top

Starší dorostenci pokračují ve vítězné sérii, Olomouc porazili 6:2!

HC Olomouc
PáTEK 28. 9. 2012
Extraliga staršího dorostu
2 : 6

(1:1, 1:4, 0:1)

HC Oceláři Třinec

OLOMOUC - Svěřenci Reného Muchy přivážejí z Olomouce další vítězné body a potřetí v řadě nadělují soupeři půl tuctu branek. Domácí dvakrát vedli, ale mladí Oceláři vždy vyrovnali a v druhé polovině utkání již Kohouty nepustili ke slovu.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 10. Čamek (Majer, Vrána), 26. Minařík – 14. Kovařčík M. (Zahradníček), 30. Kovařčík M. (Jašek), 32. Zahradníček (Růžička), 34. Kofroň (Heider), 38. Písařík, 59. Kovařčík O. (Kofroň, Motloch). Rozhodčí: Fiedler – Loun, Novotná. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5.

HC Olomouc

Motálek – Hes, Brandýs J., Kropáč, Majer, Zbořilák, Gatěk, Nesvadba – Kočiřík, Beták, Konečný – Vrána, Šoustal T., Čamek – Markl, Minařík, Medek, Ministr.

HC Oceláři Třinec

Svoboda – Pisarik, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Walaski, Cienciala – Kovařčík M., Kovařčík O., Růžička, Pěnčík, Kofroň, Motloch, Trčka, Kasala, Pala , Heider, Jašek.

V úvodních minutách na ledě dominovali hráči Třince, po pár minutách se však osmělili i domácí a vytvořili si několik dobrých příležitostí. A právě jako první kapituloval třinecký brankář Miroslav Svoboda, když se ve skrumáži před jeho brankou dokázal nejlépe zorientovat olomoucký útočník Michal Čamek a doklepl kotouč do hostující svatyně.

Po pěti minutách však dokázali hosté na olomoucký gól najít odpověď. V přesilovce Slezanů si až před domácího brankáře Tomáše Motálka nabruslil Michal Kovařčík, bekhendovým blafákem si položil gólmana Kohoutů a následně s přehledem zasunul do prázdné klece.

Druhou třetinu načali lépe domácí hokejisté, kteří díky krásné individuální akci Františka Minaříka šli opět do vedení. Po chvíli ale Třinečtí srovnali stav zápasu, a to zásluhou druhé branky Michala Kovařčíka. Od té chvíle byli páni ledu právě Slezané, kteří dokázali během chvíle otočit zápas ve svůj prospěch.

Přečíslení dva na jednoho využil Ocelář Jan Zahradníček, který z předbrankového prostoru nedal domácímu brankáři Motálkovi šanci s touto situací něco dělat. Po necelých dvou minutách dával na rozdíl dvou branek Adam Kofroň, který šikovně tečoval Heiderův pokus. Černou můru domácích v podobě druhé třetiny uzavřel gólem na 5:2 pro Třinecké Alex Pisarik, který pouze doklepával kotouč vyražený olomouckým brankářem Motálkem.

Ve třetí třetině se hra poměrně uklidnila, Mora se ještě snažila klání zvrátit, velkou šanci měl například Tomáš Markl, v rozhodující chvíli však netrefil zařízení. Na druhé straně musel být neustále v pozoru brankář Tomáš Motálek, který několika výbornými zákroky držel Kohouty ve hře. Nakonec ale ještě jednou vytahoval kotouč ze své sítě, a to po gólu Ondřeje Kovařčíka, který zužitkoval milimetrový pas z hole Adama Kofroně.

Svěřenci trenéra Konopčíka tak tedy nakonec s Třincem padli 2:6, připsali si však teprve třetí prohru v sezóně.

OHLASY TRENÉRŮ

Luděk Konopčík (HC Olomouc): Utkání jsme si prohráli prakticky sami, a to vlastní nedisciplinovaností. Vyloučení ubírají hrozně moc sil, navíc se v oslabení točí asi osm nebo deset hráčů, a to se v průběhu celého utkání nedá vydržet. Ve třetí třetině jsme neměli jak psychickou, tak fyzickou sílu na obrat. Když jsme ale vedli 2:1, měli jsme řadu dalších příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Hlavní důvod naší prohry byl ten, že jsme absolutně nestíhali v obraně a soupeře jsme často pouštěli do přečíslení.

René Mucha (Oceláři třinec): My míváme problém hlavně se začátky utkání, dostáváme laciné góly. I když jsme i dnes dostali první branku, tak první třetina byla z naší strany jedna z těch lepších. Rozhodující moment podle mě byl rozhodně ve druhé třetině, kdy nás domácí hráči až příliš snadno pouštěli do přečíslení, jak v přesilovkách, tak ve hře pět na pět a my jsme otočili stav zápasu. Za třetí třetinu jsem klukům poděkoval, protože to byla nejlepší část, kterou jsme odehráli.

Jméno G A +/- TM
Michal Kovařčík 2 0 1 0
Adam Kofroň 1 1 2 0
Ondřej Kovařčík 1 0 2 0
Alex Pisarik 1 1 2 0
Jan Zahradníček 1 1 0 4
Matěj Bartoň 0 0 1 0
Adam Cienciala 0 0 0 0
Petr Heider 0 1 2 0
Lukáš Jašek 0 3 1 0
Lukáš Kasala 0 0 1 0
Lukáš Motloch 0 1 1 2
Martin Pala 0 0 0 0
Marek Pěnčík 0 0 0 0
Marek Růžička 0 1 1 0
David Stránský 0 0 1 0
Miroslav Svoboda 0 0 0 0
Ladislav Walaski 0 0 0 0