top

V zápase plném obratů nakonec junioři získali bod

HC Oceláři Třinec
PáTEK 27. 1. 2012
Extraliga juniorů
2 : 3sn

(0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)

BK Mladá Boleslav

Třiačtyřicáté kolo juniorské NOEN extraligy nabídlo střetnutí mezi domácími Oceláři a Bruslaři z Mladé Boleslavi. Skóre otevřeli hosté, domácí ale ještě v téže periodě otočili vývoj. Nakonec se ale z vítězství radují Bruslaři, kteří vyhráli po nájezdech.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 27. Diviš (Ižacký, Kasperlík), 32. Kapica (Repe) - 26. Vrba F. (Daráš, Pešut), 53. Koudela (Marek, Jankovský), rozhodující sam. nájezd Marek. Rozhodčí: Mrkva - Bojda, Mrákava. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 45:44. Průběh utkání: 0:1, 2:1. 2:3.

HC Oceláři Třinec

Chvostek - Běhal, Hurtík, Repe, Kurzok, Burzala, Číhal, Bezuška - Ižacký, Bajtek, Pargáč, Kasperlík, Juhász, Diviš, Bumbál, Hegyi, Kapica, Franek, Kajaba, Chomič

BK Mladá Boleslav

Sejpal - Kurka, Vrba L., Čeček, Kulich, Vrba F., Soukup - Teubner, Ficek, Havel, Marek, Pešut, Jankovský, Frolík, Protivný, Rys, Daráš, Koudela

Úvod utkání přinesl několik pěkných šancí. Jako první mohl branku vsítit hostující Koudela, nedokázal ale najít recept na překonání domácího brankáře. Na druhé straně si zase na Sejpala nepřišel Jiří Pargáč. Hra poté trochu ubrala na obrátkách, další akci proto přinesla až třináctá minuta. Byli to opět hosté, kteří mohli zahrozit. Přečíslení dvou na jednoho ale zlikvidoval pozorný brankář Chvostek. A když se neprosadil ani boleslavský Marek, skončila první perioda bez branek.

Góly tak padaly až v následující dvacetiminutovce. Její úvod trochu poznamenali rozhodčí, kteří třikrát vylučovali. Byla to právě početní výhoda, která přinesla první branku. Hráli ji hosté, střelecky se dokázal prosadit Filip Vrba. Ten se nejlépe zorientoval v nepřehledné situaci okolo domácí branky a zasunul puk za bezmocného Chvostka. Odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat. Domácí šli do přečíslení, to parádní střelou zužitkoval Jan Diviš.

Hosté poté mohli opět strhnout misky vah na svou stranu, Viliam Daráš ale neproměnil trestné střílení, když jeho bekhendový blafák skončil na tyči. A Třinečtí trestali. Domácí hráli přesilovku, když od modré pálil Damian Kapica. Střela polského forwarda, k údivu všech zúčastněných, proklouzla brankáři Sejpalovi mezi betony. Do konce periody ještě mohli skórovat Filip Vrba či Jan Diviš, tentokráte ale oba ztroskotali na brankáři soupeře.

Počátek třetí třetiny přinesl hokej s nepřesnostmi na obou stranách. Úvodních deset minut poslední dvacetiminutovky navíc lemovaly časté prohřešky proti pravidlům. Zajímavé akce se tak urodily až po uplynutí padesáté minuty. Hosté bušili na vrata třinecké defenzívy, ta neodolala a Oceláři v třiapadesáté minutě kapitulovali. Puk se po několika odrazech dostal na hůl Davida Koudely, jenž bekhendem poslal zápas do prodloužení.

V nastaveném čase si oba soupeři vyzkoušeli hru čtyř proti třem, ani jeden z nich ale nebyl úspěšný. Rozhodnutí tak přinesly až samostatné nájezdy. V nich se jediným úspěšným střelcem stal Ladislav Marek, který rozhodl o přináležnosti bonusového bodu. Třinec – Mladá Boleslav 2:3 po nájezdech.

Jméno G A +/- TM
Jan Diviš 1 0 1 2
Damian Kapica 1 0 0 0
Filip Bajtek 0 0 0 0
Jiří Běhal 0 0 -1 2
Peter Bezuška 0 0 0 6
Adrián Bumbál 0 0 0 0
Ondrej Burzala 0 0 0 0
Robin Číhal 0 0 0 0
Tomáš Franek 0 0 -1 0
Dominik Hegyi 0 0 -1 0
Pavel Hurtík 0 1 1 2
Václav Chomič 0 0 0 0
Daniel Chvostek 0 0 0 0
Jakub Ižacký 0 1 1 0
Jakub Juhász 0 0 0 0
René Kajaba 0 0 -1 0
Martin Kasperlík 0 1 1 0
Jakub Kurzok 0 0 0 0
Jiří Pargáč 0 0 0 0
Jurij Repe 0 1 0 2