top

Jan Poruba hattrickem výrazně pomohl dorostu k výhře nad Kometou

HC Oceláři Třinec
PáTEK 11. 10. 2013
Extraliga staršího dorostu
4 : 1

(0:0, 2:1, 2:0)

HC Kometa Brno

Páteční večerní duel sehrál třinecký starší dorost mezi mantinely Werk arény proti Kometě Brno. Skóre zápasu otevřeli až v půli utkání hosté, a to byl také jejich jediný úspěšný zásah. Poté se již čtyřikrát radovali pouze Oceláři, z čehož hned ve třech případech skončil puk v síti z hole Jana Poruby.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 33. Poruba (Stránský), 39. Poruba (Michal Roman, Christov), 49. Christov, 59. Poruba – 29. Biolek (Mikyska, Mlynář. Rozhodčí: Trombík – Bojda, Mikler. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 179. Střely na branku: 30:28. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

HC Oceláři Třinec

Hlaváč – Mich. Roman, Bartko, Janiczek, Bartoň, Stránský, Cienciala – Stuchlík, Christov, Mil. Roman, Sikora, Petrák, Trčka, Sztwiertnia, Poruba, Škorpík, D. Kofroň, Lorek, Pala.

HC Kometa Brno

Slavíček – Hájek, Sedláček, Marcello, Švejda, Mikyska, Kratochvíl, Šnajnar, Kubeš, Štancl – Mlynář, Nohel, Zohorna, Dvořák, Horký, Dymáček, Garčic, Biolek, Hroudný, Havlát.

Večerní duel třineckého staršího dorostu proti Kometě Brno byl od úvodu velmi vyrovnaný, neboť oba týmy měly kus ze hry. Přeci jen do více gólových příležitostí se dostali domácí, v nichž figuroval hlavně třinecký kapitán, Vít Christov. Nejprve během přesilové hry zcela osamocen před hostující klecí trefil pouze přesouvajícího se Slavíčka a o chvíli později se po křídle dostal do úniku, ve kterém však gólmana Komety nevymíchal.

Druhá třetina už krom slibných šancí přinesla také góly. Nevyužitou přesilovku domácích Kometa téměř v půli utkání patřičně potrestala, když Martin Biolek před třineckou bránou usměrnil střelu Mikysky do sítě a otevřel tak skóre duelu – 0:1.

Oceláři byli krátce poté zaskočeni, avšak zpátky na nohy je brzy postavil Jan Poruba, jenž v úniku tváří tvář Slavíčkovi vyrovnal pod víko – 1:1. Kometa mohla v závěru druhé dvacetiminutovky znovu vést, jelikož Hlaváč nešťastně šťouchl do puku, jež se dostal přímo na hůl Roberta Havláta, ale hostující forvard nepřesně mířil. Poté zaúčinkovalo známé sportovní pořekadlo "nedáš – dostaneš" a Jan Poruba před bránou hostů sklepával za brankovou čáru pobídku Michala Romana z pravého křídla – 2:1.

Ve třetí periodě Vít Christov nešťastně pokračoval v pálení šancí. Domácí kapitán měl dost času na zakončení před bránou, ale ne až tak mnoho, aby doslova zamrzl, a tak ho Kometa obrala o kotouč a dostala se do protiútoku, na jehož konci stál téměř až v třineckém brankovišti Garčic, ovšem Hlaváč jej i s menší porcí štěstí vychytal. Za bezmála tři minuty Christov znovu figuroval u nevyužité slibné příležitosti, když v přečíslení proti nedobře postavenému Slavíčkovi naprázdno promáchl, a tak z druhé vlny střílel alespoň Pala, jenž orazítkoval tyč.

Ve 49. minutě se již Vít Christov konečně zapsal mezi střelce utkání, neboť tentokráte se v úniku nemýlil a přesně vymetl pavučinu hostující brány – 3:1. Kometa poté byla aktivnějším týmem, avšak nedokázala přetavit tlak ke gólu a naopak domácí se dostávali do rychlých brejků. Jeden z nich v podání Stuchlíka Slavíček zneškodnil svou pohotovou lapačkou, jenže to už zbývaly poslední dvě minuty hry a hosté po icingu Třince odvolali brankáře.

Výměna brankáře za šestého bruslaře do pole se ale Kometě nevyvedla a Jan Poruba z levého křídla završil hattrickem tento zápas na konečných 4:1.

Jméno G A +/- TM
Jan Poruba 3 0 4 0
Vít Christov 1 1 4 0
Jan Bartko 0 0 0 0
Matěj Bartoň 0 0 0 0
Adam Cienciala 0 0 2 0
Jan Hlaváč 0 0 0 0
David Janiczek 0 0 1 0
David Kofroň 0 0 0 0
Jaroslaw Lorek 0 0 -1 0
Martin Pala 0 0 3 2
Ludvík Petrák 0 0 -1 0
Michal Roman 0 1 1 0
Miloš Roman 0 0 0 0
Kamil Sikora 0 0 1 0
David Stránský 0 1 2 0
Kryštof Stuchlík 0 0 0 0
Eryk Sztwiertnia 0 0 0 0
Denis Škorpík 0 0 0 0
Jan Trčka 0 0 -1 0