top

Dorostenci vstoupili do finále porážkou

Bílí Tygři Liberec
STřEDA 28. 3. 2012
Extraliga mladšího dorostu
6 : 2

(1:0, 3:1, 2:1)

Liberec

HC Oceláři Třinec

Třinečtí mladší dorostenci zahájili mládežnické mistrovství republiky v Liberci porážkou s domácími Tygry v poměru 2:6. O třinecké branky se postarali Poruba a Walaski. Šanci na návrat do boje o mistrovský titul budou mít už zítra, kdy na ně čekají Vítkovice.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 9. Bělohorský (Lakatoš), 23. Zacha (Král), 29. Ordoš, 38. Ordoš (Havlín, Lakatoš), 45. Šír (Pyrochta), 60. Lakatoš (Havlín, Král) - 28. Poruba (Pala, Kovařčík), 47. Walaski (Jašek). Rozhodčí: Hrubý - L. Podrazil, R. Podrazil. Vyloučení: 10:6, navíc Christov (T) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 6:2.

Bílí Tygři Liberec

Hosnedl - Slaboch, Chlum, Mečíř, Lakatoš, Šír, Klinger, Pyrochta, Chlapík, Husa, Němeček, Havlín, Ordoš, Král, Gecko, Babec, Bělohorský, Divila, Heřmánek, Suchý, Zacha.

HC Oceláři Třinec

Fendrich - Janiczek, Polášek, Walaski, Roman, Kovařčík, Christov, Kaukič, Pala, Poruba, Zahradníček, Motloch, Lorek, Sikora, Heczko, Adámek, Cienciala, Petrák, Jašek, Orság, Škorpík.

Utkání, ve kterém byly favority jasně domácí, odstartovalo celkem pomalu ale vyrovnaně. Osm minut po úvodním buly našel Zacha blízko branky Gecka, ten ale zamířil pouze do lapačky brankáře Fendricha. O chvíli později se Třinečtí dostali do zajímavé šance, když většině obrany utekl Orság. Nakonec ho ale dohnal Pyrochta a postaral se o jeho zastavení.

Když už se schylovalo ke konci dějství, Tygrům se konečně podařilo udeřit. Ohromný tlak vyústil v zapomnění Matouše Bělohorského obranou hostí a nejmladší člen libereckého kádru se trefil přímo skrz výstroj Fendricha – 1:0. Zvýšit skóre mohl o minutu později Havlín, ale po pěkném výpadu ho krásně zastavil lapačkou Fendrich.

I do druhé třetiny vstoupil aktivněji domácí tým a brzy mohl sklízet kýžené ovoce v podobě druhé branky utkání. Král nebyl v pokusu o dobytí třinecké klece úspěšný, k pryži se ale dostal Pavel Zacha a ten trefil dokonce horní růžek branky Ocelářů – 2:0. Další velkou šanci měl Král, kterého před brankou našel Pyrochta, prvně jmenovaný ale nezamířil podle představ, a tak byl zastaven gólmanem Fendrichem.

Slovo krátce poté převzali hosté, když nejprve Poruba ztečoval střelu Kovařčíka na branku a Hosnedl měl co dělat, aby ji ramenem vyrazil. Pak ale přišla přesilovka pět na tři pro Třinec a po špatném střídání Liberce už Hosnedl nic dělat nemohl. Původní Palovu střelu z první ještě zastavil, na dorážku Jana Poruby ale nestačil – 2:1.

Na první branku hostů si ale Severočeši našli tu nejlepší odpověď. Krátce poté totiž všechny přítomné šokoval úžasným průnikem přes celé hřiště Jan Ordoš, který tak vsítil jeden z nejhezčích gólů celé sezony – 3:1. A od Jana Ordoše to nebylo vše. Ještě před koncem třetiny totiž dorazil za Fendricha střelu Havlína a prakticky rozhodl o skóre utkání – 4:1.

Třinci ale zbývala naděje na vyrovnání, ta ale trochu pohasla poté, co se hned na začátku posledního dějství trefil Radek Šír, který uspěl na dorážce Pyrochtova pokusu – 5:1. Šance ale třineckému celku navrátil Ladislav Walaski, který se krátce poté prosadil ránou od modré čáry – 5:2. Výkon domácího brankáře Hosnedla byl ale dobrý, jedním z jeho nejlepších zákroků bylo v posledních minutách utkání předvedení lapačky proti střele Ciencialy.

Konec třetího dějství byl napínavý, za Tygry mohl rozhodnout Pyrochta, jehož střela se ale odrazila od tyče do betonů Fendricha a mimo klec. Skóroval až krátce poté Dominik Lakatoš, který si při brejku položil Fendricha a zakončoval do odkryté branky – 6:2. Ani Fendrich ale nechytal vůbec špatně. V poslední minutě si připsal ještě dva senzační zákroky, když svými betony zazdil pokusy Chlapíka a Ordoše.