top

Třinečtí draci vyloupili orlí hnízdo!

Orli Znojmo
ČTVRTEK 27. 10. 2011
Extraliga juniorů
1 : 5

(0:1, 1:3, 0:1)

HC Oceláři Třinec

Znojmo - Třinečtí Oceláři v 15. kole NOEN extraligy juniorů zavítali do hnízda Znojemských orlů. Přestože si Orli převážně v první půli hry dokázali vytvořit několik slibných příležitostí, skórovat se jim podařilo pouze jednou. Třinečtí byli úspěšní hned pětkrát, a odvážejí si tak ze znojemského ledu plný počet bodů.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 22. Janoušek - 20. Diviš (Roupec), 32. Bezuška (Hegyi, Kurzok), 36. Chomič (Bajtek, Kajaba), 40. Kapica (Franek), 54. Juhász (Chomič, Kasperlík). Rozhodčí: Ro. Čech - Reich, Skopal. Vyloučení: 6:9, navíc Liška 10 minut a do konce utkání, Kún, Latner (všichni ZNO) 10 minut. Využití: 0:1. Diváci: 113. Střely na branku: 24:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.

Orli Znojmo

Helešic - Kovář, Tichý, Latner, Hobza, Pražák, Liška, Kún - Romanov, Rada, Mikulášek, Janoušek, Nahodil, Špaček, Telesz, Pelikán, Zika, Kastner, Nováček.

HC Oceláři Třinec

Chvostek - Kurzok, Hurtík, Repe, Teper, Roupec, Burzala, Bezuška - Ižacký, Franek, Bajtek, Kasperlík, Juhász, Hegyi, Diviš, Kapica, Kajaba, Matuš, Chomič.

Čtvrteční podvečer na znojemském zimní stadionu patřil utkání NOEN extraligy juniorů mezi domácími Orly a hosty z Třince.

Znojmo dostalo hned v úvodu první třetiny výhodu přesilové hry, kterou však nevyužilo. Tento moment jakoby předurčil průběh úvodních dvaceti minut. Domácí hokejisté se drželi před bránou Třince, měli několik brankových příležitostí, ale Chvostek v bráně Ocelářů byl pozorný. První obrovskou šanci Znojma spálil v další přesilové hře Zika, jenž orazítkoval z prostoru kruhu pravou tyč. O dvě minuty později se dostal opět do tutovky Zika, ale ani nadvakrát nedokázal přelstít třineckého gólmana. Přesilovou hru si vyzkoušeli i hosté, ale Roupec a Bezuška od modré čáry nebyli úspěšní. V závěru třetiny měli Orli dokonce dvojnásobnou početní výhodu, ale třinecká brána jakoby byla zakletá, Lattner ani Rada se prosadit nedokázali, přestože domácí Oceláře svírali v kleštích. Šestnáct vteřin před koncem udeřil Třinec. Po vyhraném buly se dostal k ráně Roupec a Jan Diviš otevřel skóre zápasu – 0:1.

Ve druhém dějství se Znojmu podařilo bleskově zásluhou Radka Janouška srovnat – 1:1. Třinec se postupně dostával do tempa a stával se aktivnějším týmem, z čehož pramenily i góly. Přesilovou hru dokázal využít Peter Bezuška a střelou od modré znovu poslal Oceláře do vedení – 1:2. O čtyři minuty později se hosté dostali do dvoubrankového trháku, tentokrát měl přesnou mušku Václav Chomič - 1:3. Znojemští opět zaspali závěr třetiny a těsně před druhou sirénou zužitkoval přihrávku zpoza brány Damián Kapica - 1:4.

Třetí dějství se neslo ve znamení častých vyloučení, které ale ani jeden tým nedokázal využít. Jedinou branku závěrečné dvacetiminutovky vsítil při hře v plném počtu na obou stranách Jakub Juhász -1:5. Další vyloučení a menší potyčky na konci hry již jen trochu rozjitřily emoce na obou stranách, na skóre se však nic nezměnilo.

Jméno G A +/- TM
Peter Bezuška 1 0 0 2
Václav Chomič 1 1 2 2
Jakub Juhász 1 0 1 0
Damian Kapica 1 0 1 0
Filip Bajtek 0 1 1 2
Ondrej Burzala 0 0 0 2
Jan Diviš 0 0 0 0
Tomáš Franek 0 1 1 2
Dominik Hegyi 0 1 -1 2
Pavel Hurtík 0 0 2 0
Daniel Chvostek 0 0 0 0
Jakub Ižacký 0 0 0 0
René Kajaba 0 1 1 0
Martin Kasperlík 0 1 2 2
Jakub Kurzok 0 1 0 0
Radim Matuš 0 0 1 0
Jurij Repe 0 0 1 0
David Roupec 0 1 3 2
Jakub Teper 0 0 0 2