top

Smolná série mladšího dorostu pokračuje

HCM Warriors Brno
NEDěLE 16. 9. 2012
Extraliga mladšího dorostu
3 : 2

(2:0, 0:0, 1:2)

HC Oceláři Třinec

Brno - Loňský vítěz východní ELIOD extraligy mladšího dorostu se výsledkově trápí. Už dvakrát padl po samostatných nájezdech a dnes se mladí Oceláři v posledních vteřinách v Brně usilovně snažili o vyrovnání, ale tentokrát se do prodloužení nedostali a vracejí se domů s prázdnou.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 4. Tondl (Vágner), 20. Hussein (Tondl), 50. Tondl (Hussein) - 45. Kofroň (Poruba), 53. Kaukič. Rozhodčí: Lerch - Černý, Kohoutek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 37. Střely na branku: 25:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

HCM Warriors Brno

Gerža - Petrla, Kuntoš, Padrnos, Tondl, Dvořák, Hussein, Jarolím, Lecián, Zelinka, Roubal, Haman, Nossek, Hladký, Paulík, Lainka, Lejska, Vágner

HC Oceláři Třinec

Hlaváč - Mach, Radzienciak, Imrich, Bárci, Kaukič, Roman Michal, Švaňa, Kofroň, Poruba, Sztwiertnia, Janiczek, Adámek, Tůma, Zogata, Roman Miloš, Murín, Krása, Bartko, Škorpík

První dvacetiminutovka byla v režii domácích. Hned ve čtvrté minutě zavezl Vágner puk do útočného pásma, vystřelil a od masky odražený puk dorazil za Hlaváčova záda Patrik Tondl. V polovině třetiny Brno bylo blízko k druhé brance, ale Hlaváč si poradil jak se střelou Hamana, tak i s dorážkami Nosska a Paulíka. Třinci se nedařilo vypracovat žádnou vážnější šanci. Naopak třinecký brankář měl plné ruce práce. V závěru prvního dějství však kapituloval, když Tondl mířil mezi jeho betony, tento pokus za brankovou čáru nedošel, nicméně Hlaváč puk ve výstroji neudržel a do horní poloviny brány zamířil Adam Hussein.

Do druhého dějství vstoupili Oceláři s početní převahou. Jan Poruba poslal perfektní pas k druhé tyčce na připraveného Lukáše Kaukiče, ale Gerža se stihl bleskurychle přemístit a zabránit tak téměř jistému gólu. Třinecké tato šance nakopla a z brněnského obranného pásma se stala na pár minut střelnice. Na domácího gólmana letěla jedna střela za druhou, ale žádná neskončila za jeho zády. Po střele Jarolíma zazvonila za třineckým brankářem tyč a následovala další velká šance, ale ani jedna z dorážek za Hlaváče neprošla. V závěru třetiny se Tondl snažil procpat puk za Hlaváčova záda, ale ten utěsnil prostor mezi tyčkou a betonem na výbornou.

Poslední třetinu byli aktivnější hosté. Hned v úvodu se Třinec usadil v útočném pásmu, ale ani jedna ze střel za záda Gerži neprošla až ve 45. minutě David Kofroň projel brankovištěm a bekhendem trefil přesně horní růžek Geržovy brány. Tlak hostů se stále zvyšoval. Nadvakrát se pokoušel dorážet Škorpík, ale překonat brněnského strážce svatyně se mu nedařilo. V padesáté minutě Patrik Tondl našlápl ve středním pásmu, nechal za sebou všechny hráče a mířil sám na Hlaváče. Prvním pokusem trefil jen tyč, ale dorážka za bezmocně ležícího gólmana hostů už skončila v síti – 3:1. O dvě minuty později se ve skrumáži před brankou domácích nejlépe zorientoval Lukáš Kaukič a snížil na rozdíl jedné branky. Švaňa byl blízko vyrovnávací brance, ale netrefil kotouč, tak jak by potřeboval. Hosté se v posledních vteřinách usilovně snažili o vyrovnání, ale domácí obrana s výborným Geržou za zády všechno zvládla a drama v podobě prodloužení nedopustila.

Jméno G A +/- TM
Lukáš Kaukič 1 0 1 2
David Kofroň 1 0 2 0
Marian Adámek 0 0 0 0
Radim Bárci 0 0 -1 0
Jan Bartko 0 0 -2 0
Jan Hlaváč 0 0 0 0
Ondřej Imrich 0 0 0 0
David Janiczek 0 0 1 0
Dominik Krása 0 0 0 0
Matěj Mach 0 0 -2 0
Matej Murín 0 0 1 0
Jan Poruba 0 1 -1 10
Grzegorz Radzienciak 0 0 0 0
Miloš Roman 0 0 -3 0
Michal Roman 0 0 -1 0
Eryk Sztwiertnia 0 0 0 0
Denis Škorpík 0 0 0 0
Robin Švaňa 0 0 0 2
Jakub Tůma 0 0 0 0
Jakub Zogata 0 0 0 0