top

Starší dorost zvládl přestřelku s Kohouty a vyhrál jedenáctý zápas v řadě!

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 20. 10. 2012
Extraliga staršího dorostu
7 : 4

(2:0, 2:3, 3:1)

Werk aréna

HC Olomouc

T Ř I N E C - Třinecký starší dorost do tohoto utkání vstupoval jako favorit. Aby také ne, když deset zápasů v řadě Třinečtí zvládli. Roli favorita potvrdili a tři body zůstávají pod Javorovým. Výsledek se však nerodil lehce, Kohouti byli nepříjemným soupeřem, ale třinecké mašině neodolali.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 5. Lorek, 7. Kofroň (Kovařčík O.), 27. Jašek (Kovařčík O., Walaski), 33. Růžička M. (Kovařčík M.), 46. Kovařčík O., 55. Jašek (Cienciala A.), 58. Kovařčík O. (Kasala, Kofroň) - 21. Markl (Konečný, Beták), 23. Brandýs (Beták, Markl), 32. Čamek (Horák), 51. Čamek (Vrána M., Šoustal T.) . Rozhodčí: Jeřábek, Gebauer, Hlavatý . Vyloučení: 8:8 . Využití: 2:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 68. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:4, 7:4 .

HC Oceláři Třinec

Cieslar - Polášek, Mičulka, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Walaski, Cienciala - Kovařčík M., Růžička, Kovařčík O., Pěnčík, Kofroň, Trčka, Motloch, Pala, Kasala, Lorek, Jašek

HC Olomouc

Motálek T. – Nesvadba, Brandýs J., Horák R., Majer, Gatěk, Hes M. – Konečný, Beták (C), Markl – Vrána, Šoustal T., Čamek – Kočiřík, Kropáč, Medek – Klvaňa, Heža J., Ministr T.

První třetina začala mírným tlakem hostů a Cieslar se musel v třinecké kleci činit. Branku však vsítili jako první domácí. Jaroslaw Lorek z otočky poprvé překonal Motálka a Třinec se tak dostal do vedení. Poté měli hosté šanci v podobě dvojnásobné přesilovky. S tou si však neporadili a udeřilo na druhé straně. Ve vlastním oslabení ujeli do úniku dva na nikoho Adam Kofroň a Ondřej Kovařčík, který Kofroňovi předložil lahůdkovou nahrávku. Tu snad ani nešlo neproměnit a Třinečtí šli do šaten s dvoubrankovým náskokem.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji Kohouti z Olomouce, hned po 14 vteřinách hry se prosadil Tomáš Markl a snížil na rozdíl jediné branky. Třinecká obrana byla nadále jako opařená a chyběl ji důraz před vlastní klecí. Toho využil Jan Brandýs , který dostal kotouč do třinecké svatyně a vyrovnal tak utkání. Třinečtí se dostali opět do vedení po krásné kombinaci vedené po ose Ondřej Kovařčík, Walaski, Lukáš Jašek . Třetí jmenovaný už jen puk zametl do prázdné brány. Nedisciplinovanost Třineckých vyústila až ve vyrovnání, které přišlo z hole Michala Čamka , který v přesilové hře došťoural do klece puk, který se pohyboval někde v brankovišti. Třinečtí ale rychle odpověděli, podobným gólem jako Čamek se prezentovali třinecký Růžička a vrátil Třinci vedení.

Třetí třetina nabídla hodně koukatelný hokej, který přinášel opět i góly. Jako první si připsal gól Ondřej Kovařčík , který krásným blafákem proměnil trestné střílení. Souhrou na jeden dotek dokázali ještě Olomoučtí snížit na rozdíl jediné branky, bylo to zásluhou Michala Čamka . Ale to bylo už ze strany Kohoutů vše a góly dávali už jen Třinečtí. Adam Cienciala našel dobře postaveného Lukáše Jaška a ten se nemýlil. Poté pár dobrých šancí Olomouce pochytal výborný Cieslar, který předvedl v utkání opravdu vynikající výkon. Oceláři dokázali skóre ještě zvýšit, když se před bránou zjevili tři hráči s drakem na prsou a svou kombinaci dotáhl do zdárného konce Ondřej Kovařčík . Ke konci zápasu se na ledě trošku přiostřovalo, ale rozhodčí tyto situace zvládal a utkání se pak už dohrálo v poklidu.

Jméno G A +/- TM
Lukáš Jašek 2 1 1 0
Ondřej Kovařčík 2 2 1 0
Lukáš Kasala 1 1 -1 0
Adam Kofroň 1 1 1 0
Jaroslaw Lorek 1 0 1 0
Marek Růžička 1 1 1 0
Matěj Bartoň 0 1 1 2
Adam Cienciala 0 1 0 2
Ondřej Cieslar 0 0 0 0
Michal Kovařčík 0 1 0 0
Matěj Mičulka 0 0 1 0
Lukáš Motloch 0 0 -1 2
Martin Pala 0 0 -1 2
Marek Pěnčík 0 0 -1 0
Radek Polášek 0 0 -1 0
David Stránský 0 0 1 0
Jan Trčka 0 0 1 0
Ladislav Walaski 0 0 1 2
Jan Zahradníček 0 0 0 4