top

Junioři podlehli Olomouci tesně 1:2

HC Oceláři Třinec
ČTVRTEK 20. 10. 2011
Extraliga juniorů
1 : 2

(0:0, 0:1, 1:1)

HC Olomouc

T Ř I N E C - Ve 13. kole Noen extraligy juniorů se utkali mladí Oceláři s týmem HC Olomouc. Ve vyrovnaném utkání měli větší štěstí hosté, když vstřelili o jednu branku navíc. Jediný bod v tomto utkání získal Radim Matuš.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 41. Matuš - 40. Heža (Sedlář, Voznica), 48. Lehečka (Smetana, Číp). Rozhodčí: Jeřábek ml. - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 23:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

HC Oceláři Třinec

Chvostek - Kurzok, Hurtík, Repe, Teper, Roupec, Burzala, Bezuška, Ižacký, Bajtek, Kasperlík, Juhász, Diviš, Hegyi, Kajaba, Matuš, Franek

HC Olomouc

Lukáš - Škůrek, Schejbal, Tomeček, Novotný, Brada, Smetana, Miczek, Lehečka, Číp, Brandýs, Hes, Šaur, Jergl, Voznica, Vondra, Bartoš, Dufek, Machala, Heža, Sedlář

První třetinu sledovali diváci ve Werk aréně hokej nahoru dolů. Gólové šance by se daly na prstech jedné ruky spočítat. V šesté minutě zhatil třinecký brankář pěknou kombinaci Lehečky a Smetany. O chvíli později na druhé straně se Matuš dostal těsně k olomoucké bráně, ale s jeho nahrávkou naložil Kajaba trestuhodně. Matušovi nevyšla ani další jeho samostatná akce, když jeho puk zachytil v poslední chvíli pozorný Lukáš. Úspěšný nebyl ani Smetana a Hoža u třinecké klece. Mladí hokejisté tak odcházeli do šaten za nerozhodného stavu 0:0.

Do druhé dějství vstoupili domácí s převahou hráče v poli, ale svou první přesilovou hru nedokázali využít. Ani hosté nevyužili početní převahy v následující přesilovce. Ve 26.minutě se ocitl Kajaba tváři v tvář s olomouckým brankářem, překonat se mu ho ale nepodařilo. Celou třetinu každý chvilku tahal pilku, ale těsně před sirénou po střele Sedláře kopíroval puk brankovou čáru, pohotový Oldřich Heža puk dorazil a poslal svůj tým do vedení.

V úvodu poslední dvacetiminutovky Radim Matuš nedal Lukášovi šanci a prudkou střelu pod horní tyčku vyrovnal stav utkání na 1:1. Jmenovaný útočník měl možnost zvýšit, ale nepodařilo se mu protlačit puk pod betony olomouckého strážce svatyně. Ve 48.minutě nahrál Smetana Jakubu Lehečkovi a ten se nemýlil. Domácí se snažili všemi silami o vyrovnání, nepomohlo jim ani odvolání brankáře ke konci utkání, proto vítězné body si odvážejí Olomoučtí.

OHLASY TRENÉRŮ

Aleš Mach (HCO Třinec): Dneska jsme viděli rychlý bojovný zápas, ale naše koncovka byla žalostná. Letos nám to s Olomoucí moc nejde, nemůžeme ji porazit. Klukům nemůžu nic vytknout. Bojovali, dřeli, ale udělali jsme chybu navíc a ta rozhodla. Snad se nám to podaří napočtvrté.

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Ty zápasy s Třincem jsou si neskutečně podobné. Vždycky rozhodují hrubé chyby. Myslím, že v těch třech zápasech udělalo mužstvo Třince těch hrubých chyb více a nebo my jsme byli schopnější jejich hrubé chyby potrestat.

Jméno G A +/- TM
Radim Matuš 1 0 1 0
Filip Bajtek 0 0 -1 2
Peter Bezuška 0 0 0 0
Ondrej Burzala 0 0 0 0
Jan Diviš 0 0 -1 0
Tomáš Franek 0 0 1 0
Dominik Hegyi 0 0 -1 0
Pavel Hurtík 0 0 -1 2
Daniel Chvostek 0 0 0 0
Jakub Ižacký 0 0 -1 2
Jakub Juhász 0 0 -1 0
René Kajaba 0 0 1 0
Martin Kasperlík 0 0 -1 0
Jakub Kurzok 0 0 1 0
Jurij Repe 0 0 -1 0
David Roupec 0 0 -1 0
Jakub Teper 0 0 0 0