top

Starší dorostenci vezou dva body z Olomouce

HC Olomouc
PáTEK 18. 10. 2013
Extraliga staršího dorostu
2 : 3sn

(1:1, 1:1, 0:0 – 0:1)

HC Oceláři Třinec

Třinecký starší dorost se v rámci 16. kola RAKO extraligy představil v Olomouci. Domácí se dvakrát dostali do vedení, ale Oceláři v obou případech dokázali vyrovnat skóre. I přesto, že Slezané jednoznačně přestříleli Kohouty, utkání dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých byli šťastnější hráči s dráčkem na prsou.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 3. Kropáč (Pavlovský, Janás), 28. Horák J. (Škoda) – 18. Stuchlík (Christov, Kovařčík M.), 35. Petrák (Sikora, Adámek), 65. Pala. Rozhodčí: Přikryl - Kašík, Vožda. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 18:44. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

HC Olomouc

Urbisch – Hrabica, Tomek, Škoda, Spurný, Hes, Marek, Kolovratník – Melichárek, Kropáč (C), Malý – Heža, Kuba, Ministr – Pavlovský, Horák J., Janás – Zelený, Dittrich.

HC Oceláři Třinec

Hlaváč – Bartko, Zahradníček, Bartoň, Janiczek, Adámek, Stránský, Cienciala, Roman – Poruba, Pala, Lorek – Stuchlík, Kovařčík, Christov (C) – Petrák, Trčka, Sikora – Sztwiertnia, Škorpík, Walaski.

Olomouc chtěla rychle zapomenout na nepovedený týden a do utkání s Třincem nastoupili olomoučtí dorostenci ve velkém stylu, když hned svou první gólovou šanci dokázali proměnit. V úniku dva na jednoho vzal na sebe veškerou zodpovědnost Jan Kropáč, který vymetl všechny pavučinky v Hlaváčově bráně.

Mora mohla přidat i další branku, když se hnal Heža z pravé strany na třineckého brankáře, ale jeho následnou střelu dokázal Hlaváč svým betonem vyrazit. Poté následovala první přesilová hra v utkání, kterou si zahráli hosté z Třince, ale Kohouti tuto příležitost dokázali odvrátit. Gól na hokejce měl také domácí Pavlovský, který obral na modré čáře Ciencalu a následně se hnal sám na Hlaváče, ale svým zakončením nedokázal trefit bránu hostů.

Velkou příležitost navýšit vedení Olomouce měl znovu Heža, který byl v samostatném úniku faulován a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. To však domácí útočník nedokázal proměnit, protože svou střelou nezvládl usměrnit puk mezi tři tyče. V závěru první třetiny tak přišel zákonitě trest na druhé straně, když se po velké skrumáží před bránou Urbische dostal puk až ke Kryštofu Stuchlíkovi, který již kotouč pouze uklidil do prázdné klece.

V sedmé minutě druhé třetiny se olomoučtí dorostenci mohli radovat podruhé v utkání, když Jiří Horák obkroužil bránu Třince a následně nahrál Škodovi na modrou, který vypálil puk směrem na Hlaváče a ten jej následně vyrazil na hůl domácího útočníka, který již neměl problém vstřelit puk do odkryté části brány.

Ihned po vstřelení druhé branky se mohli radovat domácí znovu, ale Pavlovský nakonec nedokázal využít přihrávky od Janáse. Třinec následně přidal na obrátkách a svěřenci Reného Muchy se hnali za vyrovnáním. První šanci ještě spálil Lorek, který se dostal k puku mezi kruhy, ale svou ránou netrefil branku domácích.

Třinec se poté dostal do přečíslení dva na jednoho, ve kterém Adámek přihrál pouze na brusle Sikory, ale od něj se odrazil puk přímo na hůl Ludvíka Petráka, který svou střelou nad levý beton Urbische znovu vyrovnal stav utkání. V závěru třetiny mohli Oceláři přidat další branku, když ujížděl Kovařčík sám na Urbische, ale poslední vracejí se Tomek, nakonec dokázal třineckému útočníkovi jeho zakončení znepříjemnit a Urbisch již s následnou střelou neměl problém.

