top

Mladší dorostenci zvítězili v derby s Havířovem 6:5!

AZ Heimstaden Havířov
ČTVRTEK 15. 11. 2012
Extraliga mladšího dorostu
5 : 6

(2:1, 2:3, 1:2)

HC Oceláři Třinec

HAVÍŘOV - Po reprezentační přestávce se opět rozjela ELIOD extraliga mladšího dorostu. Domácí se ujali vedení hned v první třetině. Oceláři zápas otočili, ale havířovští dorostenci obrátili znovu skóre ve svůj prospěch. Třinečtí stačili ke konci utkání vyrovnat a Lukáš Kaukič zajistil svou brankou Třinci tři body.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 1. Moravčík (Wróbel), 7. Wróbel, 27. Kurovský (Moravčík), 33. Wróbel (Kurovský), 42. Moravčík - 13. Adámek (Poruba, Škorpík), 21. Škorpík (Poruba), 26. Švaňa (Kaukič), 27. Poruba (Kofroň), 49. Poruba, 57. Kaukič (Švaňa). Rozhodčí: Krenželok - Stonavský, Malík. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:4, 5:4, 5:6.

AZ Heimstaden Havířov

Vacula - Trombik, Hudeček, Ďurkáč "A", Šteffko, Polak, Kalus, Kiss "A", Pawliczek - Moravčík, Stružík, Lenomár, Holeš "C", Mrowiec, Kurovský, Mareček, Wróbel, Sojka

HC Oceláři Třinec

Hlaváč - Radzienciak, Imrich, Hladoník, Janiczek "A", Adámek "C", Krása, Bartko, Valíček - Mach, Kaukič, Švaňa, Kofroň, Poruba "A", Tůma, Roman, Murín, Škorpík

Pouhých 18 vteřin uběhlo na časomíře a skóre zápasu se poprvé muselo měnit. Dominik Moravčík přesnou střelou poslal domácí tým do vedení. O šest minut později se po řadě šancí na obou stranách měnilo skóre podruhé. Kamil Wróbel si výstavní střelu schoval zpoza obránce a puk skončil v levém horním růžku Hlaváčovy branky. Tento velice emotivní start pro Havířov ovšem nevydržel dlouho. Oceláři se rychle oklepali a v 13. minutě se po tlaku prosadil Marián Adámek, jenž se nejrychleji ze všech zorientoval v brankovišti.

Do konce první třetiny mohl dokonce srovnat třinecký Švaňa, v obou případech, kdy se dostal do šance, však ztroskotal na výborně chytajícím Vaculovi. Stejně jako začala první třetina, začala i druhá. Vlastně ještě o něco rychleji, přesněji o jednu vteřinu. Už po 17 sekundách dorážel do branky odražený puk Denis Škorpík. Kanonáda hostů ovšem pokračovala dále. V 26. minutě napravil předešlé zaváhání v koncovce Robin Švaňa. Havířov se nestačil ani pořádně rozkoukat a už prohrával o dvě branky. Naprostý propad v obraně domácích neměli problém tři hráči Třince vyřešit. Střílející Jan Poruba měl opravdu snadnou úlohu.

Nejrychlejší pasáž zápasu ovšem pokračovala dále. V rozpětí jedné minuty padly tři branky! Ve 27. minutě totiž přesnou střelou dokázal snížit vášně na třinecké střídačce Daniel Kurovský. O chvíli později mohl Kurovský potvrdit zlepšený herní projev Azetu, narazil však na brilantního Hlaváče. Hned následující útok měl rovněž gólové parametry, vše dokázal včas uhasit ležící brankář Třince. V 33. minutě už se však skóre měnilo. V samostatném úniku se totiž střelou zápěstím trefil Kamil Wróbel.

Havířov dokonal dílo hned po přestávce. Ve 42. minutě šli domácí opět do vedení, střelcem se stal podruhé v zápase Dominik Moravčík. Tato branková situace vyhnala brankáře Hlaváče z brankoviště, zastoupit jej musel Jakub Ovčaří. Náhradní brankář Ocelářů si vedl znamenitě, do konce zápasu již neinkasoval. Nepřišel si na něho ani Kurovský, jenž při šanci podklouzl. Mrowiec zase trefil tyč třinecké branky.

Třinec ale v závěru udal zápasu jasné tempo, dopomohla mu k tomu branka v 49. minutě. Jan Poruba stál jako většina hráčů před brankovištěm a odražený puk pohotově uklidil do branky, čímž srovnal skóre zápasu. Vyrovnaný poměr vstřelených branek ovšem netrval příliš dlouho. Poté, co se neprosadil Mach, poslal v 57. minutě hosty do vedení Lukáš Kaukič, který si sjel pro přihrávku od Robina Švani. Domácí zkoušeli v závěru zápasu hru bez brankáře, ani přes velký tlak však vyrovnávací branku nevstřelili. Zápas tak po velké přestřelce dopadl lépe pro favorita z Třince.

Jméno G A +/- TM
Jan Poruba 2 2 -1 0
Marian Adámek 1 0 -1 0
Lukáš Kaukič 1 1 1 0
Denis Škorpík 1 2 -1 0
Robin Švaňa 1 1 1 0
Jan Bartko 0 0 1 0
Jan Hladonik 0 0 -1 0
Jan Hlaváč 0 0 0 0
Ondřej Imrich 0 0 -1 0
David Janiczek 0 0 0 0
David Kofroň 0 1 -1 0
Dominik Krása 0 0 -1 0
Matěj Mach 0 0 -1 0
Matej Murín 0 0 0 2
Jakub Ovčaří 0 0 0 0
Grzegorz Radzienciak 0 0 -2 0
Miloš Roman 0 0 0 0
Martin Valíček 0 0 2 0