrečné třetiny a Hanáci se znovu přiblížili bodům. Matic Jeklič dostal zpoza brány přesnou přihrávku od Štefky a mířil mezi betony.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě to byl znovu Jeklič, kdo ohrožoval branku hostů. Jeho pokus ale na poslední chvíli zastavila Hlaváčova lapačka. Kohouti se sice snažili srovnat, s jejich nadějemi to už ale moc dobře nevypadalo. Domácí ovšem dokázali, že nic jen tak nevzdávají a jen devatenáct vteřin před koncem dostal puk do třinecké sítě Jan Štefka.

Následovalo tak prodloužení, ve kterém byli šťastnější Oceláři. Ti se cpali do brány tak dlouho, až se jim přece jen podařilo dostat puk za čáru. A tak jako na straně Olomouce poslal utkání do prodloužení hráč s céčkem na dresu, i u Třince to byl kapitán, Marian Adámek, kdo vystřelil hostům bod navíc.

Jméno G A +/- TM
Marian Adámek 1 0 0 0
David Kofroň 1 0 1 2
Matej Murín 1 0 1 0
Eryk Sztwiertnia 1 0 1 0
Jan Bartko 0 0 2 0
Filip Haman 0 0 -1 0
Jan Hlaváč 0 0 0 0
Ondřej Hrachovský 0 0 1 0
Ondřej Imrich 0 0 3 0
David Janiczek 0 0 1 2
Lukáš Kaukič 0 0 0 0
Matěj Mach 0 1 1 0
Jan Poruba 0 2 2 0
Grzegorz Radzienciak 0 0 1 0
Miloš Roman 0 1 0 0
Robin Švaňa 0 0 1 2
Martin Valíček 0 0 0 0