top

První ocelářské derby sezóny vyhráli junioři z Třince!

HC Oceláři Třinec
SOBOTA 17. 9. 2011
Extraliga juniorů
4 : 3

(1:0, 1:1, 2:2)

HC Vítkovice Ridera

Čtvrté kolo juniorské Noen extraligy přineslo první derby dvou moravskoslezských celků - Třince a Vítkovic. Utkání bylo od úvodních minut velmi vyrovnané a bylo jasné, že o vítězi rozhodne jediná branka. Nakonec byli o tu branku úspěšnější hráči Třince, kteří si tak do tabulky připíší další tři body!

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 4. Hegyi (Kapica, Rufer), 33. Hegyi (Kapica), 51. Matuš (Rufer), 56. Kapica (Burzala) - 23. Walker (Slováček), 42. Zdráhal (Holý), 54. Šebesta (Zdráhal). Rozhodčí: Šutara - Řezáč. Hrubec. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Střely na branku: 29:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

HC Oceláři Třinec

Kotrla - Kania, Hortík, Teper, Roupec, Burzala, Bezuška, Kurzok - Ižacký, Bajtek, Pargáč, Kasperlík, Bumbál, Hegyi, Franek, Herman, Kapica, Matuš, Číhal, Rufer

HC Vítkovice Ridera

Kubáň - Klimíček, Deutsch, Pociecha, Kovář, Žák, Hawlík, Koziol, Plášek - Král, Kilnar, Šebesta, Suchý, Walker, Slováček, Klímek, Němec, Mareček, Zdráhal, Holý, Hudeček

Již od úvodního buly tohoto krajského derby se dalo očekávat, že zápas bude mít velmi vyrovnaný průběh. Hlavními pilíři obou celků byli brankáři, kteří svými výkony drželi svá mužstva nad vodou.

První třetinu začali lépe domácí, kteří se díky rychlé početní výhodě dokázali dostat do ideálního tempa. To pak vyústilo v úvodní branku ve Vítkovické síti. Přesilovkovou kombinaci na jeden dotek zakončoval do odkryté části branky Dominik Hegyi. Také v dalším průběhu první dvacetiminutovky se k ohrožení branky dostávali častěji hráči v bílých dresech. Všechny jejich šance ale končily na brankáři Kubáňovi.

Hosté se ještě v první třetině pokusili o vyrovnání. To by se jim povedlo, kdyby Ondřej Slováček trefil síť, a ne tyč Kotrlovy branky. To, co se hostům nepovedlo v prvních dvaceti minutách, se jim podařilo ve třetí minutě části druhé. Nathan Walker, s přispěním teče brusle jednoho z domácích hráčů, dokázal vyrovnat skóre. Oceláře ale inkasovaná branka nepoložila a svěřenci trenéra Juříka pokračovali v zavedeném systému hry i nadále.

To se jim po polovině zápasu vyplatilo. Kotouč se z rohu kluziště dostal k Dominiku Hegyimu, který svou druhou brankou vrátil domácím vedení. O další branku se pokoušeli ještě Kania, Matuš, či Herman, ani jednomu se však nepodařilo rozvlnit síť za zády brankáře hostů. Skórovalo se tak až v poslední dvacetiminutovce, a to hned čtyřikrát!

Nejprve za hosty vyrovnával Patrik Zdráhal, vedení a klid na hole domácích pak za dalších sedm minut vrátil Radim Matuš, který bekhendovým blafákem vykoupal brankáře Vítkovic. Hosté se ale nepoložili a dokázali ještě jednou vyrovnat. Jan Šebesta dostal v prostoru kruhů příliš mnoho času a prostoru, to dokázal využít ve vyrovnávajíci branku.

Oceláři se s plichtou nechtěli spokoji, proto vrhli všechny své síly do útoku. Rozuzlení zápasu přinesla 56. minuta. Rychlý přechod do útoku, v podání Damiana Kapicy, skončil čtvrtým kotoučem ve vítkovické síti. Hosté se ještě v závěru pokusili o power-play, ta jim ale nebyla platná. Třinec - Vítkovice 4:3!

OHLASY TRENÉRŮ

Jiří Juřík (trenér HCO Třinec): Tak jako v minulém domácím utkání jsme si vytvořili tlak, stále však máme problémy v koncovce. To nás stojí mnoho sil, navíc někdy uděláme individuální chybu, kterou soupeř dokáže potrestat. Efektivita útoku není na té úrovní, se kterou bychom byli spokojeni, na gól se hodně nadřeme. Zápas pak uhrajeme se štěstím. I tak bych chtěl poděkovat klukům za jejich stoprocentní přístup k dnešnímu zápasu.

Jméno G A +/- TM
Dominik Hegyi 2 0 1 4
Damian Kapica 1 2 2 0
Radim Matuš 1 0 1 0
Filip Bajtek 0 0 -1 0
Peter Bezuška 0 0 -1 0
Adrián Bumbál 0 0 0 2
Ondrej Burzala 0 1 2 4
Robin Číhal 0 0 0 0
Tomáš Franek 0 0 -1 0
Jakub Herman 0 0 -1 0
Pavel Hurtík 0 0 0 0
Jakub Ižacký 0 0 0 2
Jakub Kania 0 0 -1 2
Martin Kasperlík 0 0 0 2
Tomáš Kotrla 0 0 0 0
Jiří Pargáč 0 0 0 2
David Roupec 0 0 0 0
Adam Rufer 0 4 2 0
Jakub Teper 0 0 2 0