top

Starší dorostenci nasázeli Karlovým Varům půl tuctu branek

HC Oceláři Třinec
PáTEK 3. 2. 2012
Extraliga staršího dorostu
6 : 3

(3:1, 1:1, 2:1)

HC Energie Karlovy Vary

V dnešním kole extraligy staršího dorostu čekal Oceláře soupeř z Karlových Varů. Velmi důležitá část utkání byla pro Třinec zejména první třetina, ve které dokázali soupeři odskočit na rozdíl dvou branek. Hlavní postavou večera byl třinecký Marek Růžička, který se blýskl hattrickem a jednou asistencí k tomu.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 5. Růžička (Cienciala D.), 9. Kovařčík (Christov, Motloch), 14. Růžička (Jaroš), 26. Cienciala D. (Růžička), 54. Kofroň (Heidr, Mičulka), 56. Růžička (Kofroň) - 5. Zikmund (Vaněk, Gorčík), 37. Molnár, 47. Vrána (Vaněk, Bečka). Rozhodčí: Janda - Bojda, Rychlý. Vyloučení: 2:2, navíc Foltýn (TRI) 25 min OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 31:22. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3, 6:3.

HC Oceláři Třinec

Němec - Mičulka, Valíček, Cienciala A., Zahradníček - Cienciala D., Růžička, Kovařčík, Kasala, Pěnčík, Kofroň, Derkowski, Heider, Ohera, Christov, Motloch, Jaroš.

HC Energie Karlovy Vary

Fečo (od 52. Kutnar) - Šafář, Veverka, Vaněk, Priškin - Rulík, Molnár, Bečka, Zikmund, Čápek, Gorčík, Petrov, Jirušek, Rubeš, Vrána, Novák.

Dnešní kolo extraligy staršího dorostu nám nabídlo duel mezi Třincem a Karlovými Vary. K vidění bylo spoustu gólů hned od úvodu zápasu. V 5. minutě otevřel stav utkání Ladislav Zikmund, který prošťouchal puk do brány domácích. Za bezmála půlminutu dokázal Marek Růžička vyrovnat utkání, když si dobře najel do volné pozice a prostřelil kotouč až za záda Davida Feča. Již za čtyři minuty hrací doby jsme se dočkali další branky. Tato branka padla při podobné situaci jako u úvodního gólu hostů, nýbrž tentokráte se radovali domácí hráči. Kotouč do brány dotlačil Ondřej Kovařčík a otočil tak vývoj utkání na stranu Třince. Do konce třetiny padla ještě jedna branka, o kterou se postaral Marek Růžička po dorážce Jarošovy střely.

Na začátku druhé dvacetiminutovky domácí odskočili soupeřům již o tři góly, když Oceláři vytvořili na hráče Karlových Varů tlak. Puk se dostal na modrou čáru, kde stál David Cienciala, který příklepem našel část volné branky a rozvlnil tak karlovarskou síť. Chvíli poté brankář Němec předváděl famózní zákroky a podržel svůj tým v nejhorších chvílích. Karlovy Vary dokázaly vsítit taktéž jednu branku, ta padla v části zápasu, když se hrálo velmi nepřesně. Domácí obrana si nevšimla najíždějícího Alexandra Molnára, který si najel proti přihrávce Třineckých a snadno se tak dostal ke kotouči. V cestě mu už stál pouze brankář Němec a to mu neudělalo žádné problémy k zakončení.

Do poslední periody vstoupili vysoce aktivněji hosté. Karlovy Vary vytvářely obrovský tlak na hráče domácích a několik minut je vůbec k ničemu nepustili. Důležitý moment přišel ve 45. minutě, když dostal Foltýn osobní trest za kopnutí protihráče a hosté dostali příležitost v podobě pětiminutové přesilové hry. V tomto zvýhodnění se dokázal prosadit Jakub Vrána a snížil tak skóre utkání na rozdíl jediné branky. I přes lepší hru hostů se z dalšího gólu radovali domácí hráči. Oceláři v protiútoku obsadili pásmo hostů a Adam Kofroň svou dobře mířenou střelou pod horní tyčku navýšil stav. Přibližně za dvě minuty hrací doby jsme viděli poslední branku utkání, kterou zařídil již po třetí v zápase Marek Růžička. Jeho branka padla ve využité přesilové hře efektivním způsobem, když nejprve zazvonila o horní tyč a následně rozvlnila síť.

Jméno G A +/- TM
Marek Růžička 3 1 4 0
David Cienciala 1 1 2 0
Adam Kofroň 1 2 3 0
Ondřej Kovařčík 1 0 0 0
Adam Cienciala 0 0 0 2
Eryk Dérkowski 0 0 0 0
Michael Foltýn 0 0 -1 25
Petr Heider 0 1 0 0
Vít Christov 0 1 1 0
Tadeáš Jaroš 0 1 0 0
Lukáš Kasala 0 0 -1 0
Matěj Mičulka 0 1 3 0
Lukáš Motloch 0 1 1 0
Karel Němec 0 0 0 0
Filip Ohera 0 0 -1 0
Marek Pěnčík 0 0 0 0
Adam Valíček 0 0 2 2
Jan Zahradníček 0 0 2 0