top

První porážka starších dorostenců

HC Kometa Brno
PáTEK 14. 9. 2012
Extraliga staršího dorostu
5 : 4

(1:1, 3:3, 1:0 )

HC Oceláři Třinec

Brno - Ve třetím kole extraligy staršího dorostu se Oceláři utkali v KAJOT ARENĚ s týmem HC Kometa Brno. Třinečtí třikrát vedli, Brno je vždy však brzy dotáhlo. Svěřenci Reného Muchy a Miroslava Čečotky tak poprvé odjíždějí domů poraženi.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 7. Kubeš (Kusko), 14. Garčic (Jenyš), 16. Jenyš (Garčic), 27. Zohorna (Grünwald), 51. Vlček (Jenyš, Boltvan) - 6. Christov (Heider), 11. Jašek (Kovařčík M., Růžička), 15. Růžička (Jašek, Roman), 38. Kofroň (Cienciala). Rozhodčí: Volf - Černý, Musil. Vyloučení: 10:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 30:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4.

HC Kometa Brno

Jekel - Koch, Štancl, Marcello, Švejda, Vlček, Hájek - Denk, Kozel, Nohel, Dymáček, Vaverka, Jenyš, Balaštík, Garčic, Kusko (C), Zohorna, Boltvan, Grünwald, Kubeš

HC Oceláři Třinec

Cieslar - Roman, Mičulka, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Cienciala - Kovařčík M., Růžička (C), Kovařčík O., Christov, Pěnčík, Kofroň, Trčka, Motloch, Pala, Kasala, Lorek, Poruba, Jašek, Heider

Několik diváků v KAJOT ARENĚ nemuselo na první branku utkání třetího kola extraligy staršího dorostu dlouho čekat. V čase 5:23 využil hned první přesilovou hru utkání třinecký Vít Christov, který se prosadil přesnou a prudkou střelou z pravého kruhu útočného pásma. Z vedení se však Oceláři radovali jen něco málo přes minutu. Z poměrně velké vzdálenosti poslal puk směrem na branku hostí Jakub Kubeš a trefil se přesně do míst, kam brankář Cieslar nedosáhl.

I podruhé šli do vedení hráči v červených dresech. Růžička s Kovařčíkem sice nevyužili přečíslení dva na jednoho, když Jekel betonem skvěle zasáhl proti druhému jmenovanému, ale k odraženému kotouči se dostal Lukáš Jašek a už si se situací poradil, pukem přehodil ležícího domácího gólmana. Tentokrát vydrželo třinecké vedení tři minuty, poté však Jenyš předložil po delším tlaku Komety dobrý pas Richardu Garčicovi a ten povedenou pumelicí napnul síť branky pod sektorem F.

Neuběhla ani minuta a hosté se potřetí radovali z vedoucí branky. Marek Růžička vyslal na Jekela nenápadnou střelu od pravého hrazení a domácí brankář se ji pokusil chytit ve stoje. Myslel si, že puk svírá rukavicí na své hrudi a nevšiml si, že mu z ní touš vypadl a mezi jeho betony se pomalu došoural do branky. Ovšem ani tentokrát nenechali Brňané dlouho svítit nepříznivé skóre. Spolupráci z předchozí branky si zopakovali Garčic s Pavlem Jenyšem, pouze si prohodili role střelce a nahrávače. První třetina tedy nabídla šestibrankovou přestřelku, v řešení tajenky vítěze zápasu však nepomohla.

Druhá dvacetiminutovka nabídla mnohem klidnější průběh, o přestávce evidentně trenéři vytkli svým svěřencům obrannou hru. Přesto bylo k vidění několik šancí na obou stranách, zlepšili se však i brankáři. V čase 26:29 však už třinecký Cieslar nemohl nic dělat se zakončením Radima Zohorny, který se prodral až před něj a byl faulován. Přesto nejmladší ze známé bratrské trojice dokázal v pádu nasměroval puk přesně ke vzdálenější tyči.

