top

Starší dorostenci vybojovali dva body na ledě Sparty

HC Sparta Praha
PáTEK 13. 12. 2013
Extraliga staršího dorostu
2 : 3sn

(1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)

HC Oceláři Třinec

Třinecký starší dorost vstoupil do druhé části extraligy na ledě Sparty, kde sehrál vyrovnanou bitvu. Oceláři během duelu dvakrát vedli, avšak v obou případech se Spartě povedlo srovnat krok. O vítězi zápasu musely nakonec rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých získal pro Třinec extra bod navíc Jan Poruba.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 10. Zídek (Svoboda, Györi), 36. Svoboda (Györi) – 1. Kovařčík M.(Pala), 10. Kovařčík M.(Pala, Bartoň), rozh. náj. Poruba. Rozhodčí: Matúška, Gabriel, Prášek. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 43. Střely na branku: 34:52. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

HC Sparta Praha

Brízgala – Jandus M., Jandus T., Kalina, Procházka, Sedlák, Svoboda, Zářecký, Zídek, Hrala, Duben, Györi, Havel, Hozák, Kadeřávek, Kazda, Knobloch, Kolář, Lojka, Polesný.

HC Oceláři Třinec

Hlaváč – Sikora, Murín, Stránský, Adámek, Bartko, Janiczek, Poruba, Roman, Sztwiertnia, Škorpík, Švaňa, Bartoň, Christov, Kovařčík M., Motloch, Pala, Trčka, Zahradníček, Petrák.

Už první třetina napověděla, že se bude v hlavním městě hrát pohledný hokej. Třinečtí Oceláři vstoupili do zápasu výrazně aktivněji a byli zato také rychle odměněni. V přesilové hře se pohotovou dorážkou z předbrankového prostoru prosadil Michal Kovařčík. Na tuto branku však sparťané dokázali odpovědět, v polovině třetiny využil Václav Zídek přečíslení tří proti dvěma a z první překonal Hlaváče v brance.

To ale nebylo vše. Po pouhých pětadvaceti sekundách Třinečtí opět odskočili. A byl to opět Michal Kovařčík, kdo překonal brankáře Sparty. Tentokrát se ujala pohotová střela zápěstím. Pražané mohli pochvíli srovnat, nadějná střela od modré ale jen zazvonila o břevno branky hostů.

Hned v první minutě druhé třetiny mohl vedení Ocelářů navýšit Christov, toho ale v bezprostřední blízkosti u branky vychytal připravený Brízgala. Ač měli sparťané herní převahu, šance si vytvářeli spíše hosté. Sám na branku ujížděl Sikora, jeho bekhendový blafák ale domácí gólman vychytal perfektně provedeným zákrokem betonem. Holešovičtí tak mohli srovnat. Únik dvou na jednoho zakončil střelou Martin Svoboda, který se trefil přesně za záda Hlaváče. Více již druhá perioda nenabídla.

Třetí třetina se nesla v podobném duchu, jako dosavadní vývoj utkání. Vyrovnaný hokej s občasnými střeleckými příležitostmi na obou stranách. Větší šance se však v poslední periodě takřka neobjevovaly, rozhodnout tedy muselo prodloužení. Ani v něm ale branka nepadla, přišly tedy na řadu samostatné nájezdy.

V nich se prosadili sparťan Zídek a Oceláři Pala a Jan Poruba, jehož branka byla rozhodující. Třinec tedy odvezl z hlavního města dva body za výhru po nájezdech.

Jméno G A +/- TM
Michal Kovařčík 1 1 1 0
Martin Pala 1 1 1 0
Jan Poruba 1 0 1 0
Marian Adámek 0 0 0 0
Jan Bartko 0 0 -1 0
Matěj Bartoň 0 1 1 0
Jan Hlaváč 0 0 0 0
Vít Christov 0 0 -2 0
David Janiczek 0 0 0 0
Lukáš Motloch 0 0 -2 2
Matej Murín 0 0 -2 0
Ludvík Petrák 0 0 0 0
Michal Roman 0 0 -1 0
Kamil Sikora 0 0 0 0
David Stránský 0 0 -2 0
Eryk Sztwiertnia 0 0 0 0
Denis Škorpík 0 0 0 0
Robin Švaňa 0 0 0 0
Jan Trčka 0 0 0 0
Jan Zahradníček 0 0 1 0