top

Oceláři podlehli mistrům z Chomutova a končí pátí

Piráti Chomutov
NEDěLE 1. 4. 2012
Extraliga mladšího dorostu
8 : 5

(2:1, 2:1, 4:3)

Liberec

HC Oceláři Třinec

V utkání Pirátů s Oceláři šlo o hodně. Chomutovu o titul, Ocelářům o medaili. Třinečtí se na začátku třetí třetiny dotáhli na Chomutov, skóre bylo 4:4. Ovšem do konce normální hrací doby Třinec ještě čtyřikrát inkasoval. Chomutov tak mohl slavit titul a na sever Čech tak putovala druhá mistrovská trofej ze tří nejstarších mládežnických kategorií.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 2. P. Macháček (Dimitrov, Kaše), 16. Kaše, 21. Toman (Klepl), 34. Kaše (A. Macháček, Strunz), 44. Kaše (P. Macháček), 45. Pitra (Strunz), 49. P. Macháček (Zedník), 59. Toman (Klepl) - 14. M. Pala (Sikora), 40. Poruba (Motloch), 42. Kovařčík (Motloch), 42. Motloch (Jašek, Poruba), 48. Orság (Petrák, Jašek). Rozhodčí: Hanzlík – Kajínek, Grundler. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:4, 6:4, 6:5, 8:5.

Piráti Chomutov

Lukeš – Taraška, Toman, Krstev, A. Macháček, Klepl, Knobloch, Pokorný, Dimitrov, Kozák, Pitra, P. Macháček, Rohla, T. Adámek, L. Pala, Páleník, Kaše, Rindoš, Zedník, Strunz.

HC Oceláři Třinec

Fendrich (49. Turšner) – Janiczek, Polášek, Walaski, Roman, Kovařčík, Christov, Kaukič, M. Pala, Poruba, Zahradníček, Motloch, Lorek, Sikora, Heczko, M. Adámek, Cienciala, Petrák, Jašek, Orság, Škorpík.

V posledním zápase šli mladí Oceláři bojovat o bronzovou medaili, kterou by ale získali pouze po výhře v základní hrací době. Do zápasu ale vůbec nevstoupili dobře a Fendrich musel už po minutě lovit puk z branky, když ho překonal Petr Macháček dorážkou Dimitrovovy střely – 1:0. Na druhé straně mohl pozdního vyjetí brankáře Lukeše využít Orság, opuštěnou branku však těsně minul.

Oceláři se tak radovali až o minutu později, když Sikorovu střelu dorazil Martin Pala, jehož dorážka přeletěla Lukeše – 1:1. Jenže netrvalo dlouho a Chomutov se vrátil do vedení. Ve vlastním oslabení se po krásné individuální akci trefil David Kaše, který se probil celou obranou svého soupeře – 2:1.

I druhé dějství otevřeli Piráti brankou, která tentokrát zvýšila jejich náskok. Jejím původcem byl Josef Toman, který Fendricha překonal střelou z úhlu – 3:1. Šanci na srovnání měl v polovině třetiny Kovařčík, který vystřelil po centru Motlocha přinejmenším čtyřikrát, pokaždé ale našel pouze Lukešův beton.

Krátce na to ale opět skórovali Severočeši, když se v přesilovce po pěkné kombinaci trefil k tyči David Kaše, který se tak prosadil podruhé v utkání – 4:1. Za takto nepříznivého stavu se Ocelářům do třetí třetiny nechtělo, a tak v poslední minutě snížil z levého kruhu Jan Poruba – 4:2.

Nástup do třetí třetiny ovládli Oceláři, když se po minutě a půl trefil po pěkném nájezdu Michal Kovařčík – 4:3. Netrvalo dlouho a Lukáš Motloch využil přečíslení, čímž vyrovnal stav zápasu – 4:4. A o pár vteřin později mohl poslat Třinec do vedení Jašek, ale přestřelil. Jenže Oceláře zastavila jedna velká nepříjemnost, jednu z chomutovských střel totiž mezi Fendrichovy betony tečoval David Kaše, který tak vstřelil hattrick – 5:4.

Zanedlouho byly dvě třinecké branky odčiněny, jelikož Lukáš Pitra využil momentu překvapení a rychlým vpádem zaskočil obranu – 6:4. Na to reagoval Jakub Orság, který střelou z první opět zdramatizoval utkání – 6:5. Ale vše bylo rychle zase jinak, když se pod Fendrichovu vyrážečku trefil Petr Macháček – 7:5. Fendricha vystřídal Turšner, ale ani ten nezabránil poslednímu hřebíku do třinecké rakve, který vstřelil díky šťastné teči Josef Toman – 8:5.

Oceláři Třinec tedy na mistrovství skončili na pátém místě se šesti body, které získali za výhry s Budějovicemi a Vítkovicemi. Nejproduktivnějšími hráči Třince na turnaji byli Jakub Orság a Michal Kovařčík, oba posbírali po šesti bodech.