top

Junioři vybojovali proti Spartě jeden bod

HC Oceláři Třinec
STřEDA 1. 2. 2012
Extraliga juniorů
2 : 3p

(1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)

HC Sparta Praha

V dnešním kole NOEN extraligy juniorů se Oceláři střetli se Spartou. I přes drobné potíže s ledovou plochou se nakonec odehrálo velmi vyrovnané utkání, ve kterém rozhodlo až prodloužení. To dokázali hosté velmi rychle využít, a proto si dnes Třinečtí do tabulky připisují jeden bod.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 5. Diviš (Kasperlík), 41. Hegyi (Kapica, Rufer) - 5. Doležal (Sovík), 33. Simon (Sovík, Doležal), 61. Doležal (Müller). Rozhodčí: Trombík - Hrubec, Řezáč. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 174. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

HC Oceláři Třinec

Hollý - Běhal, Hurtík, Repe, Kurzok, Teper, Burzala, Číhal, Bezuška - Ižacký, Bajtek, Pargáč, Kasperlík, Juhász, Diviš, Bumbál, Hegyi, Kapica, Kajaba, Franek, Rufer.

HC Sparta Praha

Bílek - Sobotka, Švaříček, Kolář, Ribalkin, Příhoda, Müller, Bodnár - Doležal, Merta, Kučera, Brzobohatý, Štěpánek, Eis, Matějček, Simon, Sovík, Procházka.

Úvod utkání se hrál v poměrně svižném tempu. Diváci nemuseli čekat dlouho, aby viděli branky. Ve čtvrté minutě se poprvé hnul stav na světelných tabulích. O první branku se postarali hosté, jmenovitě Zdeněk Doležal. Ten si najel podél mantinelu k brance a tvrdou střelou propálil brankáře Hollého. Sparta se ale neradovala dlouho, Oceláři za třicet vteřin srovnali. Sparťanským očím neviditelný Jan Diviš, prostřelil bezmocného brankáře Pražanů.

Hra poté ubrala na atraktivnosti, větší rozruch spíše vyvolalo přestávkové snažení se třineckých ledařů o úpravu ledové plochy. Hokej byl přerušen na bez mála hodinu. Po dlouhé přestávce se do větší pohody dostali hosté z Prahy, kteří několikrát vyzkoušeli pozornost brankáře Hollého, ten ale tlaku odolal. Na druhé straně stojícího Bílka pro změnu otestovali Franek a Bezuška, ani jeden ale nenašel recept na vstřelení branky.

Druhá dvacetiminutovka ale přeci jen nabídla třetí gól zápasu. I přes enormní snahu se brankáři Hollému nepovedlo zastavit všechny pokusy a jeden kotouč skončil za jeho zády. Podruhé v utkání poslal Spartu do vedení Dominik Simon. Tohle vedení vydrželo hostům o něco déle, i tak ale Oceláři dokázali srovnat. Čtrnáct vteřin po rozehrání poslední periody se do šance dostal Dominik Hegyi, který střelou k tyči vyrovnal průběh duelu. Hra se po vyrovnání opět uklidnila, další zajímavou akci přinesla až osmapadesátá minuta. Sparta mohla rozhodnout o vítězi, únik Sovíka ale nebyl úspěšný. Utkání tak dospělo do prodloužení.

Z pětiminutového nastavení se odehrála jen půl minuta, než hosté rozhodli. Oceláři se vrhli do útoku, to se jim nakonec stalo osudným. Kotouč se dostal na střed hřiště, kde stál Zdeněk Doležal. Hostující forward jel na Hollého, toho obelstil a po kličce zasunul puk do branky. Třinec – Sparta 2:3 pp.

Jméno G A +/- TM
Jan Diviš 1 0 0 0
Dominik Hegyi 1 0 1 0
Filip Bajtek 0 0 -1 0
Jiří Běhal 0 0 0 0
Peter Bezuška 0 0 -2 0
Adrián Bumbál 0 0 -1 0
Ondrej Burzala 0 0 -1 0
Robin Číhal 0 0 0 0
Tomáš Franek 0 0 -1 4
Juraj Hollý 0 0 0 0
Pavel Hurtík 0 0 1 0
Jakub Ižacký 0 0 0 0
Jakub Juhász 0 0 0 0
René Kajaba 0 0 0 0
Damian Kapica 0 1 0 0
Martin Kasperlík 0 1 0 0
Jakub Kurzok 0 0 -1 0
Jiří Pargáč 0 0 0 0
Jurij Repe 0 0 2 2
Adam Rufer 0 1 0 0
Jakub Teper 0 0 -1 0