top

Junioři jedou z Vítkovic bez bodu

HC Vítkovice Ridera
ČTVRTEK 6. 10. 2011
Extraliga juniorů
5 : 2

(2:2, 2:0, 1:0)

HC Oceláři Třinec

Vítkovice - V devátém kole Noen extraligy juniorů zajížděli mladí Oceláři na horký led Vítkovic. Přestože začali utkání lépe, vracejí se domů bez bodů. Domácí dokázali ještě v první třetině vyrovnat a navrch přidat tři góly. Tomáš Franek byl jediný, který se trefil do vítkovické branky a hned dvakrát.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 15. Pociecha (Šebesta, Máj), 18. Klimíček (Němec, Walker), 36. Němec (Plášek), 39. Němec, 60. Walker (Němec) - 12. Franek (Hegyi), 14. Franek (Burzala). Rozhodčí: Šír - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 6:5 navíc Franek 10 min OT, Rufer (oba TRI) 10 min OT + DKU. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0. Střely na branku: 33:28. Průběh utkání: 0:2, 5:2.

HC Vítkovice Ridera

Kubáň - Bail, Hawlík, Holý, Hudeček, Klimíček, Holý, Kovář, Koziol, Král, Máj, Mareček, Němec, Pasker, Plášek, Pociecha, Slováček, Tomi, Wallker, Šebesta, Žák

HC Oceláři Třinec

Chvostek - Bajtek, Bezuška, Bumbál, Burzala, Diviš, Franek, Hegyi, Hurtík, Ižacký, Juhász, Kajaba, Kasperlík, Kurzok, Matuš, Pargáč, Roupec, Rufer, Teper

Začátek utkání patřil Ocelářům. Domácí jakoby se nemohli dost dobře soustředit na úvod utkání a Třinec byl v tu chvíli jednoznačně lepší týmem. Svou převahu Slezané zužitkovali i gólově. Ve 12. minutě skóroval Tomáš Franek. Stejný hráč ve 14. minutě využil lehkého zaváhání gólmana Kubáně a v přesilové hře překvapivým nahozením zvýšil na 2:0 pro hosty. Už v té době trenér Vítkovic Jakub Petr své svěřence důrazně vyzýval k plnění taktických pokynů a výsledek se brzy dostavil. Na 1:2 snižoval okamžitě v 15. minutě skvělou střelou ze střední vzdálenosti Bartoloměj Pociecha. Vítkovice gól povzbudil a hráči se se vší vervou hnali za vyrovnáním. To přišlo ještě před koncem první třetiny. V 18. minutě srovnal stav Jiří Klimíček.

Do druhé třetiny nastoupili domácí viditelně koncentrovaněji. V průměru o dva roky mladší vítkovické mužstvo se svou hrou vyrovnalo starším Třineckým a oba týmy sváděly urputný boj. Ve 34. minutě přišel rozhodující moment utkání. Jeden z hostujících hráčů vystřelil na Kubáně a všichni v červených dresech se začali radovat. Brankové světlo se však nerozzářilo a ani hlavní rozhodčí Robin Šír nenaznačoval, že by se jednalo o gól, hra tedy pokračovala. Při následném přerušení začali hosté debatovat se sudím a jeho verdikt si vyžádal i trenér Třince Jiří Juřík. Rozhodčí Šír však neměl úmysl své rozhodnutí měnit, což Slezané nesli velice nelibě. Rozdmýchané emoce jim uškodily. Zatímco stále ještě vydýchávali domnělou křivdu, Vítkovičtí se soustředili na hru. V rozmezí tří minut se domácí zásluhou gólů Erika Němce dostali do dvoubrankového trháku, což Třinec v podstatě dorazilo.

V závěrečné třetině se hosté snažili všemožně vyprovokovat hráče domácího celku. Faulovali, několikrát se tvrdě obořili na nejlepší hráče vítkovického celku, za což právem inkasovali i vyšší tresty. Ostravané ale psychologickou hru zvládli a důsledným výsledkem dotáhli zápas do závěrečné fáze. Třinec odvolal brankáře při vyloučení domácího Krále, ale ani dvojnásobná přesila jim snížení nepřinesla. Naopak. Své parádní vystoupení okořenil Erik Němec únikem a přihrávkou Nathanu Walkerovi, na kterého zbylo už jen puk uklidit do prázdné branky. Vítkovičtí junioři tak zvítězili 5:2 a prodloužili vítěznou sérii na tři zápasy.

Zdroj: www.hc-vitkovice.cz

OHLASY TRENÉRŮ

Petr Jakub (trenér Vítkovice): Na začátku musím říct, že jsme asi nebyli lepším týmem. Před zápasem jsme si ale stanovili plán, který by mohl přinést úspěch. Věděli jsme, že Třinec přijede v hodně silné sestavě, zatímco nám pár hráčů základu vinou zranění chybělo. Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Taktické pokyny jsme neplnili a soupeř se dostal do dvoubrankového vedení. Nicméně rychle se nám i se štěstím podařilo zápas vyrovnat. Po první třetině následovala trochu bouřka v kabině a od druhé třetiny jsme podle mého názoru byli alespoň vyrovnaným soupeřem. Kvalita na straně Třince byla jasně znát a o to více nás výhra těší.

Jméno G A +/- TM
Tomáš Franek 2 0 -2 10
Filip Bajtek 0 0 -1 4
Peter Bezuška 0 0 0 0
Adrián Bumbál 0 0 -1 0
Ondrej Burzala 0 1 0 0
Jan Diviš 0 0 -3 0
Dominik Hegyi 0 2 -2 0
Pavel Hurtík 0 0 -4 0
Daniel Chvostek 0 0 0 0
Jakub Ižacký 0 0 0 0
Jakub Juhász 0 0 -2 0
René Kajaba 0 0 0 0
Martin Kasperlík 0 0 -2 0
Jakub Kurzok 0 0 0 2
Radim Matuš 0 0 -1 0
Jiří Pargáč 0 0 0 0
David Roupec 0 0 -4 0
Adam Rufer 0 0 1 32
Jakub Teper 0 0 0 2