top

Junioři vyválčili na ledě Olomouce tři body

HC Olomouc
PONDěLí 21. 11. 2011
Extraliga juniorů
2 : 4

(1:2, 1:0, 0:2)

HC Oceláři Třinec

K utkání osmnáctého kola Noen extraligy juniorů se junioři vydali na led Kohoutů z Olomouce. Utkání přineslo velmi vyrovnaný průběh úvodních čtyřiceti minut, poslední dvacetiminutovka ale patřila Ocelářům. Ti se, ve třetí periodě, prosadili dvakrát a do tabulky si připíší další tři body.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 5. Sedlář (Voznica), 21. Sedlář (Voznica) - 16. Běhal (Diviš), 20. Hegyi (Matuš), 43. Kasperlík (Ižacký), 50. Bumbál (Bajtek). Rozhodčí: Jeřábek – Černý, Linhart. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 34:36. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4.

HC Olomouc

Lukáš – Šaur, Jergl J., Dufek, Škůrek, Schejbal, Tomeček, Vondra, Brandýs D. – Číp, Hes, Novotný, Voznica, Brada, Smetana, Bartoš, Miczek, Lehečka, Machala, Heža O., Sedlář.

HC Oceláři Třinec

Chvostek - Bezuška, Běhal, Burzala, Hurtík, Jonáš, Macháček, Repe, Teper - Bajtek, Bumbál, Číhal, Diviš, Franek, Hegyi, Ižacký, Jaroš, Kapica, Kasperlík, Matuš,

Domácí udeřili hned z první vážnější šance. Voznica při signalizované výhodě vybojoval kotouč v rohu a jako na zlatém podnose jej naservíroval před branku zcela osamocenému Marku Sedlářovi , kterému už jen stačilo nastavit hůl. O chvíli později mohl navýšit skóre Machala, jenže jeho nájezd vychytal hostující brankář Chvostek.

Hosté se začali osmělovat až ve druhé polovině první třetiny. Na červené čáře se elegantně uvolnil Hegeyi a Schejbal musel zatáhnout za záchranou brzdu, na což rozhodčí reagoval nařízením trestného střílení. Sám postižený však střelou mezi betony na Lukáše nevyzrál.

Neproměněný nájezd netrápil hosty dlouho. Následné vhazování přiťukl Diviš na Jiřího Běhala , jehož bomba se zastavila až v síti. Třinečtí do konce úvodní periody přidali ještě jednu branku, když Brandýsovo vyloučení potrestal deset vteřin před sirénou Dominik Hegeyi.

Kohouti nenechali nic náhodě a branku vstřelili hned v první minutě druhé periody. Spolupráci z první branky si zopakovali nahrávající Marek Voznica a zakončující Marek Sedlář . V půli zápasu přebrala Olomouc otěže, což ještě umocnila dvojnásobná přesilová hra ke konci druhé dvacetiminutovky. Přestože se třinečtí nedostali ven z pásma, dokázali tlaku Olomouce odolat.

Domácí chtěli pokračovat v tlaku i v závěrečné dvacetiminutovce, zdaleka se jim tak však nevedlo. Naopak to byli hosté, kteří udeřili. Dva hráči Třince se utrhli v brejku proti jedinému obránci a Jakub Ižackýdoslova zametl kotouč do poloprázdné klece. V padesáte minutě hosté skórovali znovu, když se v závaru před Lukášovou brankou nejlépe zorientoval Adrian Bumbál a dotlačil puk za brankovou čáru.

Domácí se ještě snažili s výsledkem něco udělat, ale hlavní vinou vlastní nedisciplinovanosti se jim to již nepodařilo. Přestože zkusili i hru bez brankáře, žádná další branka nepadla a Olomouc tak poprvé v letošní sezoně s Třincem padla.

OHLASY TRENÉRŮ

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Vstoupili jsme do zápasu velmi dobře, ale bohužel jsme v první třetině nevyužili šance, které jsme si vytvořili, což bylo způsobeno naší nedůsledností. Ta se nakonec během utkání prohlubovala, až se v poslední části změnila v planý výkon našich hráčů, kteří neodehráli zápas podle mých představ.

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Připravovali jsme se na toto utkání hodně poctivě, protože předchozí tři souboje s Olomoucí jsme prohráli. Byl to velmi vyrovnaný zápas, u soupeře dominoval výkon Honzy Lukáše. Myslím si, že jsme po celé utkání měli více vyložených šancí, a zaslouženě jsme tak vyhráli. Měli jsme oproti jiným zápasů větší důraz před brankou, což nakonec i rozhodlo.
Jméno G A +/- TM
Jiří Běhal 1 0 2 0
Adrián Bumbál 1 0 0 0
Dominik Hegyi 1 0 -1 4
Martin Kasperlík 1 0 2 0
Filip Bajtek 0 1 0 2
Peter Bezuška 0 0 2 0
Ondrej Burzala 0 0 -2 2
Jan Diviš 0 1 2 0
Tomáš Franek 0 0 0 2
Pavel Hurtík 0 0 0 0
Daniel Chvostek 0 0 0 0
Jakub Ižacký 0 1 2 0
Damian Kapica 0 0 -1 2
Radim Matuš 0 1 -1 0
Jurij Repe 0 0 1 0
Jakub Teper 0 0 -1 0