top

Junioři porazili Slavii 4:2!

HC Oceláři Třinec
ČTVRTEK 20. 9. 2012
Extraliga juniorů
4 : 2

(1:1, 1:0, 2:1)

HC Slavia Praha

T Ř I N E C - V pátém kole NOEN extraligy juniorů se ve Werk Aréně střetli Oceláři s týmem HC Slavia Praha. V první třetině se hosté dostali do vedení, ale domácí ve druhém dějství zápas otočili. V poslední dvacetiminutovce se Slavii podařilo vyrovnat, ale Oceláři přidali dvě branky a o vítězné body se nenechali připravit.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 17. Matuš (Jaroš, Bajtek), 35. Diviš (Žvátora), 55. Diviš (Bezuška, Žvátora), 57. Pargáč (Matuš, Běhal) - 13. Babka (Jedlička, Knot), 52. Růžička (Ptáčník, Jedlička). Rozhodčí: Šír - Hlavatý,Tošenovjan. Vyloučení: 5:8, navíc Jaroš (TRI) 10 min nesportovní chování. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 98. Střely na branku: 26:22. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2

HC Oceláři Třinec

Šimboch - Běhal, Pisarik, Bezuška, Bajtek, Kasperlík, Mach, Pargáč, Žvátora, Šjafotdinov, Valíček, Ohera, Hurtík, Vyčesaný, Franek, Juhász, Matuš, Bartoň, Diviš, Foltýn, Jaroš

HC Slavia Praha

Mouček - Babka, Růžička, Malý, Rittig, Knot, Mavrojandidis, Jedlička, Brzák, Berlev, Navrátil, Semrád, Ryzák, Červený, Novák, Hložek, Šteiner, Krejčí, Moravec, Ptáčník

V první dvacetiminutovce měli Oceláři daleko více ze hry než jejich soupeř. Hosté se dostali do šance zřídka, nedokázali využít ani nabídnutou přesilovku. Ve třinácté minutě dostali ale svěřenci Jiřího Juříka a Aleše Macha lekci z produktivity, když jako blesk z čistého nebe se vyřítila trojice Knot, Jedlička a Babka. Projeli celým kluzištěm a Jakub Babka překvapil svou střelou třineckého brankáře a poslal svůj tým do vedení. Třinec nečekal dlouho s odvetou a v přesilové hře nahrál Jaroš dobře postavenému Radimu Matušovi před branku a ten propálil Moučku mezi betony. Do konce utkání jsme sledovali přesilovku za přesilovkou, ale výsledek 1:1 na světelné tabuli se nezměnil.

Do druhého dějství vstoupili domácí s početní výhodou a byli opět aktivnější než hosté. Skvělá obrana Slavie a Moučka v jejich kleci jim však nedovolili vyrovnat. V polovině dnešního utkání Ronald Knot trefil levou tyč, puk kopíroval brankovou čáru, ale skončil mimo třineckou síť. Ve 35. minutě se ve skrumáži před brankou Slavie nejlépe zorientoval Jan Diviš a kolem levé tyče dostal svůj tým do vedení. Hosté se do konce třetiny snažili o vyrovnání, ale nedisciplinovanost hráčů Slavie jim nepomohla. Těsně před sirénou ujel ve vlastním oslabení Jakub Babka, ale Šimboch v třinecké kleci si s jeho střelou poradil.

Poslední třetina se nesla v duchu přesilovek. Největší drama zápasu se událo posledních deset minut. V polovině třetiny ve vlastním oslabení ujel Antonín Růžička a trefil se přímo do víka třinecké brány. Po menší potyčce před brankou hostů byli současně vyloučeni Jaroš a Hložek. Když k nim přisedl pardubický Novák, vymetl Jan Diviš pavučinu v brance hostů a dostal svůj tým do vedení. O necelé dvě minuty později se zblízka do odkryté klece trefil Jiří Pargáč a zvýšil na 4:2. Hostům nepomohla ani závěrečná power-play a tak odjíždějí domů s prázdnou.

OHLASY TRENÉRŮ

Jiří Juřík (trenér Třinec): Bylo to velmi vyrovnané utkání. Jsem rád, že se konečně štěstí přiklonilo k nám. Sice jsme nehráli, tak jak jsme chtěli, ale rozhodující v tomto utkání byly tři body.

Jiří Hálek (trenér Slavie): Byl to docela vyrovnaný zápas. Škoda, že po vyrovnání na 2:2 jsme udělali zbytečný faul. Tím pádem jsme domácím dali přesilovku, ve které se jim podařilo rozhodnout. To také rozhodlo o dnešním zápase.

Jméno G A +/- TM
Jan Diviš 2 0 0 0
Radim Matuš 1 1 1 0
Jiří Pargáč 1 0 0 0
Filip Bajtek 0 1 1 0
Martin Bartoň 0 0 -1 0
Jiří Běhal 0 1 1 0
Peter Bezuška 0 1 -1 2
Michael Foltýn 0 0 -1 0
Tomáš Franek 0 0 0 2
Pavel Hurtík 0 0 1 0
Tadeáš Jaroš 0 1 0 14
Jakub Juhász 0 0 0 0
Martin Kasperlík 0 0 0 2
Jakub Kurzok 0 0 0 0
Jakub Mach 0 0 0 0
Filip Ohera 0 0 -1 0
Alex Pisarik 0 0 1 0
Kamil Shiafotdinov 0 0 0 0
Juraj Šimboch 0 0 0 0
Adam Valíček 0 0 0 0
Michal Vyčesaný 0 0 0 0
Michal Žvátora 0 2 -1 0