top

Starší dorostenci porazili v derby Havířov 6:4!

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 22. 9. 2012
Extraliga staršího dorostu
6 : 4

(1:3, 2:0, 3:1)

AZ Heimstaden Havířov

T Ř I N E C - Oceláři hostili ve Werk Aréně rivaly z Havířova. Hosté vedli v úvodu o tři branky, domácí na třetí branku hned odpověděli a ve druhé dvacetiminutovce stačili vyrovnat. V prvních vteřinách poslední třetiny AZ překvapil třinecké dorostence rychlou brankou, Oceláři ale zápas otočili a v závěrečné havířovské power-play dal do prázdné klece šestou branku Ondřej Kovařčík.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 19. Kovařčík M. (Mičulka), 33. Kofroň (Růžička, Heider), 34. Kasala (Pěnčík), 44. Poruba, 52. Růžička (Pěnčík), 60. Kovařčík O. (Kofroň) - 1. Bahounek (Gola P.), 3. Bahounek (Synek), 19. Fejko (Sonnek), 41. Kotala. Rozhodčí: Vaněk - Hanzlík, Havlík. Vyloučení: 5:6, navíc Marek Růžička (TRI) 10 min za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 113. Střely na branku: 30:37. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4, 6:4.

HC Oceláři Třinec

Cieslar (od 20. min Svoboda) - Roman, Kovařčík M., Růžička, Kovařčík O., Pěnčík, Kofroň, Mičulka, Trčka, Motloch, Stranský, Zahradníček, Bartoň, Kasala, Lorek, Poruba, Walaski, Jašek, Heider, Cienciala

AZ Heimstaden Havířov

Šimeček - Orság, Kotala, Bahounek, Dudek, Pořízek, Carbol, Heinzl, Kalus, Fejko, Sonnek, Šmíd, Staš, Gola R., Bednář, Synek, Chroboček, Gola P., Potočný V., Potočný J., Caruk

Hosté se od úvodního vhazování pustili do třineckých starších dorostenců naplno. Neuplynula ani minuta dnešního utkání a Cieslar v třinecké brance už lovil puk ze své sítě po střele Davida Bahounka a o dvě minuty později tento havířovský útočník prostřelil třineckého brankáře z pravého úhlu podruhé. Domácím se střelecky v této třetině vůbec nedařilo, toho využili hosté a minutu před sirénou zvýšil Kryštof Fejko na 3:0 střelou z pravého rohu nad horní vyrážečku Cieslara. Michal Kovařčík vzápětí vstřelil první branku domácích a do šatny odcházeli starší dorostenci za stavu 1:3.

Ve druhém dějství hráli hlavní roli domácí. V třinecké brance nahradil Ondřeje Cieslara exvsetínský Miroslav Svoboda, kterého hosté nedokázali překonat ani v početní převaze. Třinci se naopak podařilo využít dvojnásobnou přesilovou hru, kterou jim nabídl Patrik Gola s Carukem. Za hvízdotu nespokojených havířovských fanoušků se po zemi kolem levé tyče trefil za Šimečkovy záda Adam Kofroň . Sotva i Caruk opustil havířovskou lavici hanby, překvapil havířovského brankáře Lukáš Kasala, když střelou kolem jeho lapačky vyrovnal na 3:3. Do konce třetiny každý chvilku tahal pilku, ale nerozhodný výsledek se nezměnil.

Již osm vteřin po zahájení posední dvacetiminutovky dostal svůj tým opět do vedení Jakub Kotala. Třinečtí se s dnešní případnou prohrou nemínili smířit a ve 44. minutě prokličkoval Jan Poruba mezi havířovskou obranou a opět srovnal stav utkání. Do vedení se dostali domácí v 51. minutě, když se Marek Růžička trefil přímo do víka branky Havířova. Když hosté zkusili změnit stav utkání v závěrečné power-play, ujeli Kofroň s Kovařčíkem k opuštěné havířovské kleci a Ondřej Kovařčík uzavřel dnešní skóre na 6:4.

OHLASY TRENÉRŮ

René Mucha (trenér Třince): Toto utkání byla pěkná podívaná pro diváky, protože padalo hodně branek. Pro trenéry to byl pravý opak, protože tolik chyb, kolik jsme udělali v zápase, nás těšit nemůže. Všichni hráči, kteří nastoupili do pole, nebyli koncentrovaní. Ve druhé třetině jsme se dostali do hry díky přesilovce . Jenomže opět nastal problém, který máme. Dostáváme rychlé góly buď ze standartních situací, po vhazování, po brance, kterou vstřelíme nebo na začátku třetiny, tak jako tomu bylo dnes. Jsem rád, že se projevuje v týmu síla, že si kluci věří a že jsme tak nepříznivý stav otočili. Všem děkuji za dnešní výkon.

Martin Janeček (trenér Havířova): Měli jsme dobrý začátek. Na utkání jsme se připravovali. Nicméně ve druhé třetině jsme se uvolnili a začali jsme vymýšlet v obranném pásmu kombinace, které soupeř dobře napadal a my jsme ztráceli kotouče. V poslední třetině jsme dostali gól 5:3 a tím jsme nastartovali soupeře, který nás svou strojovou a trpělivou hrou porazil. Dneska jsme porazili sami sebe.

Jméno G A +/- TM
Lukáš Kasala 1 0 0 0
Adam Kofroň 1 1 -1 0
Michal Kovařčík 1 0 -1 0
Ondřej Kovařčík 1 0 0 0
Jan Poruba 1 0 2 0
Marek Růžička 1 2 0 14
Matěj Bartoň 0 0 -1 0
Adam Cienciala 0 0 0 4
Ondřej Cieslar 0 0 0 0
Petr Heider 0 1 1 0
Lukáš Jašek 0 0 -4 0
Jaroslaw Lorek 0 1 1 0
Matěj Mičulka 0 0 1 0
Lukáš Motloch 0 1 2 0
Marek Pěnčík 0 2 3 0
Michal Roman 0 0 0 0
David Stránský 0 0 0 2
Miroslav Svoboda 0 0 0 0
Jan Trčka 0 0 0 0
Ladislav Walaski 0 0 0 0
Jan Zahradníček 0 0 1 0