top

Třetí třetina se Spartou zkomplikovala boj o medaile

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 31. 3. 2012
Extraliga mladšího dorostu
3 : 8

(1:1, 2:2, 0:5)

Liberec

HC Sparta Praha

Oceláři dokázali držet s pražskou Spartou krok pouze dvě třetiny. V poslední dvacetiminutovce pětkrát inkasovali a notně si zkomplikovali boj o medaile. O cenných kovech rozhodnou nedělní zápasy.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 9. Christov, 35. Orság, 37. Cienciala (Motloch, Poruba) - 6. Sladkovský (Svoboda, Černoch), 27. Lojka (Abdul, Györi), 28. Svoboda (Kadeřávek), 44. Lojka, 45. Zídek (Svoboda), 48. Sviták, 53. Svoboda (Sviták), 55. Lojka (Györi). Rozhodčí: Daněk – Novák, Hejl. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:8.

HC Oceláři Třinec

Fendrich (53. Turšner) – Janiczek, Polášek, Walaski, Roman, Kovařčík, Christov, Kaukič, Pala, Poruba, Zahradníček, Motloch, Lorek, Sikora, Heczko, Adámek, Cienciala, Petrák, Jašek, Orság, Škorpík.

HC Sparta Praha

Pírs – Kalina, Knobloch, Svoboda, Zídek, Kadeřávek, Pacovský, Zářecký, Lojka, Hroboň, Kazda, Sviták, Kolář, Györi, Hůla, Černoch, Sladkovský, Hrdlička, Abdul, Mikliš, Hozák.

Třinečtí mohli do svého předposledního utkání na tomto turnaji nakročit brankou, když po necelých třech minutách dostal příležitost trestného střílení Christov. Kapitána Ocelářů ale zastavil brankář Sparty Pírs, který vystihl jeho záměr. Pražský celek odpověděl brankou při přesilovce. Povedlo se to Lukáši Sladkovskému, který si položil Fendricha a zakončil pod horní tyč – 0:1.

Vyrovnat se vítězi východní divize extraligy mladšího dorostu podařilo hned vzápětí. Orságův pokus před brankou tečoval Vít Christov, odraz velice podivně přeskočil Pírse a zapadl do branky – 1:1. Další šanci měl později ještě Kovařčík, jenže ten svůj únik zakončil do betonu připraveného Pírse.

Do druhé třetiny vstoupili lépe Oceláři, velice nadějnou střelu vyslal na branku Orság a Pírs si ji srazil na síť, ale zezadu, takže se Orság radoval zbytečně. Chvíli poté se mohli radovat Pražané, Abdul našel před brankou Lukáše Lojku a ten jen doklepl puk za Fendricha – 1:2. O půl minuty později se před třineckou branku dostal Martin Svoboda a zakončil pod víko – 1:3.

V půlce třetiny ale převzali iniciativu Třinečtí a bylo jen otázkou času, kdy nějaká střela propadne za Pírse. Nakonec se po Porubově centru trefil Jakub Orság, čehož si sudí nejprve nevšimli, ale po krátké poradě branku uznali – 2:3. Minutu na to to byl opět Poruba, kdo v rohu začal útočnou akci, puk tentokrát za Pírse dostal Adam Cienciala – 3:3. A do vedení mohl Třinec poslat Pala, v cestě mu ale stála horní tyč.

Jenže třetí třetina patřila jen a jen Spartě. Ta se náhodou dostala do vedení, když se nepřesná střela Lukáše Lojky odrazila od beka Adámka do branky – 3:4. Krátce poté udeřila Sparta znovu, když Svoboda přesným pasem našel před brankou Václava Zídka – 3:5. Vedení ale stále nebylo zajištěné, na čemž zapracoval Petr Sviták, jehož slabá střela prošla malou skulinkou mezi betonem a tyčí Fendricha – 3:6.

Jedinou větší šanci za Třinec si připsal Jašek, který mohl skórovat do odkryté branky, střela mu ale vůbec nesedla. Jenže Sparta byla stále aktivnějším celkem. Svitákovo nahození ze třiapadesáté minuty se odrazila od beka přímo na hůl Martina Svobody, který překonal zaskočeného Fendricha – 3:7. Aby bylo dílo dokonáno, Györi ještě vybídl k dělovce Lukáše Lojku a ten tak zkompletoval svůj hattrick – 3:8.

Před posledním dnem jsou tedy Oceláři na čtvrtém místě se šesti body. Zůstávají tedy v bojích o medaile, neboť třetí Liberec má osm bodů a jak Sparta, tak Chomutov mají devět. Rozhodne se v nedělním utkání právě s chomutovskými Piráty.