top

Junioři nestačili na olomoucké Kohouty

HC Oceláři Třinec
ČTVRTEK 15. 9. 2011
Extraliga juniorů
3 : 4

(1:1, 0:1, 2:2)

HC Olomouc

V dalším utkání juniorské Noen extraligy se svěřenci trenérů J. Juříka a A. Macha postavili proti celku z Olomouce. Velmi vyrovnaný průběh přinesl dramatickou koncovku, po níž se ze zisku tří bodů radují hosté.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 14. Bajtek (Pavlík), 42. Kania (Kapica, Bumbál), 60. Matuš (Pavlík) - 4. Jergl (Heža), 39. Jergl (Smetana), 41. Lehečka (Číp), 59. Machala (Novotný). Rozhodčí: Šír - Tošenovjan, Moravec. Vyloučení: 4:6, navíc Kania (TRI) 5 min + DKU. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.

HC Oceláři Třinec

Kotrla (Chvostek D.) - Pavlík, Kania, Hurtík, Teper, Roupec, Kajaba, Burzala, Bezuška P. - Bajtek, Pargáč, Kasperlík, Bumbál, Hegyi, Franek, Herman, Kapica, Matuš, Číhal, Rufer

HC Olomouc

Lukáš (Trelc) - Škůrek, Brandýs, Kaluža, Novotný, Konečný, Brada, Vondra, Sedlář - Schejbal, Číp, Šaur, Jergl, Voznica, Smetana, Bartoš, Dufek, Lehečka, Machala, Konce, Heža

Od úvodních minut první třetiny bylo jasno o tom, jakým směrem se bude vývoj zápasu ubírat. Velmi vyrovnaná první třetina přinesla hned několik šancí, jen dvě se ale ujaly. Skóre zápasu otevřel po třech minutách hry olomoucký Jiří Jergl. Ten svou střelou dokázal využít první přesilovku svého celku.

Další průběh první periody poznamenaly častá vyloučení. Po jednom skončeném trestu domácích se do brejku dostával Adam Rufer. Třineckému forwardovi se nakonec podařilo přihrát Robinu Číhalovi, tomu ale kotouč přeskočil hůl. Vyrovnaný stav vydržel do čtrnácté minuty. Velkého zmatku před hostující brankou dokázal využít třinecký Filip Bajtek, který dorážel střelu kolegy Pavlíka.

Vyrovnaný stav vydržel až do poloviny druhé periody. Tři minuty po uplynutí třicáté minuty se do úniku dostal Adam Rufer. Když už se chystal k zakončení, zastavila ho faulem hostující obrana. Rufer si celou situaci zopakoval z trestného střílení, při kterém ale nedokázal překonat dobře chytajícího brankáře Lukáše.

Když už to vypadalo na plichtu i po čtyřiceti minutách, ujal se puku opět Jiří Jergl, který doklepl Smetanův pas do odkryté části branky a zaznamenal tak svůj druhý gól. Do poslední dvacetiminutovky tak naskočili hosté s jednobrankovým vedením. O to ale mohli přijít již po čtyřiceti vteřinách poslední části. Zkoušeli to Roupec, Bajtek a Herman, ani jeden ale nedokázal překonat brankáře Olomouce.

V této chvíli zafungovalo známé rčení: Nedáš, dostaneš. Z protiútoku se totiž dokázal prosadit Jakub Lehečka, který zužitkoval povedený pas Radka Čípa. Domácí to ale nepoložilo a za dalších 50 vteřin už prohrávali jen o gól. Z mezikruží se napřáhl Jakub Kania, který vymetl pavučinky v levém rohu Lukášovy branky.

Další zajímavé akce se odehrály až v posledních dvou minutách. Oceláři po time-outu hostů odvolali brankáře, sázka na risk se jim však nevyplatila. Rufer totiž prohrál buly a hostující Patrik Machala poslal puk přes celé hřiště do prázdné branky Třince. Třinečtí se ale nechtěli vzdát a čtyřicet vteřin před koncem zápasu ještě korigovali. Lukáše propálil Radim Matuš, který tak vykřesal domácím alespoň nějakou naději na zisk bodů. Hosté ale už další drama nepřipustili a na cestu domů si přibalili tři body.

Jméno G A +/- TM
Filip Bajtek 1 0 -1 2
Jakub Kania 1 0 0 25
Radim Matuš 1 0 -1 0
Peter Bezuška 0 0 -1 0
Adrián Bumbál 0 1 1 0
Ondrej Burzala 0 0 -2 0
Robin Číhal 0 1 1 0
Tomáš Franek 0 0 0 2
Dominik Hegyi 0 0 -1 0
Jakub Herman 0 0 -2 2
Pavel Hurtík 0 1 1 0
Jakub Ižacký 0 0 0 0
René Kajaba 0 0 0 0
Damian Kapica 0 0 -1 0
Martin Kasperlík 0 0 0 0
Tomáš Kotrla 0 0 0 0
Jiří Pargáč 0 0 1 0
Filip Pavlík 0 2 0 0
David Roupec 0 0 -1 0
Adam Rufer 0 0 -1 4
Jakub Teper 0 0 1 0