top

Junioři podlehli Zlínu 2:3

HC Oceláři Třinec
PáTEK 14. 11. 2014
DHL Extraliga juniorů
2 : 3

(0:0, 1:3, 1:0)

Werk aréna

PSG Berani Zlín

V rámci čtyřiadvacátého kola juniorské extraligy zavítali na led třinecké Werk arény hráči ze Zlína, kteří si v první polovině druhé třetiny vytvořili tříbrankový náskok. Ocelářům už se povedlo ve zbývajícím čase pouze snížit zásluhou Kryštofa Fejka a Michala Kovařčíka.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 29. Fejko (O. Kovařčík, Severa), 53. M. Kovařčík (Bednář) – 24. Hořanský, 26. Matula (Sedláček), 28. Karola (Hladiš, Talán). Rozhodčí: Šutara - Gančarčík, Vengřín. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 123. Střely na branku: 34:28. Průběh utkání: 0:3, 2:3.

HC Oceláři Třinec

Svoboda – Pisarik, Heider, Bednárik, Stránský, Roman, Zahradníček – Pěnčík, Franek, Murín, O. Kovařčík, Severa, Petrák, Bednář, Pala, Fejko, Christov, Jaroš, M. Kovařčík

PSG Berani Zlín

Haloda – Zbořil, Kužílek, Žabčík, Kobylík, Stuchlík, Procházka, Sirota, Talán – Hořanský, Hlaváč, Gago, Haničinec, Dalajka, Zaremba, Karola, Pavlůsek, Vyoral, Matula, Hladiš, Sedláček

První perioda nepřinesla jediný gól a ani na šance nebyla moc bohatá. Týmy byly vyrovnané a hra se většinou držela ve středním pásmu. V jedenácté minutě si jako první přesilovou hru vybojovali hosté, dlouho si v ní ale nezahráli a počet hráčů na ledě se vyrovnal. Do konce dvacetiminutovky se vylučovalo ještě jednou na straně Ševců, domácí ale této šance nevyužili.

Ve druhé třetině se Zlín herně zvedl a začal dělat problémy třinecké obraně. Ve čtyřiadvacáté minutě Berani otevřeli skóre zápasu, když si sám na bránu najel Adam Hořanský a zakončil do levého rohu. Dvě minuty na to se domácí dopustili chyby při přihrávce, čehož hned využil Dominik Matula, nezaváhal a z pravého kruhu poslal kotouč za záda překvapeného Svobody.

Ocelářům se v této části hry moc nedařilo, hned nato se na jejich straně ještě i vylučovalo, naštěstí si ale Ševce pohlídali a nedošlo k navýšení gólového rozdílu. Hosté se ale přece jen nakonec z gólu radovali po přesné trefě Daniela Karoly.

O dvacet sekund později se poprvé prosadili také Oceláři, když z kombinací před brankou vzešla střela Kryštofa Fejka, který z levého kruhu překonal Halodu.

Do třetí třetiny vstoupil domácí tým s větším nasazením. Snížit se třineckým mladíkům povedlo až v přesilové hře, kdy z chumle před branou těžil Michal Kovařčík a nedal už šanci zareagovat Halodovi na jeho střelu. O chvíli to zkoušel také útokem zpoza brány, tentokrát ale už zasáhl pouze připravený beton. Posledních dvacet sekund do konce utkání hrál Třinec bez brankáře. Šest sekund do konce si vybral také oddechový čas, na vyrovnání už to ale nestačilo.

Jméno G A +/- TM
Kryštof Fejko 1 0 0 0
Michal Kovařčík 1 0 -2 0
Michal Bednárik 0 0 0 0
Lukáš Bednář 0 1 -1 0
Tomáš Franek 0 0 0 0
Petr Heider 0 0 0 2
Vít Christov 0 0 -2 0
Tadeáš Jaroš 0 0 -1 2
Ondřej Kovařčík 0 1 1 0
Matej Murín 0 0 0 0
Martin Pala 0 0 0 0
Marek Pěnčík 0 0 -2 2
Ludvík Petrák 0 0 -1 0
Alex Pisarik 0 0 -1 0
Michal Roman 0 0 -1 2
Jiří Severa 0 1 0 0
David Stránský 0 0 -1 0
Miroslav Svoboda 0 0 0 0
Jan Zahradníček 0 0 -1 0