top

Přetahovaná s Vítkovicemi skončila vítězně pro Oceláře

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 15. 9. 2012
Extraliga staršího dorostu
4 : 3

(0:1, 2:2, 2:0)

HC Vítkovice Ridera

T Ř I N E C - V dnešním duelu se utkali třinečtí starší dorostenci s vrstevníky z Vítkovic. Vítkovice během utkání třikrát vedli, domácím se však vždy podařilo vyrovnat. Rozhodla až 59.minuta utkání, ve které využil přesilovku domácí Kofroň a připsal si svůj první hattrick sezóny.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 23. Kofroň (Kovařčík O.), 31. Kofroň, 45. Kovařčík M. (Mičulka), 59. Kofroň (Heider) - 4. Volný (Csomor), 23. Csomor (Klok), 34. Ballner (Klok). Rozhodčí: Feidler - Havlík, Konvička. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 103. Střely na branku: 24:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.

HC Oceláři Třinec

Svoboda - Roman, Mičulka, Stranský, Zahradníček, Bartoň, Lorek, Heider, Cienciala, Kovařčík, Růžička, Kovařčík O., Christov, Pěnčík, Kofroň, Trčka, Motloch, Pala, Kasala, Poruba, Jašek

HC Vítkovice Ridera

Šrámek - Puzič, Ballner, Klapetek, Charvát, Schwarz, Churý, Jáchym, Smrčka, Stoklásek, Kafka, Demel, Škutchan, Csmor, Ollender, Gelnar, Klok, Adamík, Stanke, Volný, Fajkus

Hned od úvodních vteřin diváci ve Werk Areně mohli sledovat rychlý a bojovný hokej. Šance střídala šanci. Ve třetí minutě poslal Csomor Dominiku Volnému puk před třineckou branku a ten tak dlouho dorážel na Svobodu, až puk napotřetí protlačil za brankovou čáru. Šancí jsme viděli hodně, ale ani ve třech přesilových hrách žádná branka nepadla. Ke konci první dvacetiminutovky nejdříve ustál závar před svou klecí Svoboda a hned na druhé straně Šrámek. U vítkovické klece došlo k menší potyčce a z ní odjel přímo na vítkovickou lavici hanby za nesportovní chování Lukáš Klok.

Ve druhém dějství padly čtyři branky, o které se soupeři spravedlivě podělili. Ondřej Kovařčík vytáhl Šrámka z branky a poslal puk Adamovi Kofroňovi, ten neměl problém zakončit do odryté vítkovické klece. O pár vteřin později se hosté opět ujali vedení, když Martin Csomor rychlou brankou zvyšil na 3:2. V polovině utkání Adam Kofroň zblízka opět srovnal skóre, když zblízka vymetl Šrámkovi všechnu pavučinu v bráně. Ve 33. minutě, po střele Davida Ballnera, poskakoval Svobodovi puk jako horký brambor, až skončil za jeho zády – 2:3. Domácí se již do konce třetiny nepodařilo vyrovnat, proto se do kabin odcházelo za nezměněného stavu.

Závěrečná dvacetiminutovka se odehrála opět v plném nasazení. Oba týmy bojovaly do posledních sil. Třinci se podařilo dnes už potřetí vyrovnat, když Michal Kovařčík ve 45. minutě zblízka překonal Šrámka ve vítkovické kleci. Celou třetinu jsme sledovali šanci za šancí, ale rozhodující branka padla až dvě minuty před závěrečnou sirénou, když se Adam Kofroň nejlépe zorientoval při závaru před soupeřovou brankou a připsal si první hattrick letošní sezóny. Hosté se snažili o nemožné, když v závěru odvolali svého brankáře, ale na konečném výsledku to nic nezměnilo. Vítězné body zůstávají v Třinci.

OHLASY TRENÉRŮ

René Mucha: Klukům bych chtěl za dnešní utkání poděkovat, hlavně za poslední třetinu. Tak jak se nám v průběhu mistrovské soutěže přesilovky nedaří, tak dnes ta poslední vyšla. Jsem rád, že kluci na včerejší nešťastné utkání v Brně zapomněli. Mužstvo se zvedlo a dali jsme do výkonu srdíčko.

Jméno G A +/- TM
Adam Kofroň 3 0 3 0
Michal Kovařčík 1 0 0 0
Marian Adámek 0 0 0 0
Matěj Bartoň 0 0 -2 0
Adam Cienciala 0 0 -1 0
Petr Heider 0 1 -1 0
Vít Christov 0 0 -1 2
Lukáš Jašek 0 0 -1 0
Lukáš Kasala 0 0 1 0
Ondřej Kovařčík 0 1 3 0
Jaroslaw Lorek 0 0 0 0
Matěj Mičulka 0 0 0 0
Lukáš Motloch 0 0 -1 2
Martin Pala 0 0 1 2
Marek Pěnčík 0 0 -1 2
Jan Poruba 0 0 0 0
Michal Roman 0 0 2 0
Marek Růžička 0 0 -1 2
David Stránský 0 0 2 0
Miroslav Svoboda 0 0 0 0
Jan Trčka 0 0 0 0
Jan Zahradníček 0 0 1 0