top

Junioři ovládli ocelářské derby a vyhráli 4:2

HC Vítkovice Ridera
ČTVRTEK 24. 11. 2011
Extraliga juniorů
2 : 4

(0:1, 1:1, 1:2)

HC Oceláři Třinec

V rámci devatenáctého kola se třinečtí junioři vydali na led krajského rivala z Vítkovic. Svěřenci trenérů J. Juříka a A. Macha vedli téměř po dobu celého zápasu a zaslouženě vyhráli. Uklidňující trefu do prázdné branky zaznamenal Radim Matuš.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 39. Řehák (Klimíček, Kovář L.), 47. Tomi (Klimíček, Hawlík) - 9. Hurtík (Repe), 33. Ižacký (Kasperlík, Burzala), 44. Bajtek (Kajaba, Číhal), 60. Matuš. Rozhodčí: Mikula - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 36:28. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

HC Vítkovice Ridera

Kubáň - Deutsch, Hawlík, Kovář L., Pociecha, Kubis, Bail, Klimíček - Řehák, Šebesta, Richter - Slováček, Holý, Hudeček - Kilnar, Sysala, Zdráhal - Pasker, Suchý, Tomi - Máj

HC Oceláři Třinec

Chvostek - Ižacký, Běhal, Bajtek, Kasperlík, Bumbál, Hegyi, Hurtík, Repe, Franek, Diviš, Kapica, Teper, Kajaba, Burzala, Matuš, Číhal, Macháček, Bezuška

Poslední měření sil první části NOEN extraligy juniorů mezi Třincem a Vítkovicemi se odehrálo v ostravské ČEZ aréně. Začátek zápasu se nesl ve velmi vyrovnaném duchu. Oba celky si dokázaly vytvořit několik příležitostí, na branku ale museli diváci čekat do úvodu deváté minuty. Skóre utkání otevírali hostující Oceláři. Do pásma Vítkovic se prodrali Jurij Repe a Pavel Hurtík. Repe přesně našel hůl Hurtíka, který se z nadějné pozice nemýlil. Domácí hráči se pak snažili o vyrovnání, jejich šance ale měly jednu překážku, jmenovitě Daniela Chvostka v třinecké bráně. Další gólovou šanci si ale vytvořili Oceláři. Před brankářem Kubáněm stála hned trojice třineckých borců, ani jeden ale nebyl schopný prostřelit domácího gólmana.

Do druhé dvacetiminutovky vstupovali Oceláři s jednogólovým vedením. To mohli zdvojnásobit po uplynutí tří minut prostřední periody. Před Kubáněm stál Jan Diviš, kotouč, vystřelený z jeho hole, ale letěl jen do tyče. Oceláři tak na druhou branku museli čekat až do třiatřicáté minuty. Oceláři šli do rychlé protiakce, tu podpořili sérií povedených příhrávek. Puk nakonec skončil na holi Jakuba Ižackého, jenž podruhé překonal vítkovického gólmana. Útočné iniciativy se pak chopili hosté, přispěla jim k tomu navíc 43 vteřin trvající dvojnásobná přesilovka. Vítkovičtí trenéři si vzali i oddechový čas, jejich svěřenci ale s nabídnutou šancí naložili prachbídně, brankář Chvostek nemusel zasahovat. I tak se ale domácí dočkali první branky. Třinečtí se svou nedisciplinovaností dostali do dalšího oslabení dvou mužů, to už Vítkovice přetavily ve svou branku. Pět vteřin před návratem prvního Oceláře se dokázal prosadit Adam Řehák, který tak stanovil skóre na 1:2 po čtyřiceti odehraných minutách.

Do poslední třetiny vsoupili lépe hosté, kteří si po čtyřech minutách závěrečné dvacetiminutovky vypracovali opět dvoubrankový náskok. Po několika neúspěšných pokusech se do gólové akce pustil Filip Bajtek, který prostřelil brankáře Kubáně. Radost třineckých ze vstřelené branky ale netrvala dlouho, neboť již za další tři minuty hosté korigovali. V útočném pásmu důrazný Vojtěch Tomi nekompromisně propálil brankáře Chvostka - 2:3. Do hry obou celků pak vstoupily menší nepřesnosti, na zajímavou akci se muselo čekat až do poslední desetiminutovky utkání. Obrovskou šanci na srovnání stavu měl hostující Řehák, ten ale jen rozezvonil tyč Chvostkovy branky. Spád utkání pak přibrzdila menší potyčka u Chvostkovy branky, za kterou se vylučovalo na obou stranách. Rozhodčí rozdělil tresty tak, že Oceláři hráli přesilovku. Třinečtí už do konce zápasu nepustili Vítkovice do žádné šance, v závěru zápasu navíc potrestali domácí hru bez brankáře. Do odkryté svatyně se trefil Radim Matuš a stanovil tak konečný stav na 4:2 pro třinecké juniory.

Jméno G A +/- TM
Filip Bajtek 1 0 1 2
Pavel Hurtík 1 0 0 2
Jakub Ižacký 1 0 1 2
Radim Matuš 1 0 1 0
Jiří Běhal 0 0 0 0
Peter Bezuška 0 0 0 4
Adrián Bumbál 0 0 0 0
Ondrej Burzala 0 1 3 2
Robin Číhal 0 1 1 0
Jan Diviš 0 0 1 0
Tomáš Franek 0 0 1 2
Dominik Hegyi 0 1 1 0
Daniel Chvostek 0 0 0 0
René Kajaba 0 1 1 0
Damian Kapica 0 0 0 0
Martin Kasperlík 0 0 1 0
Jurij Repe 0 1 0 2
Jakub Teper 0 0 3 0