top

Oceláři zkrotili Piráty z Chomutova

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 4. 2. 2012
Extraliga staršího dorostu
4 : 2

(1:0, 0:2,, 2:0)

Piráti Chomutov

T Ř I N E C - V dnešním kole extraligy staršího dorostu hostili Oceláři starší dorostence z Chomutova. V první třetině byli aktivnější domácí, ale hosté se dokázali ve druhé dvacetiminutovce dostat do vedení. Třetí třetina už byla v režii Ocelářů a třemi góly upravili skóre na konečných 4:2.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 20. Cienciala D. (Kofroň, Růžička), 48. Růžička (Mičulka), 52. Kasala (Valíček, Jaroš), 56. Kofroň (Cienciala A.) - 22. Vlastník, 25. Souček (Drobný, Toušek). Rozhodčí: Mrkva - Gančařík, Patrman. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 168. Střely na branku: 39:27. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

HC Oceláři Třinec

Cieslar - Mičulka, Valíček, Dérkowski, Cienciala A., Zahradníček, Běhal, Cienciala D., Růžička, Kovařčík, Kasala, Pěnčík, Kofroň, Franek, Heider, Ohera, Christov, Motloch, Jaroš

Piráti Chomutov

Lukeš - Havel, Ringel, Kämpf, Souček, Šmíd, Drobný, Zezula, Vlastník, Hlava, Fronk, Páleník, Macháček A., Pastyřík, Toušek, Černý, Tejnor, Macháček P., Kaše, Szthmáry, Chrpa

První třetina začala velmi opatrně, gólové šance jsme téměř neviděli. V polovině třetiny Páleník hákoval před brankou Pěnčíka. Rozhodčí nařídil trestné střílení, ale výše jmenovaný třinecký útočník samostatný nájezd neproměnil. Teprve až sedm vteřin před sirénou viděli diváci ve Werk aréně gól, když Kofroň nahrál před branku dobře postavenému Davidu Ciencialovi a ten se nemýlil.

Druhá třetina patřila hostům, když vsítili v této dvacetiminutovce dvě branky a domácím se skórovat nepodařilo. Ve 22.minutě prásknul Jiří Vlastník z levého kruhu a vymetl v třinecké brance všechnu pavučinu. Ve 25.minutě při přesilové hře zastínili hráči výhled třineckému Cieslarovi a ten nemohl vidět střelu Jaroslava Součka, který si našel skulinku v nepropustné zdi hráčů. Tato branka hosty nakopla a na třineckém ledě jsme mohli sledovat agresivní a důrazný hokej. Třinecká branka byla stále v ohrožení. Piráti útočili na strážce třinecké svatyně ze všech stran. Do šatny odcházeli hráči za stavu 1:2.

V posledním dějství se domácím podařilo zápas a otočit a dokonce odskočit soupeři o dvě branky. Ve 48.minutě vyrovnal Marek Růžička, když se trefil přímo do víka chomutovské branky. V 52.minutě nahrál zpoza branky Valíčkovi, ten poslal puk Lukáši Kasalovi, který vsítil vítěznou branku, když pěknou kombinaci třineckých mladíků dokončil. Dnešní vítězství pojistil čtvrtou brankou Adam Kofroň, kterému stačilo půl minuty, aby využil přesilovou hru, kterou jim Piráti naservírovali. Vítězné body tak zůstávají v Třinci.

OHLASY TRENÉRŮ

Roman Cienciala (Třinec): Po dlouhé době jsme se v tomto zápase dostali pod tlak. Museli jsme ukázat charakter našeho mužstva a otočit nepříznivý výsledek. Chomutov hrál kvalitní, agresivní a důrazný hokej. Jsem rád, že jsme zvládli závěr, kdy jsme v poslední třetině střelili tři branky. Dobrý soupeř, dobrý zápas s dobrým koncem.

Luboš Sláma (Chomutov): Bylo to pěkné utkání z naší stránky. Dvě třetiny jsme odmakali, ale třetí třetina nám nevyšla, dostali jsme tři góly po našich chybách. Na Moravě jsme odehráli dva pěkné souboje, bohužel domů nevezeme ani jeden bod.

Jméno G A +/- TM
David Cienciala 1 0 1 0
Lukáš Kasala 1 0 0 0
Adam Kofroň 1 1 2 0
Marek Růžička 1 1 2 0
Jiří Běhal 0 0 2 0
Adam Cienciala 0 1 0 2
Ondřej Cieslar 0 0 0 0
Eryk Dérkowski 0 0 0 0
Tomáš Franek 0 1 1 0
Petr Heider 0 0 0 0
Vít Christov 0 0 0 0
Tadeáš Jaroš 0 1 1 2
Ondřej Kovařčík 0 0 -1 0
Matěj Mičulka 0 1 3 0
Lukáš Motloch 0 0 0 0
Filip Ohera 0 0 -1 0
Marek Pěnčík 0 0 1 0
Adam Valíček 0 0 0 0
Jan Zahradníček 0 0 -1 0