top

Starší dorostenci prohráli v Brně 2:4

HC Kometa Brno
ÚTERý 2. 12. 2014
Extraliga staršího dorostu
4 : 2

(1:0, 1:2, 2:0)

Hala RONDO

HC Oceláři Třinec

Dohrávku 18. kola RAKO Extraligy staršího dorostu dnes absolvovali Oceláři na ledě Komety, kde nejprve během necelých pěti minut druhé dvacetiminutovky otočili nepříznivý vývoj utkání zásluhou Jana Poruby a Davida Kofroňe, poté ale inkasovali tři branky a z Brna se tak vrátí bez bodu.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 4. Zukal (Havránek), 38. Čejka, 42. Hasoň (Čejka, Kratochvíl), 57. Lacombe (Furch, Hroudný) - 23. Poruba (Adámek, Kofroň), 26. Kofroň (Poruba). Rozhodčí: Král - Černý, Skopal. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 26:51. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

HC Kometa Brno

Slavíček - Petrla, Trnka, Furch, Sedláček, Král, Zukal, Kratochvíl - Mlynář, Havlát, Heinrich, Hasoň, Čejka, Lacombe, Hroudný, Ferda, Havránek

HC Oceláři Třinec

Loubal - Hrachovský, Valíček, Haman, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek - Stuchlík, Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Kofroň, Poruba, Murín, Bárci, Sztwiertnia, Roman

Do utkání s prvním týmem tabulky nevstoupili Brňané vůbec zle, ba naopak. Již ve čtvrté minutě otevřel skóre Lukáš Zukal, který napřáhl na modré čáře ke střele a nic nevidící gólman hostů Loubal kapituloval, přes clonící hradbu těl měl zcela zakrytý výhled.

Pak se ke slovu přihlásili hosté. Nejprve trefil tyčku v přesilovce jejich kapitán Adámek, načež byl vyloučen Hroudný a Třinec měl k dispozici dvojnásobnou přesilovku. Tu ale Oceláři nevyužil, stejně tak jako žádnou další šanci v prvním dějství.

Ve třinácté minutě mohl poslat do dvoubrankového vedení domácí Hasoň, kterého vyslal do samostatného úniku dlouhou přesnou přihrávkou Sedláček. Blafák v závěrečné fázi ale mladý útočník pokazil a skóre se tak už do konce třetiny nezměnilo.

Změnilo se však krátce po první přestávce. Po necelých třech minutách hry vyrovnal hostující Jan Poruba, který nejprve trefil tyč, Adámek mu však puk vrátil a následně už třinecký mladík mířil přesně. V čase 25:49 se v přesilovce, znovu díky zásluze Poruby, dostali hosté do vedení.

Ten totiž nahrál Davidu Kofroňovi mezi kruhy, jež vyslal nechytatelný projektil nad rameno Slavíčka. Brňané hráli v některých fázích hry poměrně nedisciplinovaně, naštěstí pro ně se už žádnou další přesilovku Třinci využít nepodařilo. V závěru prostřední části již dále nemohl snášet střeleckou neproduktivitu svého týmu domácí Jakub Čejka, jež se zmocnil puku a úřadoval.

V útočné třetině se prokličkoval až před Loubala, kterého s notnou dávkou štěstí překonal a do závěrečného dějství tak vstupovaly týmy za nerozhodnutého stavu 2:2.

Ten rozhodl po pětašedesáti vteřinách třetí třetiny Jan Hasoň, když plně zužitkoval Čejkovu nabídku ke skórování. Třinec měl několik šancí srovnat, například velmi nebezpečná pro brněnský tým byla dorážka Macha, který mohl poslat odražený kotouč do prázdné brány. Stačilo puk zvednout nad Slavíčkův beton, to se mu ale nepovedlo a nechal tak modrobílého gólmana vyniknout.

Necelé čtyři minuty před koncem pak pojistil výhru mládežníků Komety Eric Lacombe, který pěknou střelou do horních pater svatyně hostů uklidnil celý brněnský tým. Ani závěrečná přesilovka a power play Třince už na vyrovnání či snížení nestačily a Kometa si tak ponechala všechny body za výhru doma.

OHLASY TRENÉRŮ

Aleš Křetínský (HC Kometa Brno): Třinec byl těžký soupeř, hodně bruslil, ale naši kluci se s tím dobře vypořádali. Byla tam bojovnost, nasazení. Tlačili jsme se do brány, akorát bychom se měli vyvarovat tolika faulů, s tak těžkým soupeřem si musíme dávat na oslabení pozor. Jinak to ale kluci zvládli perfektně, výborný výkon od všech, od gólmana až po útočníky.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Utkání vypadalo podle postavení v tabulce, oba týmy postoupily do vrchní části tabulky, takže to byl bezstarostný hokej. Za stavu 2:1 jsme měli několik šancí, které bychom měli za normálních okolností dávat, ty jsme nedali. Domácí nás potrestali gólem na 2:2 a třetí třetinu už hrála Kometa pozorněji, disciplinovaněji a využila naší nekoncentrovanosti a ležérnosti v obranném pásmu. Dávali celkem jednoduché, ale samozřejmě pěkné branky a gratuluji jim k zaslouženému vítězství.

Jméno G A +/- TM
David Kofroň 1 1 1 0
Jan Poruba 1 1 0 0
Marian Adámek 0 1 1 0
Radim Bárci 0 0 -1 0
Jan Bartko 0 0 -2 0
Adam Flok 0 0 -1 0
Filip Haman 0 0 1 0
Ondřej Hrachovský 0 0 -2 2
Ondřej Imrich 0 0 -2 0
David Janiczek 0 0 -1 2
Lukáš Kaukič 0 0 -1 0
Matěj Loubal 0 0 0 0
Matěj Mach 0 0 0 0
Matej Murín 0 0 -1 2
Miloš Roman 0 0 1 0
Kryštof Stuchlík 0 0 -3 0
Eryk Sztwiertnia 0 0 -1 0
Robin Švaňa 0 0 -2 0
Martin Valíček 0 0 -1 2