top

Mladší dorostenci smetli Havířov osmi góly!

HC Oceláři Třinec
NEDěLE 30. 9. 2012
Extraliga mladšího dorostu
8 : 2

(3:0, 3:1, 2:1)

AZ Heimstaden Havířov

V dnešním kole EILOD extraligy mladšího dorostu přivítali mladí Oceláři celek z Havířova. Diváci mohli v tomto utkání vidět deset branek, z nichž osm padlo do sítě hostů. Hattrickem přispěl k vysoké výhře svého týmu Robin Švaňa. Třinec - Havířov, 8:2.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 4. Bartko, 13. Šváňa (Tůma), 20. Roman Mich. (Roman Mil., Poruba), 23. Šváňa, 29. Murín (Kaukič), 38. Šváňa, 51. Škorpík (Roman Mich., Poruba), 55. Poruba - 26. Stružík (Kiss), 53. Kurovský (Lenomár). Rozhodčí: Havel - Ganger, Stonavský.. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 90. Střely na branku: 44:19. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1, 7:2, 8:2.

HC Oceláři Třinec

Hlaváč (Prokop) - Radzienciak, Roman, Janiczek, Adámek, Krása, Bartko - Mach, Kaukič, Švaňa, Kofroň, Poruba, Tůma, Zogata, Roman, Murín, Škorpík.

AZ Heimstaden Havířov

Šimeček (Vacula) - Trombík, Ďurkáč, Šteffko, Pacoň, Kalus, Kiss - Moravčík, Stružík, Polak, Lenomár, Holeš, Mrowiec, Kurovský, Mareček, Wróbel, Honsa, Sojka.

V 6. kole ELIOD extraligy mladšího dorostu jsme měli možnost zhlédnout na půdě Třince zápas mezi domácími Oceláři a hosty z Havířova. Počátek utkání se zdál poměrně vyrovnaný, ovšem třinecký motor nastartovala branka na počátku 4. minuty, kterou vsítil ve vlastním oslabení svou aktivitou Jan Bartko. Od tohoto momentu se hrálo v první periodě zejména na straně hostů a to se projevilo dalšími góly. Nejprve se dokázal prosadit Robin Švaňa a v závěru dvacetiminutovky předvedli krásnou gólovou akci bratři Romanové, když si to hnal podél mantinelu Miloš Roman, který poslal před bránu přihrávku svému bratrovi a Michal Roman zakončil střelou k levé tyči do protipohybu gólmana Šimečka.

Druhou dvacetiminutovku zahájili hosté pozdním příchodem na led a vysloužili si za to dvouminutový trest. Ten sice Oceláři nevyužili, ale krátce po něm přidal čtvrtý gól do brány hostů Robin Švaňa a to znamenalo zároveň jeho druhý gól v tomto zápase. I přes značnou převahu domácích se Havířovu podařilo prosadit. Konkrétně to byl Nikolas Stružík, když ve svém brejku zakončil střelou pod rameno třineckého brankáře a vykřesal tak jiskřičku naděje pro svůj tým. Pohlednou branku nám pak předvedl ránou příklepem do levého růžku Matěj Murín, 5:1 a svým třetím gólem pak přidal Robin Švaňa další branku, když získal vyražený kotouč brankáře Vaculy, pohotově objel bránu a zakončil.

Ani v poslední dvacetiminutovce se skóre nezastavilo, branky sice přišly až v druhé půli, ale za to byly opravdu slepené krátkými časovými rozdíly. Nejprve využil přesilovou hru Denis Škorpík, který svým dobrým postavením dokázal tečovat ránu od Michala Romana a zvýšil náskok svého týmu. Poté skórovali hosté znova z brejku, jak už tomu jednou bylo. Daniel Kurovský tváří tvář brankáři Hlaváčovi zvolil střelu k levé tyči, která skončila až za zády třineckého gólmana. Desátou brankou utkání stanovil na konečných 8:2 Jan Poruba a Oceláři tak získávají s přehledem tři body do své sbírky.

Jméno G A +/- TM
Robin Švaňa 3 0 3 2
Jan Bartko 1 0 3 0
Matej Murín 1 0 -1 0
Jan Poruba 1 2 2 0
Michal Roman 1 1 2 0
Denis Škorpík 1 0 2 2
Marian Adámek 0 0 -1 0
Jan Hlaváč 0 0 0 0
David Janiczek 0 0 0 0
Lukáš Kaukič 0 1 0 0
David Kofroň 0 0 -1 0
Dominik Krása 0 0 3 0
Matěj Mach 0 0 4 0
Grzegorz Radzienciak 0 0 3 0
Miloš Roman 0 2 2 0
Jakub Tůma 0 1 3 0
Jakub Zogata 0 0 0 0