top

Starší dorost navýšil svůj bodový náskok na čele tabulky!

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 6. 10. 2012
Extraliga staršího dorostu
3 : 1

(0:0, 2:1, 1:0)

HC Kometa Brno

V dnešním zápase Extraligy staršího dorostu se střetly dva nejlepší týmy tabulky. Zápas dopadl lépe pro třinecké mladíky, ačkoliv v průběhu utkání prohrávali rozdílem jedné branky. Nakonec však dokázali lépe využívat své šance, otočit vývoj skóre, a zvýšit tak svůj bodový náskok na první příčce.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 30. Kovařčík M. (Motloch), 33. Mičulka (Kovařčík O.), 49. Heider (Motloch) - 21. Kubeš (Vlček). Rozhodčí: Koliba - Patrman, Gančařík. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 31:29. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

HC Oceláři Třinec

Svoboda (Cieslar) - Polášek, Mičulka, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Cienciala A. - Kovařčík M, Růžička, Kovařčík O., Pěnčík, Kofroň, Motloch, Pala, Kasala, Lorek, Jašek, Heider.

HC Kometa Brno

Jekel (Ptáček) - Koch, Štancl, Marcello, Švejda, Vlček, Hájek - Vaverka, Denk, Kozel, Dymáček, Nohel, Ondráček, Koblížek, Balaštík, Garčic, Kusko, Zohorna, Boltvan, Grunwald, Kubeš.

V úvodní periodě utkání se začalo velice opatrně. Ani jeden tým nechtěl inkasovat jako první, a tak se hra odehrávala spíše ve středním pásmu a beci jednotlivých týmů úzkostně bránili svou modrou. Největší šanci si vytvořil třinecký Kofroň, ale bránu přestřelil. V první třetině jsme tudíž gól neviděli.

Druhá třetina začala přesilovkou brněnské Komety a ta ji dokázala patřičně využít. Od modré pálil Jakub Kubeš , a k překvapení třineckého gólmana, který měl zastřený výhled, střela zapadla přesně do růžku jeho branky. Hosté byli poté lepším týmem a měli pár vyložených šancí, ale byl to Třinec, který se prosadil. Motloch poslal od mantinelu přesnou nahrávku před bránu, kde stál Michal Kovarčík . Tento třinecký forward vystřelil do levého růžku branky a zařídil tak vyrovnávající gól. Třinečtí dokázali vývoj zápasu otočit ve svůj prospěch, když příklepem přesně mířil Matěj Mičulka .

Třinečtí přebírali ve třetí třetině otěže zápasu do svých rukou, byli více na kotouči, lépe bruslili a jejich snaha přinesla ovoce. V polovině třetího dějství dorazil puk za záda bezmocného brněnského brankáře Petr Heider a třinečtí odskočili na rozdíl dvou branek. Z toho už se Kometa nevzpamatovala, a ani po oddechovém čase třinecké do defenzívy příliš nezatlačila. Třinec si tak pohlídal tři body a mohl se radovat z další výhry.

OHLASY TRENÉRŮ

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Zápas byl velmi vyrovnaný. Těžko říct jestli to v závěru druhé třetiny byl nebo nebyl gól, pak by se zápas možná vyvíjel jinak. Každopádně musím klukům poděkovat nejen za dnešní zápas, ale za celý víkend, protože i včera ve Zlíně jsme odehráli velmi dobré utkání.

Roman Meluzín (HC Kometa Brno): Já si myslím, že to nebylo špatné utkání. Rozhodně jsme nebyli horším soupeřem, ale Třinci se podařilo otočit utkání a to si zkušeně podrželi až do konce utkání.

Jméno G A +/- TM
Petr Heider 1 0 1 0
Michal Kovařčík 1 0 1 0
Matěj Mičulka 1 0 1 0
Matěj Bartoň 0 0 0 2
Adam Cienciala 0 0 0 0
Lukáš Jašek 0 0 1 0
Lukáš Kasala 0 1 1 0
Adam Kofroň 0 1 1 2
Ondřej Kovařčík 0 1 0 0
Jaroslaw Lorek 0 0 0 0
Lukáš Motloch 0 1 2 0
Martin Pala 0 0 0 0
Marek Pěnčík 0 0 0 2
Radek Polášek 0 0 1 0
Marek Růžička 0 0 0 0
David Stránský 0 0 1 0
Miroslav Svoboda 0 0 0 0
Jan Zahradníček 0 0 0 2