Kometa držela vedení déle, než se to kdy v první třetině povedlo hostům. Sama mohla zvýšit, nejblíže byl asi Jenyš, proti kterému však Cieslar vytáhl velmi efektní zákrok lapačkou. Nakonec to tedy dopadlo tak, že Oceláři přeci jen vyrovnali. V přesilovce prokázal velký důraz v mlýnici na brankovišti Adam Kofroň a dostrkal touš za brankovou čáry domácího celku. I po druhé třetině bylo tedy skóre vyrovnané, stejně jako šance obou mužstev na plný bodový zisk.

V závěrečné dvacetiminutovce mohli jít brzy do vedení hosté, Kofroň však zblízka nepřekonal Jekela a nenavázal na předchozí branku. Poté přišly dvě vyloučení domácích, Třinec toho však nedokázal využít. A tak se radovala ve své jediné početní výhodě modrobílá letka. Přesně sekundu před tím, než se měl na led vrátit vyloučeny Cienciala napřáhl od modré čáry obránce David Vlček a jeho razantní střela skončila až v síti.

Od tohoto momentu byl na holích hostů znát neklid, Brňané naopak soustředěně bránili střední pásmo a nikam se nehnali. Oceláři ještě jednou dostali výhodu jednoho muže v poli, nic z toho však nevytěžili. Brno odehrálo poslední minutu zápasu zkušeně, dokonce ani nedovolilo hostům zkusit hru bez brankáře. Tři body tedy nakonec zůstaly na jihu Moravy.

OHLASY TRENÉRŮ

Karel Beran (HC Kometa Brno): Věděli jsme, že to budě těžký zápas, Třinec má v kádru řadu reprezentantů. Na utkání jsme se chystali hlavně po psychické stránce, protože si myslím, že naše mužstvo má hodně osobností a jsou to šikovní kluci, ovšem ten minulý víkend nám nevyšel. Z toho jsme měli trochu strach, kluci to ale zvládli. Vítězství si dnes moji hráči zasloužili, šli tomu naproti, bojovali a dřeli do úmoru. Proto jsme si to štěstí přitáhli na naši stranu.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Za hodinu bych to utkání hodnotil možná trochu lépe, avšak dnes jsme jednoznačně propadli v obranné fázi. Začalo to první třetinou, kdy jsme třikrát vedli a třikrát jsme z nekoncentrovanosti brzy inkasovali. Útočníci nebránili, obránci si neplnili svoje povinnosti, nehráli důrazně. To rozhodlo, v takovém duchu byl celý zápas. I když potom třeba nepadalo tolik branek, šancí a přečíslení bylo moc. I když to bylo na obou stranách. Avšak soupeř byl o jeden gól lepší, rozhodl brankou ve své jediné přesilovce třetí třetiny. My jsme měli tři a pomalu jsme netrefili bránu. Vyhrát jsme si dnes nezasloužili.

Jméno G A +/- TM
Vít Christov 1 0 -1 0
Lukáš Jašek 1 1 1 0
Adam Kofroň 1 0 -1 0
Marek Růžička 1 1 2 4
Matěj Bartoň 0 0 -1 0
Adam Cienciala 0 1 1 4
Ondřej Cieslar 0 0 0 0
Petr Heider 0 1 -2 2
Lukáš Kasala 0 0 -1 0
Ondřej Kovařčík 0 0 -1 0
Michal Kovařčík 0 2 2 0
Jaroslaw Lorek 0 0 -2 0
Matěj Mičulka 0 0 0 0
Lukáš Motloch 0 0 -1 0
Martin Pala 0 0 0 0
Marek Pěnčík 0 0 -1 4
Jan Poruba 0 0 -2 0
Michal Roman 0 0 0 0
David Stránský 0 0 -1 0
Jan Trčka 0 0 -1 0
Jan Zahradníček 0 0 -1 0