top

Starší dorost i s oslabenou sestavou vyprovodil Spartu čtyřmi góly

HC Oceláři Třinec
PáTEK 27. 1. 2012
Extraliga staršího dorostu
4 : 1

(3:1, 0:0, 1:0)

HC Sparta Praha

Těžký duel čekal na svěřence trenérů R. Ciencialy a M. Macháčka v rámci 35. kole extraligy staršího dorostu. Na ledě Werk arény se představila pražská Sparta. Hosté sice bleskurychle otevřeli skóre zápasu, poté to ale byli jen Oceláři, kdo přidával branky. Třinec - Sparta 4:1!

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 13. Jašek (Kofroň), 16. Růžička, 20. Kovařčík (Cienciala A., Kasala), 47. Motloch (Jaroš) - 1. Vacek (Réway). Rozhodčí: Libiger - Čaja, Konvička. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 192. Střely na branku: 38:33. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

HC Oceláři Třinec

Cieslar (Němec) - Mičulka, Valíček, Cienciala A., Foltýn - Cienciala D., Růžička, Kovařčík, Kasala, Pěnčík, Kofroň, Motloch, Derkowski, Heider, Christov, Jašek, Ohera, Jaroš

HC Sparta Praha

Langer (Neužil) - Svoboda, Bartoš, Klindera, Brém, Pokorný, Pulkrab, Major, Krudenc, Knobloch - Kliment, Keller, Hemr, Réway, Vacek, Preševa, Bílek, Široký

Úvod zápasu byl mnohem lepší v podání Sparty, která již v první minutě otevřela skóre. Chyby v domácí obraně dokázal využít Luboš Vacek, jenž tvrdou střelou nedal Cieslarovi sebemenší šanci. Také v dalším průběhu hry byli aktivnější hosté z Prahy, to se ale změnilo po uplynutí poloviny první dvacetiminutovky. Oceláři předvedli nádhernou akci, když zpoza branky nahrával Kofroň na volného Lukáše Jaška, jenž prostřelil bezmocného brankáře Langera. Domácím to netrvalo dlouho a byli to oni, kdo vedl.

Za další tři minuty hráli Oceláři přesilovku, kterou tři vteřiny před návratem potrestaného zužitkoval Marek Růžička. Ani to ale domácím nestačilo. V závěru periody ještě aktivní Ondřej Kovařčík, který okamžik před brankou na Langera nevyzrál, tečoval nahození Adama Ciencialy mimo Langerův dosah. Do kabin tedy šli Oceláři s dvoubrankovým vedením.

Také do druhé periody vstoupili mnohem lépe Sparťané. Ti mohli korigovat zásluhou Širokého, ten ale pozorného Cieslara nepřekonal. Utkání poté poznamenaly časté vyloučení a právě přesilovky byly největším kamenem úrazu ve hře obou celků. Na větší šance proto diváci ve Werk aréně museli čekat do sedmatřicáté minuty. Nejprve střílel Kasala, brankáře Langra poté ohrozil i Jaroš. Ani jeden ale nebyl úspěšný.

I úvodní minuty poslední dvacetiminutovky byly aktivnější na straně Sparty, další branku ale dokázali přidat domácí. Před brankáře Langra se natlačil Jaroš, který ale ještě neuspěl. Následná dorážka Lukáše Motlocha už byla gólová. Sparta poté mohla snížit v přečíslení dvou na jednoho, to ale zastavil gólman Cieslar, když mu vydatně pomohol bránící Valíček. Hosté se sice ještě snažili o korekci stavu, nedokázali však najít recept na překonání domácí defenzívy. Tři body tak zůstávají v Třinci.

OHLASY TRENÉRŮ

Roman Cienciala (Oceláři Třinec): Dnes jsem nevěřil ve vítězství. Z týmu nám odešli Pastrňák s Jonášem, další dva hráči navíc hráli s nachlazením. Utkání jsme chtěli nějak uhrát, přistoupili jsme k němu s velkou pokorou. Byli jsme trpěliví, to se nám vyplatilo a dokázali jsme porazit Spartu, která měla v sestavě hráče jako Réway nebo Pokorný.

Pavel Geffert (Sparta Praha): Nebudu hodnotit utkání ale náš výkon. Ten dnes byl zoufalý, místy až trapný. Hráči vypadali ustrašeně.

Jméno G A +/- TM
Lukáš Jašek 1 0 1 0
Ondřej Kovařčík 1 0 1 0
Lukáš Motloch 1 0 1 2
Marek Růžička 1 0 -1 0
Adam Cienciala 0 1 3 0
David Cienciala 0 0 1 0
Ondřej Cieslar 0 0 0 0
Eryk Dérkowski 0 0 1 0
Michael Foltýn 0 0 2 0
Petr Heider 0 0 0 0
Vít Christov 0 0 0 0
Tadeáš Jaroš 0 1 0 0
Lukáš Kasala 0 1 1 2
Adam Kofroň 0 1 1 0
Matěj Mičulka 0 0 0 0
Filip Ohera 0 0 0 0
Marek Pěnčík 0 0 -1 0
Adam Valíček 0 0 0 2