top

Junioři se vrací ze Sparty s prázdnou

HC Sparta Praha
SOBOTA 15. 9. 2012
Extraliga juniorů
4 : 2

(0:0, 2:1, 2:1)

HC Oceláři Třinec

V rámci čtvrtého kola NOEN extraligy juniorů absolvoval třinecký výběr zápas proti pražské Spartě, ve kterém byly oba mužstva zpočátku velmi vyrovnané, avšak ve vývoji zápasu museli Oceláři tahat za kratší konec provazu a dotahovat skóre utkání. Šanci vyrovnat vzala Sparta třineckým hráčům až v samotném závěru a rozhodla tak tuhle bitvu.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 35. Eis (Merta), 38. Eis (Merta, Brzobohatý.), 41. Skřivánek, 59. Merta (Müller) - 39. Jaroš (Bajtek), 50. Mach (Šjafotdinov). Rozhodčí: Nečas - Bejček, Charvát. Vyloučení: 8:6 navíc Procházka (SPA) 10 min OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 64. Střely na branku: 30:40. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

HC Sparta Praha

Bílek (Neužil) - Bílek, Březina, Skřivánek, Arnošt, Müller, Bodnár, Brém, Slavíček, Vacek, Brzobohatý, Eis, Preševa, Matějček, Merta, Hampl, Procházka.

HC Oceláři Třinec

Šimboch (Němec) - Běhal, Pisarik, Bezuška, Bajtek, Kasperlík, Mach, Pargáč, Žvatora, Šjafotdinov, Valíček, Ohera, Hurtík, Franek, Juhász, Matuš, Bartoň, Diviš, Foltýn, Jaroš.

Úvod utkání byl oparný, šancí k vidění příliš nebylo. To se ale změnilo s přísunem přesilových her. Třinci se naskytla krátká možnost přesilovky pěti proti třem, tu ale hosté nevyužili. Sparťané se ale po pomalém úvodu „rozhýbali“ a dostali se k několika střelám, často ale mířili mimo branku. První třetina se vyznačovala především velmi vyrovnanou hrou, oba soupeři si vytvářeli zhruba stejný počet šancí, nikdo neměl výraznou převahu, hra se přelévala ze strany na stranu. V permanenci tak byli oba muži v maskách – ti každopádně předváděli velmi kvalitní výkony. Branku se ale nepodařilo vstřelit žádnému z obou oponentů.

Ve druhé třetině se začlo přesilovkami. Nejprve si jí zahrála Sparta, větší šance si ale vytvořit nedokázala. Poté Třinec několikrát zaměstnal Bílka v brance hráčů s „S“ na prsou, ten ale zdatně odolával. Velkou šanci měl poté i Eis, Šimboch ho ale vychytal. Domácí okusili i deset sekund přesilovky pěti proti třem, tu ale nevyužili. O první gól utkání se postaral Stanislav Eis, který doklepl do odkryté branky hostů střelu Merty. Paradoxně po brance domácích zatlačili hosté, tu největší měl Hurtík, trefil ale jen tyč. Padaly ale i branky. Nejprve zvýšil na 2:0 po velkém důrazu před brankou Stanislav Eis a dal tak svůj druhý gól v utkání, na 2:1 ale dokázal snížit Tadeáš Jaroš. Oba soupeři si tak navzájem naznačili, že závěrečná třetina bude velmi těžká pro oba týmy.

A byla to pravda. Respektive především pro Třinec, který ani ne po minutě inkasoval, to když od modré čáry propálil vše David Skřivánek a zařídil tak pro holešovické už dvoubrankové vedení na úvod závěrečné části. Tomáš Brém se dostal po pěti minutách hry k zajímavé střelecké pozici, včasný zákrok Šimbocha pravým betonem ale ránu vyrazil do rohu. Hosté dostali v polovině poslední periody možnost přesilovky pěti proti třem cca 37 vteřin, tu ovšem využít nedokázali. Sparťanští junioři předváděli jak při hře v plných počtech tak v oslabení vynikající oslabení a defensivní činnost. Ta byla ale podruhé v utkání pokořena, stejně jako brankář Bílek. Hosté totiž snížili, když přihrávku Šjafotdinova zpoza branky proměnil ve snižující gól Jakub Mach, který trefil touš přesně k pravé tyči. Domácí o své výhře definitivně rozhodli těsně před koncem, to když Müllerovu střelu od modré čáry tečoval za brankáře hostů David Merta. Zápas tak skončil tříbodovým vítězstvím domácího celku.

OHLASY TRENÉRŮ

Jiří Zelenka (HC Sparta Praha):

Jsou to důležité tři body. Za stavu 2:2 jsme kluky upozorňovali, aby se neopakoval výpadek z Vítkovic. Kluci se každopádně semkli a zápas dotáhli do vítězného konce.

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec):

Myslím, že jsme dnes byli lepší mužstvo. Dnes nám nešli přesilovky, neměli jsme štěstí v zakončení. Soupeři to tam napadalo, měl dvě šťastné branky. Hráli jsme dobře, i tak odjíždíme bez bodů.

Jméno G A +/- TM
Tadeáš Jaroš 1 0 -1 0
Jakub Mach 1 0 -1 0
Filip Bajtek 0 1 -1 6
Martin Bartoň 0 0 0 0
Jiří Běhal 0 0 -1 0
Peter Bezuška 0 0 1 0
Jan Diviš 0 0 0 0
Michael Foltýn 0 0 0 0
Tomáš Franek 0 0 0 0
Pavel Hurtík 0 0 -2 0
Jakub Juhász 0 0 0 0
Martin Kasperlík 0 0 0 2
Radim Matuš 0 1 -1 0
Filip Ohera 0 0 0 0
Jiří Pargáč 0 0 1 0
Alex Pisarik 0 0 1 0
Kamil Shiafotdinov 0 1 0 0
Juraj Šimboch 0 0 0 0
Adam Valíček 0 0 0 0
Michal Žvátora 0 0 1 2