Hned v první minutě třetí části se dostal k odraženému puku Christov, ale hostující hráč nedokázal nadvakrát přehodit beton ležícího brankáře. Jinak se ve zbytku třetí třetiny dostávali oba týmy do šance velice málo. Více navrch měli Oceláři, kteří chtěli rozhodnout utkání ve svůj prospěch, ale jejich střely vždy skončily na skvěle chytajícím Urbischovi. Asi nejvýraznější šanci třetí třetiny si vytvořili hosté, když Stránského střelu tečoval Poruba a puk projel Urbischovy mezi betony, ale naštěstí pro domácí puk projel těsně vedle pravé tyče.

Po šedesáti minutách svítilo na světelné tabuli skóre 2:2, a utkání se tak muselo prodlužovat. V prodloužení měl Třinec dvě velké šance, jak rozhodnout zápas ve svůj prospěch. Nejprve ujížděl sám Poruba na Urbische, kterého nakonec svou střelou překonal, ale pomalu jedoucí puk dokázal vypálit z brankové čáry pryč vracející se Hes. Následně vyhodil kotouč do ochranné sítě Kuba a Oceláři měli příležitost přesilové hry, ve které však hosté nedokázali vstřelit rozhodující gól.

Zápas tak museli rozhodnout samostatné nájezdy. Do vedení se nejprve v druhé sérii dostali domácí, když se prosadil svou kličkou Pavlovský, ale třinečtí hokejisté díky trefě Stuchlíka v poslední sérii vyrovnali a v následné čtvrté sérii rozhodl o konečném výsledku utkání Martin Pala.

OHLASY TRENÉRŮ

Jan Tomajko (HC Olomouc):V předchozích utkáních jsme s Třincem vždy prohráli větším rozdílem, takže to bylo dnes určitě lepší, ale nedá se říct, že by to bylo z naší strany úplně povedené utkání. Je to škoda, že jsme nakonec na ty nájezdy neurvali dva body, protože jsme k tomu byli velmi blízko. Musí nás také mrzet tři neproměněné vyložené šance, které jsme měli po našem prvním gólu a ani jednu jsme vlastně nedokázali trefit do brány a po trestném střílení jsme hned dostali vyrovnávací gól, a to určilo vývoj utkání, protože kdybychom tyto šance proměnili, tak by střetnutí zřejmě vypadalo jinak.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Hned z první šance jsme inkasovali a od toho se vyvíjel celý průběh utkání. Domácí hráli perfektně obětavě, tvrdě, důrazně a my jsme s tím měli polovinu zápasu velké problémy. Ve třetí třetině jsme byli již jasně lepší, ale domácí brankář nás hodně vychytal, kterému bych chtěl pogratulovat k jeho výkonu a možná si zasloužil vychytat i nájezdy. Jsem však rád za ten bod navíc a hlavně bych chtěl pochválit kluky, že jsme odehráli utkání bez vyloučení.

Jméno G A +/- TM
Martin Pala 1 0 -1 0
Ludvík Petrák 1 0 1 0
Kryštof Stuchlík 1 0 1 0
Marian Adámek 0 1 2 0
Jan Bartko 0 0 -1 0
Matěj Bartoň 0 0 -1 0
Adam Cienciala 0 0 1 0
Jan Hlaváč 0 0 0 0
Vít Christov 0 1 1 0
David Janiczek 0 0 -1 0
Michal Kovařčík 0 1 1 0
Jaroslaw Lorek 0 0 -2 0
Jan Poruba 0 0 -2 0
Michal Roman 0 0 1 0
Kamil Sikora 0 1 1 0
David Stránský 0 0 -1 0
Eryk Sztwiertnia 0 0 0 0
Denis Škorpík 0 0 1 0
Jan Trčka 0 0 0 0
Ladislav Walaski 0 0 0 0
Jan Zahradníček 0 0 0 0