top

Po čtrnácti výhrách v řadě dnes starší dorost nestačil na Vítkovice.

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 3. 11. 2012
Extraliga staršího dorostu
4 : 6

(1:2, 2:1, 1:3)

Werk aréna

HC Vítkovice Ridera

Třinecký starší dorost dnes sehrál nepodařené derby s Vítkovicemi. O výsledku rozhodl lepší pohyb a větší vůle Vítkovických, kterým se podařilo utnout třineckou vítěznou šňůru. Třinečtí si tak nepřipsali patnáctou výhru v řadě, ale náskok v tabulce mají stále velice pohodlný.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 6. Jašek (Růžička), 23. Kovařčík (Kofroň, Walaski), 35. Kovařčík M. (Jašek, Mičulka), 50. Kovařčík O. (Kofroň, Kasala) - 2. Škuchtan (Churý), 6. Schwarz (Churý, Ollender), 29. Ollender (Churý), 44. Gelnar (Klok, Ballner), 46. Ballner (Škuchtan, Stanke), 60. Ballner (Škuchtan) . Rozhodčí: Jeřábek - Gančarčík, Patrman. Vyloučení: 4:7, navíc Ollender (VIT) 10 min OT . Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 122. Střely na branku: 26:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5, 4:5, 4:6.

HC Oceláři Třinec

Svoboda - Bartoň, Cienciala, Stránský, Walaski, Zahradníček, Mičulka - Růžička, Kovařčík O., Christov, Pěnčík, Kofroň, Trčka, Motloch, Kasala, Lorek, Kovařčík M., Jašek, Heider.

HC Vítkovice Ridera

Mizera - Rudl, Stanke, Puzič, Klok, Demel, Charvát, Pop - Ballner, Schwarz, Churý, Jáchym, Stránský, Kafka, Škuchtan, Spratek, Ollender, Gelnar, Klapetek, Volný.

Derby utkání mezi Oceláři z Třince a Vítkovicemi začalo ve velice dobrém tempu. Hned po minutě byl vyloučen Stránský a Vítkovičtí náležitě trestali. Kombinaci po ose Churý - Adam Škuchtan zakončoval do prázdné brány druhý jmenovaný a Vítkovice se ujaly rychlého vedení. To však nemělo dlouhého trvání. Lukáš Jašek totiž tečoval puk za záda vítkovického Mizery a Třinec rychle srovnal krok. Z vyrovnání se však domácí příliš dlouho neradovali, po dvaceti sekundách Vítkovice opět vstřelily rozdílový gól. Jakub Schwarz se nejlépe zorientoval před gólmanem Svobodou. Tímto poslal Vítkovické do jednobrankového vedení, které jim vydrželo až do přestávky.

Po přestávce se začaly dít věci. Nejprve se Ondřej Kovařčík postaral o to, že domácí opět vyrovnali. Nedlouho poté zachybovala domácí obrana a darovala Vítkovicím vedoucí branku. Samuel Ollender se zjevil před svatyní domácích nikým nekrytý, a to Třinecké mrzelo, neboť si s touto situací náramně poradil a prostřelil Svobodu v bráně domácích. Vítkovice byly jako polité živou vodou a měly více ze hry. Se svojí agresivitou to však přehnal Ollender, který vrazil na hrazení jednoho z Třineckých a to si Oceláři nenechali líbit. Pěnčík vyzval na bitku Kloka a tuto férovou pěstní potyčku vyhrál. To Oceláře nabudilo a ještě do přestávky srovnali. Michal Kovařčík si vzal puk na hokejku, obkroužil bránu hostí a nadvakrát překonal brankáře mizeru. Tuto třetinu tak vyhráli domácí a za nerozhodnutého stavu se šlo do kabin.

Na začátku třetí třetiny šli Vítkovičtí opět do vedení. Jakub Gelnar se s pukem nemazlil a přesnou ranou k tyči prostřelil od modré Svobodu. O dvě minuty později šly Vítkovice do dvoubrankového vedení, a to ve vlastním oslabení. Škuchtan perfektně našel volného Davida Ballnera , který v samostatném úniku neváhal a zvýšil vedení hostů. Třineckým se ještě podařilo vykřesat jiskru naděje, kdy Ondřej Kovařčík z dorážky přesně zamířil. Oceláři se poté ujali aktivity, ale k vyrovnání již nedošlo. Vítkovice si vedení pojistily gólem do prázdné klece, kterým se prezentoval David Ballner a bylo po zápase.

Jméno G A +/- TM
Ondřej Kovařčík 2 0 0 0
Lukáš Jašek 1 1 0 0
Michal Kovařčík 1 0 1 0
Matěj Bartoň 0 0 -1 0
Adam Cienciala 0 0 -2 0
Petr Heider 0 0 -2 0
Vít Christov 0 0 -2 2
Lukáš Kasala 0 1 1 0
Adam Kofroň 0 2 0 0
Jaroslaw Lorek 0 0 -1 0
Matěj Mičulka 0 1 1 0
Lukáš Motloch 0 0 -1 0
Marek Pěnčík 0 0 -1 2
Marek Růžička 0 1 0 0
David Stránský 0 0 0 2
Miroslav Svoboda 0 0 0 0
Jan Trčka 0 0 -1 0
Ladislav Walaski 0 1 1 0
Jan Zahradníček 0 1 1 2